files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach pribúdajú prázdne výklady obchodov

Zdá sa, že ekonomická kríza sa podpísala pod krach ďalších obchodov v centre Michaloviec. K neplánovaným uzavretiam prevádzok prispeli pravdepodobne aj dve novovybudované obchodné centrá, ktoré obchodnícku i zákaznícku pozornosť sústredili na seba.

 


Ak sa v týchto dňoch prejdete po pešej zóne v Michalovciach, určite neprehliadnete prázdne výklady, na ktorých stojí: „Predajňa zrušená“ či „Z technických príčin zatvorené.“ Mnoho majiteľov či nájomcov, ktorí svoje služby ponúkali zákazníkom posledných pár rokov, sa muselo postupne zmieriť s tým, že zákazníkov je stále menej. Absencia voľných pracovných miest na Zemplíne a z toho vyplývajúci nedostatok financií nechalo stopy aj na peňaženkách potenciálnych kupujúcich. Dnes si každý dvakrát premyslí, na čo svoje peniaze využije a kupuje sa väčšinou len to, čo sa reálne spotrebuje a čo zákazník naplno využije pre vlastnú potrebu. Obľúbenými sú výpredaje, ktoré však nezaznamenali taký úspech, ako po minulé roky. Šetrenie sa v porovnaní s míňaním peňazí ukazuje pre mnohých ako rozumnejšie riešenie. „Chodí k nám čoraz menej ľudí a tí, čo prídu, sa nechávajú ovplyvňovať cenami. Máme tu dosť drahé oblečenie, no zodpovedá kvalite a značke. Pre niektorých je to drahé, iní si to kúpia aj napriek tomu,“ povedala predavačka z obchodu v centre mesta.

Niektorí predajcovia už vy-
hlásili krach, podľahli mu obchody s najrozličnejším druhom tovaru, či už ide o obuv, oblečenie, potraviny, alebo predaj kvetín. Niektorí z predajcov „stiahli“ svoje obchody z centrálnej mestskej zóny do niektorého z veľkých obchodných centier, či je však táto voľba správna, ukáže až čas. Na pozore by však mali byť aj tí, ktorí prevádzkujú kaviarne či reštaurácie. Niektorí analytici totiž predpokladajú, že šetriť sa začne aj v tomto sektore a ľudia si tak denné obedové menu či poobedňajšiu kávu dajú radšej v pohodlí svojho domova. Ako dlho budú zrušené predajne „voľné“, a či k nim pribudnú aj ďalšie, momentálne nevedno. Jedno je však isté, ľudia v dnešnej dobe uťahujú opasky a každé euro v dlani radšej dvakrát obrátia. (mp)



Uverejnené: 25.02.2010 21:30:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.