files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla prepísala históriu

Hokejisti HK Dukla Michalovce to dokázali. V semifinálovej sérii zvíťazili nad Prešovom 3:1 na zápasy a postúpili do finále prvej lige, kde narazia na Bardejov. Rozhodol o tom štvrtý zápas semifinálovej série, v ktorom zverenci trénerskej dvojice Miroslav Ihnačák - Peter Mihaľo zvíťazili na ľade svojho súpera 4:3 a spečatili tým postup do finále, čo je pre nich historickým úspechom, keďže od svojho opätovného vstupu do prvej ligy bolo ich maximom minuloročné semifinále.

Maroš Žemba strieľa v presilovke druhý gól Dukly ...

Sklamaní domáci

Po štvrtom semifinálovom stretnutí bolo cítiť v prešovských radoch obrovské sklamanie. Šarišania si totiž na michalovskú Duklu v tejto sérii trúfali, ba ich ambície boli dokonca na postup do extraligy. Teraz na to budú musieť minimálne na jednu sezónu zabudnúť. „Je to obrovská škoda. Po dvoch prehrách v Michalovciach sme si povedali, že doma musíme zabojovať a vrátiť sériu naspäť. To sa nám však nepodarilo. Vedeli sme, že na nich máme, čo sa úplne potvrdilo v treťom stretnutí, v ktorom sme úplne dominovali. Žiaľ vo štvrtom zápase sa od nás odklonila šťastena,“ uviedol po prehre sklamaný obranca HC 07 Prešov Milan Varga. Domácim síce nevyšiel úvod stretnutia, keď v 21. minúte prehrávali 0:3, no zvýšeným úsilím sa im už po druhýkrát v sérii podarilo zmazať trojgólový náskok Dukly. Ani v druhom, ani vo štvrtom stretnutí, to však na víťazstvo Šarišanov nestačilo, pretože Michalovčania vždy kontrovali štvrtým gólom a následne svoj náskok ubránili. „Čo na to povedať. Opäť sme zmazali trojgólové vedenie Michaloviec a zase to nevyšlo. Odklonilo sa od nás to povestné šťastíčko, ako to bolo v celej sezóne. Mohli sme dať z trestného strieľania na 4:3, boli by sme na koni. Miesto toho ihneď nato inkasujeme štvrtý gól. Nedáš - dostaneš je jedno z tých pravidiel, ktoré v športe platia a potvrdilo sa to aj teraz. Ako sa hovorí, chudobnému aj z hrnca vykypí,“ podotkol obranca hostí, ktorý sa na vyrovnaní podieľal druhým gólom.

... a keď Tono Čavrk zvýšil v úvode druhej časti na 3:0 zdalo sa byť rozhodnuté ...

Najdôležitejší gól v živote

Zatiaľ čo v šatni domácich prevládalo obrovské sklamanie, na druhej strane sa oslavovalo. Michalovská Dukla totiž postupom do finále dosiahla historický úspech, keď jej doterajšie maximum bola účasť v minulosezónnom semifinále. Michalovčanom vyšiel ideálne úvod zápasu, keď po prvej tretine viedli 2:0 a hneď v úvode druhej časti strelili tretí gól. „Začali sme úplne s inou taktikou, ako tretí zápas. Viac sme napádali a súpera trestali po jeho chybách,“ uviedol útočník HK Dukla Dominik Šimčák. Domáci hokejisti sa ale nezdávali a stretnutie ešte zdramatizovali, keď troma gólmi v 46. minúte vyrovnali na 3:3 a začínalo sa od znova. „Neviem čím to bolo, že sme upustili od našej hry. Súperovi sme nechávali veľa priestoru a ten to využil. Ten prvý šťastný gól ich nakopol a potom sa to už s nimi viezlo,“ podotkol odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly. Po treťom strelenom góle boli na koni domáci. Tí ale nevyužili viacero dobrých príležitostí a Románek dokonca nepremenil ani trestné strieľanie. Hneď po ňom zachytil Anton Čavrk rozohrávku domácich a jeho odrazenú strelu poslal do siete práve Šimčák. „Bol to zatiaľ môj najdôležitejší gól kariéry. Tono Čavrk tam spravil veľmi dobrú robotu a ja som len dorazil jeho strelu. Je to fantastický pocit, takto rozhodnúť,“ poznamenal šťastný strelec, ktorý si po svojim presnom zásahu už nepripúšťal ďalšie vyrovnanie. „Už sme to chceli udržať. Domáci si síce vypracovali tlak, no boli čoraz nervóznejší. Trošku nám to skomplikoval Fajčákov päťminútový trest, no nakoniec sme to ubránili a sme vo finále.“  

... Prešovu sa však podarilo vyrovnať a nakoniec rozhodol presný zásah Dominika Šimčáka.

Veria si aj vo finále

V ňom Michalovčania narazia na minulosezónneho víťaza prvej ligy HC Bemaco Bardejov. „Ide o ťažkého súpera, no my si veríme aj na Bardejov. Postúpili sme cez ťažkých súperov, ako je Liptovský Mikuláš či Prešov, takže sa nemáme čoho obávať,“ skonštatoval na margo finálového súpera michalovský útočník, ktorý v drese Bardejova odohral v minulej sezóne niekoľko zápasov v rámci striedavého štartu. Prvé dva zápasy finálovej série sú na programe v nedeľu a pondelok v Bardejove. Mohlo to byť však naopak a finálová séria sa mohla začínať v Michalovciach. Dukla totiž bola v tabuľke pred posledným kolom pred Bardejovom a na potvrdenie tejto priečky jej stačilo víťazstvo (aj po predĺžení) v Liptovskom Mikuláši. To sa však nekonalo a HC Bemaco predstihol michalovskú Duklu o jeden – jediný bod. Nemrzí to teraz hráčov Dukly, že mohli začínať doma? „Polemizovať o tom, čo by bolo, keby sa už teraz nedá. Proste sa to stalo a my to musíme rešpektovať. Určite nás to trošku mrzí, lebo sme mohli začínať doma, no teraz s tým už nič nespravíme,“ dodal na záver Dominik Šimčák.



Uverejnené: 26.02.2013 17:05:20 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.