files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalisti FBK Michalovce majú poslednú šancu

Počas víkendu pokračuje 25. a 26. kolom florbalová extraliga. V hre bude aj michalovský FBK, ktorý odohrá nesmierne dôležité stretnutia. V sobotu 2. marca o 17.00 totiž privítajú zverenci trénera Gerharda Puchíra družstvo Dolného Kubína a v nedeľu o 13.00 FBC Grasshoppers Unizu. Keďže FBK v súčasnej situácii potrebuje každý bod, najideálnejším riešením pre nich by boli dve výhry.

Platia nováčikovskú daň

Hráči FBK Michalovce skúšajú ostrohy florbalovej extraligy prvý rok. Extraligový nováčik v ňom zápasí s viacerými problémami a dalo by sa povedať, že v súčasnosti platí nováčikovskú daň. Michalovčania sú totiž v tabuľke na dvanástom mieste a keďže zo súťaže v tomto ročníku vypadávajú až tri tímy, momentálne sú pod čiarou vypadnutia. „To naše umiestnenie nie je najlepšie. Mohlo to byť totiž oveľa – oveľa krajšie, keby sme dotiahli do víťazného konca viacero dobre rozohraných zápasov. Či už je to stretnutie v Partizánskom alebo doma Stupava, Sabinov a ďalšie, mali by sme tých bodov viac a teraz by sme mali iné starosti, než záchranárske,“ poznamenal jeden z pilierov FBK v tejto sezóne Ladislav Sabol. Ten uviedol aj hlavný dôvod, prečo to tak je. „Platíme proste nováčikovskú daň. Niektoré tímy hrajú túto súťaž už možno aj osem, deväť rokov, my sme nováčik a aj preto platíme akúsi daň. Proste každé poľavenie sa trestá a to je hlavný rozdiel oproti prvej lige. Úrovňou zápasov tieto súťaže nie sú až tak odlišné. Jedine prvé tri - štyri tímy sú na najvyššej úrovni, ostatné sú porovnateľné s prvoligovou špičkou. Samozrejme hovorím o družstvách Florko Košice, ATU Košice, Hurikán, či Trenčín. Tie tvoria gro reprezentačného tímu, ktorý skončil na nedávnych majstrovstvách sveta na peknom ôsmom mieste.“

O poslednej šanci

Michalovčania sú momentálne na dvanástej priečke, čo by im po skončení súťaže zaručovalo zostup. Do konca základnej časti extraligy musia družstvá odohrať ešte štyri kolá, a tak majú hráči FBK jednu z posledných šancí vyhnúť sa zostupu a v tabuľke sa posunúť aspoň o jednu priečku, ktorá by im zaručovala extraligovú baráž s druhým tímom prvej ligy. Nato budú mať teraz ideálnu príležitosť, keďže v sobotu a nedeľu na domácej palubovke v Mestskej športovej hale privítajú prijateľných súperov, beznádejne posledný Dolný Kubín a FBC Grasshoppers UNIZA AC, čo je názov pre žilinské družstvo. „Máme jednu z posledných šancí na záchranu, čo si všetci uvedomujeme. Aj preto chceme takto k týmto zápasom pristúpiť. Nám už neostáva nič iné iba vyhrávať. Ideálnym riešením pre nás by bol zisk štyroch bodov za víkend. Dolný Kubín je posledným tímom v tabuľke a proti nemu si nič iné, ako výhru nepripúšťame. Aj Žilina je podľa mňa zdolateľná, pretože na jej ihrisku sme im vzdorovali a o víťazstvo prišli až v samom závere,“ podotkol obranca FBK Michalovce. My len dodajme, že obe stretnutia sa uskutočnia v Mestskej športovej hale. Zápas s Dolným Kubínom je na programe v sobotu 2. marca o 17.00, súboj s Grasshoppers Unizou v nedeľu o 13.00.  

Peter Brendza



Uverejnené: 28.02.2013 12:54:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.