files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla porazila Trnavu a stále okupuje druhé miesto

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvládli aj posledné domáce stretnutie základnej časti, keď v predposlednom 43. kole I. hokejovej ligy zdolali na domácom ľade Trnavu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0). Michalovčania sa tak naďalej držia na druhom mieste tabuľky a o ich celkovom umiestnení po základnej časti, ako aj o súperovi v prvom kole play-off, sa rozhodne až v utorkovom poslednom kole. V ňom zverenci trénera Miroslava Ihnačáka cestujú do Liptovského Mikuláša.

Kto aj tentoraz očakával bohatú nádielku gólov, náramne sa mýlil. Trnava totiž prišla do Michaloviec výborne pripravená a jej defenzívna taktika založená na rýchlych brejkoch dlho slávila úspech. Už v druhej minúte sa sám pred hosťujúcim Hálom ocitol Palovčík, jeho strela ale skončila vedľa brány. Následne si golman, známy zo svojho pôsobenia napríklad v Trenčíne či Žiline, poradil aj so strelou Banovského, a tak gólovo zahrmelo na druhej strane. Presne, keď časomiera odpočítala 5 minút napriahol propagačne od modrej Hano a jeho strela skončila na počudovanie všetkých v sieti (0:1). Tento moment domácu Duklu ešte viac nabudil. Najskôr po prieniku Opatovského nevyužil šancu Palovčík a potom sa neujala ani Čížekova strela, ktorá skončila na hornej žŕdke. V 7. minúte však už bolo vyrovnané, keď sa presadil Drotár (1:1). Rozbehnutú Duklu ale následne v rozlete zastavili vylúčenia. Najskôr na 5+DKZ putoval za faul kolenom Chovan. Hostia však dlhočiznú presilovku nevyužili. Hneď po nej mal gól na hokejke dnes veľmi aktívny Čížek. O druhého korčuliara prišla Dukla v 18. minúte, potom čo na trestnú lavicu odišiel aj Palovčík, ktorý dostal menší a väčší desaťminútový trest za narazenie na mantinel. Chvíľu nato putoval na lavicu hanby aj Rusnák a hostia tak mali k dispozícii sedemdesiattrisekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú však trestuhodne premrhali, keď si nevypracovali ani jednu čistú šancu.

Hlavný rozhodca Štefík pokračoval v nastúpenom trende vylučovaní aj na začiatku druhej tretiny a po vylúčeniach Šechného i Hrubého zahrávali hostia v 24. minúte opäť presilovku o dvoch hráčov. Tá trvala 56 sekúnd, no ani z tej hostia nič nevyťažili. Potom, čo sa Dukla ubránila, roztrhlo sa vrece s jej šancami. Najskôr si na Hálovi vylámal zuby Fajčák, potom Drotár netrafil po Šechného prihrávke odkrytú bránu a do tretice nepremenil šancu ani Čížek. V 30. minúte sa však už menilo skóre. Rusnák ideálne na modrej čiare vysunul Opatovského a ten prestrelil Hálu (2:1). V závere druhej časti sa mohlo meniť skóre na oboch stranách. Najskôr Hálu neprekonal Linet a na druhej strane mal zase ideálnu šancu vyrovnať vo vlastnom oslabení Lisoň, Petro ale jeho strelu pri prečíslení dvoch na jedného kryl.

Keďže po dvoch tretinách Michalovčania viedli iba o jeden gól, na ich hokejkách bola aj v tretej časti vidno nervozita. Tá sa mohla zvýšiť v 43. minúte, keď sa sám pred Petrom ocitol Baran, no ten ani na dvakrát domáceho golmana neprekonal. O tri minúty neskôr mohol domácich definitívne upokojiť, jeho strela ale skončila na hornej žŕdke Hálovej brány. Definitívny pokoj na hokejky Dukly priniesol až v 51. minúte Banovský, ktorý strelou pod žŕdku prekonal Hálu (3:1). Keď časomiera ukrojila z čistého času presne 53. minút, skóre sa menilo opäť. Pred trnavskú bránu si totiž nakorčuľoval dnes veľmi aktívny Čížek a po jeho strele bolo rozhodnuté o víťazovi (4:1). V samom závere sa skóre mohlo meniť ešte raz, no strela Vorobela skončila iba na žŕdke trnavskej brány.   

HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava  4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Góly: 7. Drotár (Šechný, Čížek), 30. M. Opatovský (Š. Rusnák), 52. Banovský (Linet, M. Opatovský), 54. Čížek (Fajčák, Vorobel) - 5. Hano

Vylúčení: 6:4, navyše Chovan (M) 5+DKZ KO_L, Palovčík (M) 10. min NAP_Z. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik (Frimmel, Mráz). Divákov: 1250.

Michalovce: Petro - Vorobel, Šeliga, Š. Rusnák, Žemba, Hrubý, Chovan, Halapy - Čížek, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Opatovský - Čavrk, Linet, Zorvan - Banovský, Šimčák.

Trnava: Hála - Hano, Šišmič, Hronec, Demo, Reho, Poláček, Macháč - Dudáš, Faktor, Uhlík, Baran, Schmidt, Daráš, Rosa, Lisoň, Hubek.



Uverejnené: 03.02.2013 20:10:26

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623