files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spod deravých košov

Počas víkendu boli v hre basketbalisti 1. BK D Michalovce, ženy 1. BK D Michalovce, aj juniorky toho istého klubu. Viac sa darilo druholigovým seniorským tímom. Muži 1. BK D Michalovce zvíťazili na palubovke Kapybár Košice 70:57 a tomuto súperovi tak vrátili prehru z jarnej časti. Michalovčania sú zatiaľ na treťom mieste tabuľky, no oproti ostatným tímom majú dva zápasy k dobru. Najbližšie sa hráči 1. BK D predstavia doma, keď v sobotu 2. januára o 16.00 privítajú v telocvični GPH družstvo Kovohút Krompachy. Počas víkendu sa darilo aj ženám tohto klubu. Michalovčanky na domácej pôde zdolali rezervu košického Tydamu 79:25. Zverenky trénera Ladislava Janošova sa najbližšie predstavia v Bardejove, doma ich budeme môcť vidieť počas víkendu 16. - 17. februára, kedy privítajú Spišskú Belú. Na druhej strane sa nedarilo juniorkám 1. BK D, ktoré nevyužili domáce prostredie a prehrali s tímom CBK Košice 35:88. Juniorky sa najbližšie predstavia na palubovkách súperov, keď najskôr nastúpia na pôde Nitry a potom Petržalky, doma ich budeme môcť vidieť až 9. marca, kedy privítajú družstvo Ružomberka.

Ženy 1. BKD po dobrom výkone vyhrali

1.BK D Michalovce - TYDAM UPJŠ B Košice 79:25 (22:7,14:6,17:6,26:6)

Michalovce: Jurašková 23, Fiedlerová 18, Priščáková 16, Fecková 6, V. Vargová 4, Majerníková 4, P. Vargová 3, Mrázová 2, Ješová 2, Regendová 1.

Tréner Ladislav Janošov: Naše ženy nastúpili v domácom zápase  po dlhej dobe aj s Juraškovou a Fiedlerovou, ale nemohli hrať Maľuková, Oláhová či Lipková. Družstvo tak nemalo k dispozícii svoje rozohrávačky. Na tomto dôležitom poste som musel improvizovať, keď tam alternovali Priščáková a P.Vargová. Moje zverenky ihneď v prvej štvrtine rozohrali niekoľko veľmi dobrých akcií a hlavne posledné štyri minúty tejto časti, nedali hostkám šancu, keď tento úsek vyhrali 16:0. V druhej štvrtine naše družstvo predsa len trocha uvoľnilo tempo, ale súperovi aj tak nedovolilo dať viac ako 6 bodov. Po polčase si naše hráčky vyskúšali niekoľko signálov a akcii na jeden dotyk, ktoré potešili, aj keď nie všetky skončili v súperovom koši. Zvlášť predná línia hráčok Priščáková, Jurášková a Fiedlerová dokázala získať v obrane 26 lôpt, vysoké hráčky dobre doskakovali pod vlastným košom a tak sme mohli zakončiť rýchle protiútoky a získať ľahké koše. Najvýraznejší rozdiel skóre bol v poslednej štvrtine a bolo jasné, že súper v tomto zápase nemohol pomýšľať na lepší výsledok. V tom čase sa už striedala základna päťka s päťkou junioriek, ktoré  hrali oveľa lepšie, ako vo svojom vlastnom sobotňajšom zápase ...

Zaslúžená prehra junioriek

1.BK D Michalovce - CBK Košice 35:88 (7:24,10:13,6:24,12:27)

Michalovce: Pražmová 13, Firkaľová 10, Regendová 8, Harmanová 2, Gorniaková 2, Majerníková, Mrázová, Fecková, Čorbová, Dančová, Malická, Čornejová.

Tréner Ladislav Janošov: „V tomto zápase boli síce hráčky CBK Košice jednoznačným favoritom (je to jeden z možných finalistov súťaže), naše juniorky však neodohrali dobrý zápas. Prekvapilo, že nie všetky dokázali dostatočne bojovať. Jednoducho niektoré sklamali a doslova vybuchli strelecky, ale hlavne v obrane boli príliš benevolentné, čo sa pri takomto súperovi vypomstí. Je ťažko pochopiť, že hráčky ktoré by mali bodovať nedali v zápase ani bod. Hlavne vysoké hráčky Mrázová, ktorá však bola aspoň trocha platná v obrane, ale Fecková a Harmanová sklamali absolútne, pritom príležitosti mali dosť. Ešteže ako tak zahrali Pražmová a Firkaľová  a dobre, aj keď nie oslnivo, zahrala Regendová. Pre celé družstvo ale platí, že takto sa v ligovom juniorskom zápase hrať nemôže.

Muži vrátili požičané

BK Kapybary Košice - 1.BK D Michalovce 57:70 (17:20, 11:15, 12:16, 17:19)

Strelci: Mitterpák V. 26,  Janošov 19, Mitterpák T. 10

Tréner Ladislav Janošov:Zaujímavosťou bolo, že odvetný zápas v Košiciach sa skončil  skoro rovnakým výsledkom ako v Michalovciach, kde vtedy Kapybary vyhrali 59:70...  My sme v tomto zápase vyhrali každú štvrtinu, v ktorej od začiatku vždy mierne prehrávali, ale v deviatej minúte došlo k definitívnemu obratu a do konca stretnutia sme už neprehrávali ani raz. Zápas hrali dve skúsené družstvá a ani jedno nechcelo predať kožu lacno, takže v niektorých momentoch ukázali aj celkom pekné basketbalové akcie. Škoda však, že s priebehom zápasu sa to stále viac podobalo na boj a nie na basketbalovú krásu. Naši basketbalisti si však aj s týmto spôsobom hry poradili a zápas zaslúžene vyhrali, keď štyri minúty pred koncom dal Janošov dve trojky a jednu dvojku, čím skóre narástlo na  rozdiel 20 pre nás a domácim to definitívne zobralo aj poslednú šancu. Na okraj. Toto všetko dokázali naši basketbalisti v absolútne neprajnom prostredí, keď museli čeliť nielen niektorým neprimeraným a nešportovým zákrokom časti premotivovaných domácich hráčov, ale aj nepriazni a neférovosti pánov, ktorí by mali dbať na férovosť. Nie po prvýkrát sa stalo, že zvlášť na súperových ihriskách niektorí rozhodcovia pískajú viac systémom bližšia košeľa ako kabát a nie podľa toho, čo sa na palubovke deje, čím poškodzujú a narúšajú túto peknú hru. Veľmi často ide viditeľne o dvojaký meter, keď jednému družstvu povolia skoro všetko a druhému (častejšie hosťujúcemu družstvu) skoro nič. Najhoršie na tom je to, že títo páni veľmi neradi počúvajú kritiku na svoje výkony, pritom ako jediní v tejto súťaži berú za prácu určité náhrady.



Uverejnené: 28.01.2013 21:57:16

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623