files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalisti FBK po mesiaci opäť doma

Nováčik florbalovej extraligy FBK Michalovce sa v sobotu opäť predstaví domácim fanúšikom. Naposledy hráči FBK doma porazili Novú Dubnicu 10:6. Medzitým sa ešte dvakrát predstavili na palubovke súperov, kde sa im darilo striedavo. Najskôr triumfovali na pôde posledného Dolného Kubína (11:7) a potom prehrali v Žiline (6:9). Michalovčania sa výhrou nad Dolným Kubínom vymanili z pásma zaručujúceho zostup a momentálne sú na desiatom mieste, o jeden bod za tímom Mikuláš Prešov. Práve Šarišanov FBK privíta v sobotu o 17.00 na domácej pôde (winLand aréna) a v prípade víťazstva sa jeho hráči môžu posunúť už na deviatu priečku tabuľky. Druhé víkendové stretnutie odohrajú Michalovčania v nedeľu predpoludním na neutrálnej pôde (v Trebišove) proti jednému z ašpirantov na medailu Florku Košice.

Spokojnosť s doterajším umiestnením

Florbalová extraliga má pred sebou posledné dve kolá jesennej časti. Michalovskému nováčikovi sa v nej zatiaľ darí pomenej, keď z jedenástich zápasov jeho hráči triumfovali trikrát.  Aj napriek tomu, sú hráči FBK so šiestimi bodmi na desiatom mieste tabuľky, čo by im po skončení súťaže zaručovalo extraligovú príslušnosť aj v budúcej sezóne. „S doterajším účinkovaním tímu môžem vysloviť spokojnosť,“ poznamenal prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír. „Zo začiatku sa družstvo len zohrávalo a náš káder sa musel  trochu preosiať. To sa aj stalo a teraz máme k dispozícii družstvo, ktoré je schopné konkurovať skoro všetkým účastníkom extraligy. Možno sme očakávali trošku väčší bodový zisk, keď sme mali bodovať napríklad v Partizánskom, no teraz to už nezmeníme a aj so šiestimi bodmi sme spokojní,“ doplnil ešte k doterajšiemu účinkovaniu tímu prezident FBK. My len dodajme, že najnovším prírastkom v kádri FBK Michalovce je útočník Martin Katlovský, ktorý do metropoly Zemplína prichádza z celku Florko Košice.

FBK Michalovce sa bude spoliehať aj na góly svojho kapitána Branislava Štefana.

Štvorbodový zápas

Michalovčania si budú môcť svoje terajšie umiestnenie ešte vylepšiť. V sobotu ich totiž čaká „štvorbodový“ zápas, v ktorom vo svojej domovskej winLand aréne (Mestská športová hala) privítajú momentálne deviaty celok tabuľky FBC Mikuláš Prešov. „Čaká nás ťažký protivník, ktorého poznáme veľmi dobre. Prešovčania totiž boli našimi súpermi aj v tretej či druhej lige. Musím povedať, že tento celok sme ešte nikdy nezdolali a preto máme postarané o motiváciu navyše. Dúfam, že tento fakt, po sobote platiť nebude,“ uviedol prezident nováčika florbalovej extraligy, ktorého teší, že na tento dôležitý zápas bude jeho tím kompletní. „Až na menšie šrámy sú všetci hráči v poriadku a pripravení pobiť sa o víťazstvo.“

Neutrálna pôda môže byť výhodou

Extraligový nováčik bude počas víkendu v hre až dvakrát. Okrem domáceho zápasu totiž nastúpi na neutrálnej pôde, v Trebišove, proti jednému z najvážnejších ašpirantov na medailu Florku Košice. Košičania nemajú v nedeľu k dispozícii svoju halu, a tak zvolili neutrálnu pôdu v neďalekom Trebišove. „To môže byť aj našou výhodou. Druhou menšou výhodou môže byť aj to, že traja Košičania hrali na nedávnych majstrovstvách sveta a nie je isté, či Florko príde s týmito reprezentantmi. Aj napriek tomu, je Florko obrovským favoritom zápasu a každý jeden bod proti nemu, by mal pre nás cenu zlata,“ dotkol sa Puchír aj nedeľňajšieho duelu.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.12.2012 14:34:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.