files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nikol Čupková dosiahla jediný michalovský gól na ZOH doteraz!

Mnohí priaznivci športu na Slovensku a hokeja zvlášť okrem výsledkov našich medailových kandidátov, netrpezlivo očakávali aj premiérové olympijské vystúpenie Sloveniek v ženskom ľadovom hokeji.

Prvý duel s Kanadou a príliš krutý debakel v ňom priniesol pochopiteľne rozčarovanie. Ale triezvo uvažujúci a problematiky znalí vedeli, že z tohto výsledku je zbytočne robiť si príliš veľké starosti a lepšie je sústrediť sa na nasledujúci duel so Švédskom, ktoré je síce ešte riadny krok pred nami, ale aj mnoho poriadnych krokov za ženskými hokejovými veľmocami Kanadou a USA.
 
Debakel s Kanadou výrazne stopy nezanechal

Po vysokej prehre s Kanadou boli obavy, ako to naše hokejové reprezentantky psychicky zvládnu. Treba však povedať, že proti „Tre Kronor“ podali výkon hodný olympijského nováčika. Švédky sa v prvej tretine ujali vedenia, naše odpovedali svojim historicky prvým gólom na ZOH zásluhou Anny Dzurňákovej. Krátko nato severanky opäť viedli, ale naša odpoveď na seba nechala dlho čakať. Vyrovnavajúci gól na 2:2 zaznamenala hráčka HK Mládež Michalovce, donedávna hosťujúca v ženskom HC Slovan Bratislava Nicol Čupková. Zápas sme napokon prehrali 2:6, ale streliť jeden z historicky prvých dvoch gólov Slovenska na ZOH je prinajmenšom symbolicky úspech, ktorí mnohí priaznivci športu v našom regióne dostatočne ocenia až neskôr.

Pokazený záver so Švajčiarskom

Doposiaľ sme v regióne podľa všetkých dostupných zdrojov nemali športovca, ktorý by sa aktívne zúčastnil ZOH. Odchovankyňa michalovského hokeja Nika Čupková okrem toho, že je v tomto smere prvou, patrí na ZOH medzi naše najplatnejšie hráčky. Jeden gól do siete Švédska a dve asistenicie proti Švajčiarsku ju zaradili medzi naše najproduktívnejšie hráčky. Najviac ju však mrzí niekoľko nepremenených šancí v záverečnom stretnutí základnej skupiny proti Švajčiarsku. Hrala veľmi dobre, pripravila spoluhráčkam viacero nádejných akcií a aj sama sa dostala do viacerých šancí, lenže nie a nie to spadnúť tam, kam sme si to všetci veľmi želali, teda do siete súperovej brány. „Už naozaj neviem, z čoho chcem dať gól“ – posťažovala sa po stretnutí so Švajčiarskom.  Tento zápas bol doposiaľ naším najlepším na olympiáde. Dlho sme s „helvétskym krížom“ držali krok. Ešte necelých 10 minút pred koncom sme viedli 2:1, ale súperkám sa vydarili dve akcie a z ničoho nič bolo 2:3. Aj za tohto nepriaznivého stavu sa Nicol ocitla vo veľmi nádejnej príležitosti, ale puk skončil na chráničoch súperovej brankárky. Zápas napokon skončil výsledkom 2:5 v prospech súpera, čo znamenalo posledné štvrté miesto pre naše dievčatá v skupine, ale zároveň aj výzvu do ďalších bojov o konečné umiestenie.

Prijateľná prehra s Ruskom

 V dueli s Ruskom, ktorý ste mohli sledovať v nedeľu skorých ranných hodinách a v ktorom sa rozhodovalo o tom, či budeme hrať o konečné piate alebo len siedme miesto, mala so spoluhráčkou jednu z našich prvých šancí. Puk opäť skončil mimo siete súperovej bránky a z následného protiútoku sa Rusky ujali vedenia 1:0. Keď neskôr z presilovky zvýšili na 2:0 a naše dievčatá v týchto momentoch pôsobili dosť nekoncentrovane a ustráchane, zdalo sa, že našim nádejam je koniec a budeme radi, keď neodídeme s vysokou prehrou. Lenže v druhej tretine sa dievčatá spamätali a treba povedať, že zvyšok zápasu boli ruským hokejistkám takmer vyrovnaným súperom. Šance boli na oboch stranách, obidvaja zo súperov premenili po dve, čo znamenalo našu ďalšiu prehru (2:4), zo všetkých doterajších najnižšiu čo sa týka výšky rozdielu skóre. Čo sa samotnej Nicol týka, aj tam predviedla niekoľko pekných akcií, len škoda že bez gólového efektu. Dievčatám to nešlo tak, ako by si priali. Ich výkon proti Rusku bol poznačený aj tým, že tréner striedal útočné formácie dosť čudne. Dievčatá rozhádzal a zohraté útoky nechodili na ľad spolu.

 O 7. miesto s Čínou

 V pondelok večer hodinu pred polnocou nášho času majú dievčatá poslednú možnosť svojho olympijského reparátu. Veríme, že v stretnutí o 7. miesto s Čínou sa určite pobijú o čo najlepší výsledok a dúfajme, že Michalovčanke Nike Čupkovej sa podarí streliť svoj ďalší minimálne jeden olympijský gól. Zaujímavosťou je počínanie komentátorov STV, ktorí okomentovali výkon našej reprezentantky nasledovne „Je zaujímavé ako môže 17-ročné dievča v sebe mať toľko energie“.  (beh)



Uverejnené: 24.02.2010 21:41:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.