files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla krok od historického úspechu

Michalovská Dukla je jednou nohou vo finále prvej hokejovej ligy. Jej hráči vedú v semifinálovej sérii nad Prešovom 2:0 a sú tak jeden zápas od historického úspechu. Dve výhry sa však určite nerodili ľahko a posledný krok bude ešte veľmi ťažký. Semifinálová séria sa totiž teraz presťahuje do Prešova, kde sa v nedeľu 24. februára odohrá jej tretí zápas.

Sériu ešte nebalia

Prešovskí hokejisti vedeli, že keď chcú postúpiť do finále, v Michalovciach musia uhrať aspoň jeden zápas. To sa im ale v úvodných dvoch dueloch nepodarilo. „Nemyslím si, že sme boli horším tímom,“ začal hodnotenie obidvoch duelov prešovský útočník Filip Macejka. „Prvý duel sme si prehrali vylúčeniami. Mali sme až deväť vylúčených a navyše tam bol aj päťminútový trest. V tom druhom sme zase zaspali úvodnú tretinu, kde sme si nechali streliť tri góly,“ uviedol hlavné dôvody dvoch prehier dvadsaťosemročný odchovanec prešovského hokeja, ktorý má skúsenosti aj zo zámorského hokeja a v slovenskej extralige pôsobil vo Zvolene, Spišskej Novej Vsi, Banskej Bystrici, Martine či Poprade. Prešovčania v Michalovciach ukázali kus hokejového umenia. V oboch dueloch dala ale viac gólov michalovská Dukla a tá preto vedie v sérii 2:0. Šarišania však v tomto play-off už jednu sériu z 0:2 na 3:2 otočili, keď v štvrťfinále vyradili Spišskú Novú Ves. O to sa chcú pokúsiť aj teraz. „Bude to rozhodne ťažšie, ako proti Spišskej Novej Vsi. Proti nám tentoraz nestoja juniori, ale skúsení hráči. Play-off je proste o chybách. My sme ich urobili viac. Michalovce majú veľmi silný káder a kto chce proti nim uspieť, nesmie ich robiť. Ich vedenie v sérii však nič neznamená. Oni potrebujú ešte raz vyhrať a my im to maximálne sťažíme. Sériu určite nebalíme. Teraz sa sťahuje do nás, kde verím, že uspejeme a vrátime ju na piaty zápas tu. Bude to veľmi ťažké, no nie nemožné. Podľa mňa je ešte všetko otvorené. Musíme proste doma zabrať a ja verím, že sa nám to podarí. Ešte sme nepovedali posledné slovo,“ podotkol Filip Macejka, ktorý časť tejto sezóny strávil aj v Michalovciach. Odohral tu desať zápasov, v ktorých zaznamenal osem bodov za dva góly a šesť asistencií. „Dukla má v tomto roku veľmi silný káder, ktorý ale podľa môjho názoru silou - mocou nepotrebuje hlavného trénera a dokáže sa kaučovať aj sám,“ nezabudol prešovský útočník ironicky pripomenúť jeden z hlavných dôvodov, prečo sa musel z Michaloviec v tejto sezóne porúčať.

Ivan Zorvan práve strieľa druhý gól Dukly

Mečbal chcú využiť už v Prešove

Na jednej strane smútok a sklamanie, na druhej obrovská radosť. Aj takto by sa dali charakterizovať pocity na oboch stranách. Hokejisti HK Dukla sa v sérii po dvoch tesných výhrach (4:2 a 4:3) ujali vedenia 2:0. „Boli to rozdielne stretnutia. Zatiaľ čo v prvom sme museli doháňať náskok súpera, v tom druhom sme mali výborný vstup. Viedli sme 3:0, no o náskok v druhej tretine prišli. Našťastie rýchlo sme sa otrepali a strelili štvrtý gól, ktorý rozhodol o našom víťazstve,“ uviedol na margo dvoch úvodných duelov útočník HK Dukla Ivan Zorvan. Ten si nevie vysvetliť, prečo opäť Dukla stratila náskok a súpera dostala na koňa. „Neviem si to vysvetliť. Hosťom asi pomohol ten prvý gól, ktorý strelili v závere prvej tretiny. Bol to gól do šatne, ktorý družstvu vždy pomôže. Navyše sme zaspali úvod druhej časti a súper rýchlo vyrovnal. Strata náskoku sa nám v tejto sezóne podarila už viackrát a neviem v čom to je. Či to je uspokojením alebo niečím iným ... Našťastie sa nám ale podarilo vyhrať a v sérii tak vedieme 2:0,“ skonštatoval Zorvan, ktorý v druhom stretnutí zaznamenal druhý presný zásah Dukly. Aj keď Michalovčania vedú 2:0, vedia, že to ešte nie je koniec. Z troch mečbalov, ktoré majú k dispozícii, však chcú využiť už jeden prešovský a nechcú sériu opäť ťahať do piatich duelov. „Podľa mňa by bolo najlepšie rozhodnúť už v Prešove. Bude to ale veľmi ťažké. Prešovčania sú na domácom ľade veľmi silní. Musíme sa mať na pozore aj preto, že oni už jednu sériu vo štvrťfinále z 0:2 otočili. Každý zápas je ale iný a ja verím v to, že raz v Prešove uspejeme a séria sa už nebude sťahovať naspäť do Michaloviec,“ sebavedomo dodal na záver odchovanec detvianskeho hokeja v službách HK Dukla.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.02.2013 10:56:58 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.