files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kráčajú cez poškodený most

Už viac ako mesiac je michalovský most pre peších ponad Laborec uzavretý. Príčinou sú problémy s betónovou konštrukciou. Nie každý však rešpektuje zákaz vstupu na most. Vždy, keď nasneží, sú na tejto lávke odtlačky topánok.

Foto: Michalovské správy

„Nedávno som meškal na hokejový zápas.  Keby som išiel dlhou obchádzkou, neuvidím prvú tretinu. Preto som si cestu skrátil cez most,“ povedal jeden z fanúšikov Hokejového klubu Dukla Michalovce. Most totiž vedie k zimnému štadiónu. Neďaleko sa nachádza aj mestská športová hala.Riaditeľ Technických a záhradníckych služieb mesta (správcu mosta) Ing. Július Oleár dvíha varovný prst. Zdôraznil, že mostná konštrukcia sa kedykoľvek môže poškodiť aj na inom mieste. V najhoršom prípade sa nedisciplinovaný človek môže prepadnúť až do rieky Laborec. Našťastie sa zatiaľ nič také nestalo. Ktovie dokedy. Aj ďalší Michalovčania sa totiž pochválili, že cez most prechádzajú pravidelne. Odrádza ich dlhá obchádzka. Cesta na hokej alebo hádzanú sa im takto predlžuje zhruba o 200 metrov. Zvlášť fanúšikov zo vzdialenejších častí mesta nekonečná chôdza unavuje. Preto aj nanaďalej kráčajú cez most. Pritom im hrozia zbytočné a hlavne nepríjemné úrazy.

Lávka je uzavretá zhruba mesiac a pol. Odpadla z nej časť asfaltu. Vytvorila sa zhruba meter široká diera.  Informáciu o jej poškodení nahlásil na mestskú políciu (MsP) Michalovčan, ktorý tade prechádzal. MsP ohradila problémové miesto páskami. Technické služby urobili jeho obhliadku. Na základe toho mesto rozhodlo, že lávku až do odvolania uzavrie. Z oboch strán je uzavretá plechovým oplotením s výrazným označením zákazu vstupu. Pracovníci Technických služieb dieru zaplátali. Most si ešte prezrú stavební odborníci. Na základe toho určia rozsah opravných prác. Tie sa začnú po zlepšení klimatických podmienok. Teda na jar.

(jan)



Uverejnené: 07.01.2013 11:52:28 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.