files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanári HC winLand po troch týždňoch opäť v akcii

Bez jedného dňa presne po troch týždňoch odohrajú svoj ďalší majstrovský zápas hádzanári HC winLand Michalovce. Tí sa tentoraz predstavia v hlavnom meste, kde nastúpia v piatok 8. marca o 18.00 na pôde bratislavského ŠKP.

Pauzu využili na dobitie bateriek

Michalovskí hádzanári odohrali posledný majstrovský zápas pred troma týždňami, presne v sobotu 16. februára, kedy prehrali na pôde Hlohovca vysoko o dvadsaťjeden gólov 22:43 (11:23). Keďže si zápas následného 24. kola doma s Prešovom (38:31) predohrali už predtým a minulý víkend sa v Prešove uskutočnil finálový turnaj Slovenského pohára, kde sa zverenci trénera Ľuboša Hudáka neprebojovali, Michalovčania mali dlhočizné trojtýždňové voľno. „Je možno na škodu veci, že bolo až také dlhé. Využili sme ho hlavne na fyzickú prípravu, proste sme dobili baterky,“ poznamenal k trojtýždňovému voľnu kapitán HC winLand Martin Bumbera, ktorý verí, že to môže byť na prospech tímu. „Podľa môjho názoru to môže byť na niečo dobré. Keďže sme dlho nehrali žiadny, ani prípravný zápas, chlapci môžu byť hladní po lopte.“

Rozbehnutý súper

Momentálne tretí tím extraligovej tabuľky sa už v piatok predstaví na pôde bratislavského ŠKP. Práve v tomto tíme nastala nedávno výmena trénerskej stráže, keď Branislava Trandžíka nahradila dvojica Dušan Jeleník a Róbert Bárta. Táto zmena pravdepodobne tímu prospela, keďže ŠKP najskôr doma remizovalo s prešovským Tatranom (30:30) a potom si úspešne počínalo aj na finálovom turnaji Slovenského pohára, kde najskôr v semifinále jeho hráči zdolali Považskú Bystricu 26:25 a vo finále kládli tuhý odpor prešovskému Tatranu, ktorému podľahli 26:37 (17:19). „Čaká nás rozbehnutý súper. Ich výhoda možno bude to, že nemali herný výpadok. Navyše si celkom dobre počínali v Slovenskom pohára, kde sa dostali do finále. Aj preto si myslím, že nás čaká veľmi ťažký zápas, navyše ŠKP je na vlastnej palubovke veľmi silné. Aj napriek tomu tam chceme vyhrať,“ podotkol brankár HC winLand Martin Bumbera. Ten verí, že do bratislavskej haly si nájdu cestu aj Michalovčania študujúci či pracujúci v hlavnom meste. „V minulých zápasoch pre nás vytvorili doslova domácu atmosféru a ja verím, že nás prídu povzbudiť aj tentoraz. Dúfam len, že ich nesklameme, ako naposledy,“ uviedol Bumbera, ktorého tím naposledy v Bratislave ťahal za kratší koniec, keď v rámci 7. kola tam prehral winLand 25:28.

Cieľom je prvá štvorka

Michalovskí hádzanári sa v tabuľke pohybujú v prvej štvorke a plnia tak stanovený predsezónny cieľ. Práve bratislavský tím je na piatom mieste a na prvú štvorku stráca päť bodov. ŠKP si teda nemôže dovoliť strácať body, tobôž nie doma. To si plne uvedomuje aj kapitán HC winLand. „Už aj preto očakávam ťažké prostredie. Domáci musia silou - mocou bodovať, no to chceme aj my. V prípade našej výhry by sme totiž pravdepodobne odrazili ich odpor a pred začiatkom poslednej štvrtiny by sme sa mohli v pohode pripravovať na ďalšie stretnutia. Našim cieľom je dostať sa na záverečný turnaj Final Four a tak chceme skončiť do prvej štvorky,“ podotkol na záver Bumbera.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.03.2013 14:31:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.