files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Snehové kalamity sa opakujú

Snehové kalamity na Zemplíne nie sú ničím výnimočným. Opakujú sa pravidelne v určitých časových cykloch.


 

Sneh a vietor poriadne šarapatili aj vo februári minulého roku. Počas tuhých arktických mrazov sa v sobotu 4.februára ženili všetci čerti. Niekoľkohodinové sneženie sprevádzané prudkým vetrom do určitej miery paralyzovalo život na Zemplíne. Bol však víkendový deň, a tak ho ľudia bez väčšej ujmy prečkali doma vo vyhriatych príbytkoch. Našťastie, tento výčin počasia trval iba jeden deň.

 O niečo horšie to bolo dva roky predtým. V sobotu 30.januára 2010 sa napoludnie rozpadal sneh. Už po troch hodinách ho bolo tak akurát, no vločky naďalej neprestávali padať. Snežilo hádam až do polnoci, no a ráno Michalovce pripomínali snehové kráľovstvo. Všetko sa belelo, ešte aj stojany na bicykle či oplotenia okolo škôl a pozemkov. Hromžili len vodiči osobných motorových vozidiel, ktorí museli svoje oceľové tátoše vyhrabávať spod snehovej periny. Znova bol však víkend, a v pondelok 1.februára už prišiel odmäk, takže život sa vrátil do normálnych koľají.

Oveľa horšie to bolo v tomto roku. O to viac, že kalamita už prišla v čase, keď sme zo šatníkov začali vyťahovať jarné veci. Hlavne v piatok 15.marca na Zemplíne akoby zastal život. Do obchodov nedorazili potraviny a ani denná tlač. Mnoho ľudí sa nedostalo do práce. Veľmi silný vietor spojený so snehom narobil svoje. Meškali autobusové a vlakové spoje. Boli zrušené mnohé športové podujatia.

Našťastie, túto pohromu už máme za sebou, a tak sa tešme z prichádzajúcej jari.

Ján Čúrny



Uverejnené: 16.03.2013 15:03:10 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.