files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Obnova sídliska Juh

Už takmer mesiac prebieha obnova Sídliska juh, ktoré je najstarším v Michalovciach. Výstavba tejto časti mesta so zhruba sedemtisíc obyvateľmi prebiehala v rokoch 1965 až 1974.  Na sídlisku je v súčasnosti 45 obytných blokov. Do tohto počtu je zahrnutá aj  nová bytovka na Okružnej ulici, do ktorej sa v súčasnosti sťahujú prví nájomníci.

Sídlisko je rozdelené na tri časti – JUH 1, JUH 2 a JUH 3.  Počtom obyvateľov je druhým najväčším v Michalovciach (po sídl. Východ s asi 11-tisíc obyvateľmi). Paneláky sú ohraničené Sobranskou cestou, Štefánikovou, Špitálskou ulicou, ako aj Ulicou Saleziánov. Obnova Juhu sa začala v septembri tohto roku. Dodávateľská firma Scorp vybudovala chodník pri skupinových garážach na Okružnej ul. Vďaka tomu sa obyvatelia sídliska rýchlejšie dostanú k nákupným centrám na Sobranskej ceste. Chodník je totiž spojený s dávnejšie postaveným chodníkom, ktorý k týmto centrám priamo vedie. Predtým ľudia prechádzali frekventovanou križovatkou Ulíc Okružná, Špitálska, čo bolo komplikované. Michalovčania však poukazujú na technické nedostatky nového chodníka. Podľa nich je nedokončený. Chýbajú totiž obrubníky. Je to však zámer. Boli pri prekážkou pri plánovanom budovaní kruhového objazdu na mieste už spomínanej križovatky. Po jeho postavení budú obrubníky dodatočne doplnené.

S rekonštrukciou medziblokových priestorov začal Scorp v druhej polovici novembra. V súčasnosti vynovuje úsek medzi obytnými blokmi J/2 a H/2 na Okružnej ulici. Nový šat dostávajú spevnené plochy. Súčasťou I.etapy obnovy sídliska bude aj rekonštrukcia ďalších dvoch medziblokových priestorov.  Stavebné práce zahŕňajú časť sídliska ohraničenú už uvedenými skupinovými garážami a nákupným centrom na Okružnej ul. Hotové by mali byť v septembri budúceho roku. Jediným investorom prác je mesto. Vyžiadajú si milión dvestotisíc eur. Termíny ďalších etáp revitalizácie Juhu budú závisieť od finančných možností samosprávy.  V rokoch 2008 až 2012 financovala obnovu Sídliska Východ. Stála viac ako šesť miliónov eur.

(jan)



Uverejnené: 13.12.2012 16:30:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.