files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalisti FBK Michalovce začínajú odvetnú časť v Strážskom

Florbalisti FBK Michalovce vstupujú do odvetnej časti najvyššej extraligy. Hneď v úvode ich čakajú dva zápasy pravdy, v ktorých najskôr v sobotu o 12.00 privítajú Tvrdošín a potom v nedeľu o 14.30 Sabinov. Obidve stretnutia sa tentokrát neuskutočnia v domovskom stánku FBK Mestskej športovej hale, ale v telocvični Stredného odborného učilištia v Strážskom.

Hrajú v Strážskom

Michalovský nováčik florbalovej extraligy je po prvej polovici súťaže na dvanástom mieste, ktoré by znamenalo po skončení vypadnutie do druhej ligy. S tým sa však v FBK nechcú zmieriť a v jari chcú zabojovať o najvyššiu súťaž. Veľa o záchrane napovedia hneď prvé dva jarné zápasy, v ktorých Michalovčania najskôr v sobotu o 12.00 privítajú Tvrdošín a v nedeľu o 14.30 Sabinov. Oba zápasy sa neodohrajú, ako tradične v Mestskej športovej hale, ale v telocvični Strednej odbornej školy v Strážskom. „Hlavným dôvodom toho, že hráme zápasy v Strážskom je trest, ktorý sme dostali za nedôstojného správanie sa divákov po stretnutí s Prešovom. Podľa rozhodnutia zväzu musíme najbližšie zápasy odohrať bez divákov. Vzhľadom k tomu, je táto hala pre nás najlepším riešením,“ informoval nás prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír, podľa ktorého ďalšie sankcie za zápas s Prešovom už klubu pravdepodobne nehrozia.

Potrebujú bodovať

Keďže v jarnej časti vypadávajú z extraligy až tri tímy a štvrtý ide do baráže, záchranárske práce čakajú viacerých. Nevyhne sa im ani nováčik z Michaloviec. „Samozrejme, uvedomujeme si našu pozíciu. Aj preto musíme začať zbierať body a to hlavne doma,“ poznamenal prezident FBK. Michalovčania sa budú môcť od svojich súperov odpútať už po víkende, keďže v sobotu privítajú priameho aktéra o záchranu FBK Tvrdošín a v nedeľu zase FBC Predator Sabinov, ktorého hráči okupujú stred tabuľky. „Čakajú nás dva mimoriadne ťažké zápasy. V Tvrdošíne sme síce v prvom kole vyhrali, no toto družstvo sa výrazne posilnilo a takisto ako aj my, aj oni majú cieľ zachrániť sa. Hlavne preto chceme nášho konkurenta v boji o záchranu doma poraziť. V druhom stretnutí nás čaká nevyspytateľný Sabinov. Tam sme síce tesne prehrali, no toto družstvo ukazuje v súťaži svoju silu, keď sa pohybuje v strede tabuľky. Budú to tak veľmi ťažké zápasy. Naše ciele sú však jasné a preto potrebujeme vyhrať aspoň jeden tento zápas, no najlepšie by bolo naplno bodovať v oboch,“ vyjadril sa Gerhard Puchír, podľa ktorého nastúpi družstvo, až na Radovana Petruňu, ktorý sa podrobil operácii kolena, kompletné.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.01.2013 13:41:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.