files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slovenskí juniori s ambíciou pobiť sa o postup

Od piatka 4. - do nedele 6. januára sa v Mestskej športovej hale v Michalovciach uskutoční turnaj 3. kvalifikačnej skupiny o postup na MS 2013 v hádzanej juniorov. Súpermi Slovákov budú postupne reprezentácie Dánska, Srbska a Grécka. Dodajme len, že na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Bosne a Hercegovine, postúpi len víťaz tretej kvalifikačnej skupiny. Vstupné sa na tieto kvalifikačné zápasy nevyberá a tak fanúšikovia môžu vidieť reprezentačné kolektívy zadarmo.

Najvyššie ambície

Slovenskí juniorskí reprezentanti v hádzanej od piatka do nedele v michalovskej Mestskej športovej hale zabojujú o postup na MS 2013 v Bosne a Hercegovine. Súpermi zverencov trénera Ivana Pompoša, v ktorého kádri sa nachádza aj hráč HC winLand Matúš Kocák a trénerom brankárov je Maroš Kolpak, postupne budú reprezentácie Dánska, Srbska a Grécka (všetky zápasy SR sa začínajú o 18.00). „Do kvalifikačného turnaja vstupujeme s najvyššími ambíciami a aj keď to bude veľmi ťažké, chceme sa pobiť o postup,“ poznamenal lodivod slovenských juniorov Ivan Pompoš, ktorý je okrem tejto funkcie aj asistentom trénera Djordeho Rašiča v majstrovskom Tatrane Prešov. V jeho kádri na kvalifikáciu je momentálne sedemnásť hráčov a jeden hádzanár tak bude z neho ešte vyradený. Káder tvoria, až na jedinú výnimku brankára Michala Tótha, ktorý pôsobí v maďarskom Szegede, iba hráči z domácej extraligy. „V kvalifikačnom turnaji sa predstaví asi všetko najlepšie, čo máme k dispozícii. Určite to nechcem stavať na individualitách, prvoradý je totiž pre mňa kolektív. Len keď bude ten správny kolektívny duch, môžeme dosiahnuť úspech. Aj tie najlepšie individuality sa teda musia prispôsobiť,“ zdôraznil reprezentačný kormidelník juniorov, ktorého zverenci absolvovali generálku na kvalifikačný turnaj po vianočných sviatkoch na Morave, kde dvakrát tesne podľahli Českej reprezentácii 23:25 a 28:32.

Ťažkí súperi

Na mladých Slovákov v domácom prostredí čaká ťažká šichta. Ich súpermi totiž budú veľmoci mužskej hádzanej Dánsko či Srbsko, ako aj nevyspytateľní Gréci. „Čakajú nás veľmi ťažkí súperi. Či už je to Dánsko, Srbsko, ale nepodceňujem ani Grékov. Prvé dva zápasy budú asi najťažšie, ale aj napriek tomu svojim chlapcom verím, že to zvládnu. Verím v to, že sa v nedeľu z postupu budeme tešiť my,“ podotkol Pompoš, ktorý verí, že k vytúženému postupu na záverečný šampionát (konajúci sa v termíne od 14. - do 28. júla 2013) pomôžu jeho zverencom aj diváci. „Michalovský divák je na hádzanú veľmi náročný, no vie oceniť, keď hrá družstvo srdcom. Aj preto sme si za domáce prostredie vybrali Michalovce. Pevne verím, že si diváci nájdu cestu do haly, svojimi hlasivkami nám pomôžu a vytvoria tak ideálne domáce prostredie, ktoré nám pomôže k naplneniu našich cieľov,“ dodal na záver reprezentačný kormidelník juniorov.

Program 3. kvalifikačnej skupiny (Michalovce - Mestská športová hala 4. - 6. január 2013)

Piatok 4. január: 15.30: Srbsko - Grécko. 18.00: Slovensko - Dánsko

Sobota 5. január: 15.30: Grécko - Dánsko. 18.00: Slovensko - Srbsko

Nedeľa 6. január: 15.30: Dánsko - Srbsko. 18.00: Slovensko - Grécko

Nominácia Slovenska na kvalifikačný turnaj

Brankári: Michal Tóth ml. (Pick Szeged/Maďarsko), Jakub Blicha (1. MHK Košice), Matej Vernarský (Tatran Prešov)

Pivoti: Matúš Kocák (HC winLand Michalovce), Marek Páleš (Tatran Prešov)

Krídla: Simon Michniewicz (Tatran Prešov), Tadeáš Mikeš (ŠKP Bratislava), Branislav Cigán (HK Topoľčany), Matej Takáč (HC Sporta Hlohovec)

Spojky: Dávid Pogány (HC Štart Nové Zámky), Patrik Pristaš (1. MHK Košice), Lukáš Urban (Tatran Prešov), Juraj Janíček (HC Sporta Hlohovec), David Šterbinský (Tatran Prešov), Lukáš Majbik (MŠK Považská Bystrica), Jakub Dani (1. MHK Košice), Ľubomír Jadroň (HK Topoľčany)

Realizačný tím:

Tréner: Ivan Pompoš. Asistent trénera: Branislav Trandžík. Tréner brankárov: Maroš Kolpak. Vedúci družstva: Rastislav Dula. Fyzioterapeut: Jozef Urminský.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.01.2013 16:30:04 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.