files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand v stredu začína jarnú časť

Hádzanári HC winLand absolvujú v stredu po viac ako dvoch mesiacoch súťažný zápas, keď v rámci štvrťfinále Slovenského pohára nastúpia na stretnutia v Prešove.

Štyri prehry v príprave

Zverenci trénera Ľuboša Hudáka sa na sezónu začali pripravovať v prvý januárový týždeň. Najskôr sa zamerali na kondičnú prípravu, v druhej polovici januára už pilovali iba hernú stránku. Michalovčania absolvovali v príprave štyri zápasy, v ktorých ťahali za kratší koniec. Najskôr dvakrát prehrali v Budapešti proti tímu FTC PLER (29:37, 27:31) a potom na domácej pôde nestačili na účastníka poľskej Ekstraklasy Tauron Stal Mielec, ktorému podľahli takisto dvakrát (34:36, 31:37). „Samozrejme, že tie štyri prehry trošku mrzia. Vo všetkých zápasoch sme ale so súpermi držali krok. Najviac sa nám vydaril druhý duel v Maďarsku a prvý zápas proti Mielcu, kde sme takisto zahrali dobre. Bohužiaľ, ani raz sa nám nepodarilo vyhrať a to je fakt,“ poznamenal pivot HC winLand Juraj Géci, ktorý vidí príčiny prehry aj v ťažkých súperoch. „Tak to je jasné. Zvolili sme si ťažších súperov, aby sme boli dobre pripravený na jarnú časť. Takáto cesta môže byť pre nás správna.“

Odohrať čo najlepší zápas

Hádzanári HC winLand majú v prvom súťažnom zápase jarnej časti najťažšieho možného súpera. V rámci štvrťfinále Slovenského pohára sa totiž predstavia na pôde obhajcu pohára a takisto neohrozeného lídra Tipos Extraligy Tatrana Prešov. Silu tohto tímu si uvedomuje aj samotný Géci. „Jednoznačne sme nemali šťastie na žreb. Aj v minulej sezóne sme vo štvrťfinále nastúpili proti Prešovu, no vtedy sme aspoň hrali doma. Dostať Prešov a ešte k tomu na jeho palubovke je najhorší možný žreb. Berieme to však ako realitu. Chceme odohrať čo najlepší zápas a Prešovu čo najviac znepríjemniť cestu na finálový turnaj Slovenského pohára,“ uviedol k stredajšiemu stretnutiu pivot HC winLand, ktorý do Michaloviec prišiel práve z Prešova. „Aj preto sú zápasy pre mňa špecifickejšie, ako tie proti ostatným súperom,“ zdôraznil odchovanec trebišovskej hádzanej, ktorý v štruktúrach Tatrana fungoval od mladšieho dorastu a do Michaloviec prišiel pred sezónou 2011/2012.  

Budúci týždeň dvakrát doma

Súboj štvrťfinále Slovenského pohára proti Tatranu Prešov bude pre Michalovčanov generálkou na jarnú časť Tipos Extraligy. Tú odštartujú v nedeľu, kedy o 16.00 nastúpia na pôde Nových Zámkov. Nasledujúci týždeň budeme môcť hráčov HC winLand vidieť doma až dvakrát. Už v stredu 6. februára totiž o 18.00 privítajú v predohrávke v predohrávke 24. kola práve Tatran Prešov. Druhý domáci zápas odohrajú Michalovčania v piatok 8. februára, kedy takisto o 18.00 privítajú Topoľčany.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2013 13:32:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.