files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cena mesta Michalovce našla svojich ďalších majiteľov

Piatkový neskorý podvečer patril v sále Mestského kultúrneho strediska viacerým významným osobnostiam mesta Michalovce. Predstavitelia mesta sa totiž ako každý rok, aj tentokrát rozhodli oceniť cenou mesta viaceré osobnosti či kolektívy, ktoré šíria dobré meno Michaloviec nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Cenu mesta si tentokrát prevzali osobnosti a kolektívy z umeleckého, športového, kultúrneho alebo aj pedagogického života.

Ceny mesta Michalovce za rok 2012 bola udelená týmto jednotlivcom a kolektívom:

- Futbalový klub MFK Zemplín (pri príležitosti 100. výročia organizovaného futbalu v meste).

- Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce (za dlhodobú starostlivosť o mesto, pri príležitosti 50. výročia vzniku inštitúcie)

- Michal Klíma (za prezentáciu zemplínskej ľudovej piesne, jej uchovávanie a autentický prejav, pri príležitosti okrúhleho životného jubilea)

- Ing. Milan Matejovič (za rozvoj mesta, okresu a za rozvoj medzinárodných vzťahov medzi slovenskou republikou a ruskou federáciou)

- Pavol Derfényi (za výrazný rozvoj a propagáciu mesta Michalovce v oblasti politiky a športu, pri príležitosti okrúhleho životného jubilea)

- Cirkevná základná škola sv. Michala (za podiel na vzdelávaní obyvateľov, pri príležitosti 20. výročia vzniku školy s akcentom na tradičné kresťanské a mravné hodnoty)

- Hvezdáreň Michalovce (za dlhoročné pôsobenie na vzdelávaní mládeže, pri príležitosti 30. výročia vzniku inštitúcie)

- Materská škola, Ul. J. Švermu 8 (za podiel na vzdelávaní obyvateľov, pri príležitosti 30. výročia vzniku materskej školy)

- Gabriel Hinďoš (za výbornú reprezentáciu mesta v strelectve, motoristickom športe, rádioamatérstve a za podiel na vzniku športového bridžu v Michalovciach, pri príležitosti okrúhleho životného jubilea)

- Základná škola, Moskovská 1, Michalovce (za podiel na vzdelávaní obyvateľov mesta, pri príležitosti 50. výročia vzniku školy)

- Marián Kravetz (za prezentáciu zemplínskej ľudovej piesne, pri príležitosti životného jubilea)

- Bc. Alena Niklasová (za úspešnú reprezentáciu Michaloviec so svojimi žiakmi v oblasti výtvarného umenia)

- Michalovský klub KST Turista Michalovce (pri príležitosti 30. výročia začiatku činnosti turistického klubu)

- Ladislav Lechan (za vynikajúcu reprezentáciu mesta v športe ako zdravotne postihnutý športovec)

- Spevácky zbor PENÍÉL evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (za šírenie náboženských piesní doma a v zahraničí)

- Doc. PhDr. Darina Wiczmándyová, PhD. (za rozvoj vysokého školstva v Michalovciach a celoživotný podiel na vzdelávaní obyvateľov mesta i regiónu)

- PaedDr. Martin Molnár (za významnú spoluprácu a propagáciu historických udalostí na Zemplíne)



Uverejnené: 15.12.2012 11:06:37

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623