files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanári HC winLand so skalpom majstra

Hádzanári HC winLand Michalovce sa v stredajšej predohrávke 24. kola Tipos Extraligy doslova prekonali. Po výbornom kolektívnom výkone totiž hráči winLandu zdolali na vlastnej palubovke donedávna neporaziteľný Tatran Prešov, ktorí porazili 38:31 (20:12).

Nevie, kde je príčina krízy

Prešovčania v Michalovciach vôbec neodohrali dobrý zápas. Prakticky počas celého zápasu ťahali za kratší koniec a zaslúžene zaznamenali druhú prehru v rade v rade (v sobotu prehrali aj v Hlohovci 33:34). „Neviem, v čom je príčina toho, že hráme tak slabo,“ začal hodnotenie stretnutia hráč Tatrana Dominik Krok, ktorý nevedel vysvetliť dôvody prehry majstra. „Tak to už vôbec nie. Neviem, kde sú tie príčiny. Tak zle, ako hráme teraz, som nás ešte hrať nevidel. Neviem proste, kde to viazne.“ Prešovčania síce v prvom polčase už prehrávali aj o deväť gólov (10:19), no v druhom dejstve sa im šnúrou šiestich presných zásahov podarilo dostať na dostrel, keď znížili na 22:25. „Je pravda, že sme sa dotiahli na tri. Vzápätí sa však dopustíme rovnakých chýb, ako predtým a súper nám opäť odskočil,“ dokončil hodnotenie jeden zo svetlých zjavov hry prešovského Tatrana.

Hrdinom zápasu Kolpak

Na jednej strane smútok, na druhej obrovská radosť. Aj takto by sa dali charakterizovať pocity aktérov po stretnutí. V ňom bol jednoznačne prvou hviezdou zápasu golman HC winLand Maroš Kolpak. Ten privádzal hostí svojimi zákrokmi doslova do zúfalstva. „Proti Prešovu sa mi chytá vždy dobre. Ide totiž o veľmi kvalitné družstvo a radšej si zahrám proti kvalitnému súperovi. V Prešove dokonca žijem, tam som sa narodil, a tak sú pre mňa tieto stretnutia ešte špecifickejšie,“ podotkol „muž zápasu“. Na vysokú sedemgólovú výhru winLandu to ale zo začiatku vôbec nevyzeralo. V úvode sa totiž oba tímy ťahali o každý jeden gól a navyše sa prvý viacgólovým vedením odtrhli hostia, ktorí viedli 6:4. „V tomto momente bolo dôležité, že aj keď sa nám nedarilo, dávali sme góly, takže nám nejako gólovo neušli. Keby sa tak stalo, bolo by to pre náš o dosť ťažšie. V druhej polovici prvého polčase sme sa už dostali do laufu a natiahli náš náskok na osem gólov. Hostia sa síce v druhom polčase dotiahli na tri góly, no tréner zobral v pravý čas oddychový čas a upokojil chlapcov. Tam bolo jasne povedané, že sa treba vrátiť k hre, ktorú sme predvádzali pred tým a ihneď po time - oute sa tak stalo. Som veľmi rád, že sa nám podarilo v takomto dôležitom stretnutí vyhrať a odčinili sme prehru z Nových Zámkov.“

Dávid skolil Goliáša

Ďalším hráčom winLandu, ktorý mal z výhry možno ešte väčšiu radosť, ako ostatní, bol pivot Juraj Géci. Ten v Prešove pôsobil od svojich pätnástich rokov a do Michaloviec prišiel pred začiatkom minulej sezóny, keď si winLand vydobyl extraligovú miestenku. „Podľa mňa sme si toto víťazstvo zaslúžili. Zahrali sme výborne v obrane a podržal nás aj brankár Kolpak. Prešov je v nejakom hernom kŕči, proste nehrajú dobre a my sme to chceli pred využiť. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo,“ poznamenal Juraj Géci, ktorý v stretnutí zaznamenal dva góly. Hráči winLandu tak zmazali zlý dojem z predchádzajúcej prehry v Nových Zámkoch. „Nepovedal by som, že sme hrali úplne zle. Na začiatku druhého polčasu sme tam vyhrávali o štyri góly, no následne sme sa zbytočne splašili a domáci nám ušli,“ uviedol odchovanec trebišovskej hádzanej v službách michalovského winLandu.  Prešovčania vyrukovali v stretnutí s vysunutou obranou. Tá ho začiatku síce robila domácim problémy, no tí sa postupne s ňou vyrovnali. „Je pravda, že sme si nato museli zo začiatku zvyknúť. Následne sme ale zahrali pár kombinácii, spojky začali zbiehať a to robilo Prešovčanov obrovské problémy. Oni sa to potom postupne snažili meniť, no účinný recept nakoniec nenašli,“ zdôraznil Géci, ktorému víťazstvo nad Prešovom chutí veľmi dobre. „Naozaj výborne. Keby mi niekto pred stretnutím povedal, že vyhráva o sedem gólov, asi ho vysmejem. Teraz je to realita.“ Hráčom winLandu sa tak podarilo skoliť obrovitánsky Prešov a využiť jeho krízu vo svoj prospech. Výborným výkonom eliminovali jeho prednosti a zaslúžene si pripísali cenný triumf. Víťazstvo nad Prešovom bolo najlepšou pozvánkou na ďalší domáci zápas, ktorý winLand odohrá v piatok 8. februára, kedy o 18.00 privítajú jeho hráči Topoľčany.

Vedenie klubu si v tomto stretnutí pripravilo pre svojich fanúšikov aj prekvapenie v podobe žrebovateľnej tomboly. Jeden z tých, čo si zakúpia vstupenku na stretnutie totiž v prestávke zápasu vyhrá od jedného z nových sponzorov HC winLand telefónnej spoločnosti O2 mobilný telefón.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.02.2013 18:25:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.