files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aj dôchodcovia oslavujú fašiangy

Fašiangy oslávili aj členovia Klubu dôchodcov čísloo 5 na Komenského ulici (na sídlisku Juh). Slávnostný program pozostával z vypekania a ochutnávky šišiek. Nechýbali ani spev, tanec a zábava.


Fašiangy sú prechodným časom. Trvajú od Troch kráľov do polnoci pred Popolcovou stredou. Tá v tomto roku pripadla na 17. február. Je začiatkom 40-dňového pôstu.

Zvlášť v minulosti sa počas fašiangov robili zabíjačky, svadby a rôzne zábavy. Ľudia sa obliekali do masiek. Tie ich mali chrániť pred negatívnymi silami. Zároveň mali zabezpečiť úrodný rok a plodnosť hospodárskych zvierat. Posledné tri dni fašiangov boli najzábavnejšie.

„Náš klub oslávil fašiangy v stredu 10.februára. Tri členky klubu napiekli asi 300 šišiek, ktoré sú jednou z typických pochúťok fašiangového obdobia,“ povedala vedúca Klubu Ružena Salayová, ktorá je v tejto funkcii už od roku 1991. Veľmi chutné šišky dôchodcovia zapili čajom alebo kávou. Milé posedenie im spestrili žiaci neďalekej IV.základnej školy. „Pripravili pestrý program. Pozostával z recitovania, spevu a tanca,“ konštatovala R.Salayová. Po ich vystúpení sa starkí družne porozprávali na rôzne témy. Po štyroch spoločne strávených hodinách sa rozišli domov.

Klub dôchodcov č.5 vznikol v roku 1988. Od začiatku existencie sídli v obytnom bloku D/2 na Komenského ulici. Vyvíja rôzne aktivity. V budúcom mesiaci usporiada výročnú členskú schôdzu. Hlavným bodom programu bude zhodnotenie minuloročnej činnosti. O pár dní neskôr dôchodcovia absolvujú výlet do poľského mesta Krosno.   (janč)

 



Uverejnené: 26.02.2010 08:42:04 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.