files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenskí juniori chcú v Michalovciach využiť domáce prostredie

Už budúci víkend bude michalovská Mestská športová (winLand aréna) dejiskom hádzanárskeho kvalifikačného turnaja juniorov o postup na MS 2013 v Bosne a Hercegovine. Súperom Slovákov budú od piatka 4. do nedele 6. januára 2013 postupne reprezentácie Dánska, Srbska a Grécka. Nominačná pozvánka na kvalifikačné stretnutia by nemala ujsť ani hráčovi HC winLand Michalovce Matúšovi Kocákovi.

Partia, ktorá chce niečo dokázať

Slovenskí juniorskí reprezentanti v hádzanej boli v Michalovciach na sústredení už dvakrát a v prvé januárové dni sa tu vrátia, pretože na nich čaká možno doterajší vrchol kariéry, kvalifikačný turnaj o postup na MS 2013 v Bosne a Hercegovine. „Podľa môjho názoru sa v tíme vytvorila veľmi dobrá partia, ktorá chce niečo dokázať. Ťaháme za jeden koniec povrazu a dúfam, že to prinesie svoje ovocie,“ vyjadril sa jeden  z pilierov kádra trénera Ivana Pompoša Matúš Kocák, ktorý už druhú sezónu oblieka dres účastníka Tipos Extraligy HC winLand Michalovce. „V juniorskom tíme si rozumiem so všetkými chalanmi. Najviac času však trávim s chlapcami, s ktorými som zväčša na izbe. Ide o Patrika Pristaša a Jakuba Mikitu. Ten však kvalifikačný turnaj pre zranenie neabsolvuje,“ podotkol devätnásťročný odchovanec trebišovskej hádzanej. Ten dres s dvojkrížom na prsiach oblieka už od kadetských čias.

Silná skupina bez favorita

Slovákov čaká v michalovskej Mestskej športovej hale ťažká fuška. Ich súpermi totiž v kvalifikačnom turnaji budú veľmoci súčasnej mužskej hádzanej Dánsko i Srbsko a takisto aj nevyspytateľné Grécko. „Je to veľmi ťažká skupina bez výraznejšieho favorita. Samozrejme pojmy ako Dánsko či Srbsko v mužskej hádzanej veľa hovoria. Aj preto môžeme očakávať, že ich juniorky budú takisto kvalitné. My však máme pred sebou spoločný cieľ. Tým je postup na záverečný šampionát v Bosne a Hercegovine. Hrať na týchto Majstrovstvách Sveta je určite pre každého z nás lákavé,“ zdôraznil Kocák, ktorý verí, že domáca pôda môže zohrať významnú úlohu. „To je samozrejme. Hráme doma a chceme to maximálne využiť. Ľudia v Michalovciach majú hádzanú radi a verím, že nám vo všetkých troch zápasoch svojimi hlasivkami výrazne pomôžu. Pre mňa bude hrať v národnom drese v Michalovciach ešte viac motivujúce, pretože je to momentálne moja domáca palubovka a rád by som sa tu ukázal v čo najlepšom svetle,“ dodal na záver pivotman a jeden z dôležitých článkov juniorskej reprezentácie.

Program 3. kvalifikačnej skupiny Michalovce (winLand aréna)
Piatok 4. január
15.30: Srbsko - Grécko
18.00: Slovensko - Dánsko

Sobota 5. január
15.30: Grécko - Dánsko
18.00: Slovensko - Srbsko

Nedeľa 6. január
15.30: Dánsko - Srbsko
18.00: Slovensko - Grécko

Peter Brendza



Uverejnené: 27.12.2012 16:46:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.