files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V súboji víťazov pohárov úspešnejšia Iuventa

Michalovská Iuventa je v tomto roku naďalej bez prehry. O túto sériu zverenky trénerskej dvojice Ján Packa - František Urban neprišli ani v stretnutí 25. kola, kedy na vlastnej palubovke zdolali pražskú Sláviu presvedčivo 34:27, keď už po prvom polčase viedli 19:10.

Dominika Horňáková zošívaným nasúkala päť gólov

Výborný prvý polčas

Triumf michalovských hádzanárok sa zrodil už v prvom polčase. Ten Iuventa vyhrala o deväť gólov (19:10) a v druhom dejstve sa zápas už len dohrával. Michalovčanky mali raketový vstup. Výborne bránili, to čo prešlo za obranu pochytala Lucia Gubiková a tak nečudo, že po ôsmych minútach viedli jej hráčky 6:0. „Určite som taký dobrý úvod nečakala. Predsa Slavia má dobré družstvo, no my sme boli veľmi dobre pripravené,“ poznamenala pivotka aktuálneho slovenského majstra aj držiteľa Slovenského pohára Dominika Horňáková. V druhom polčase však Michalovčanky trochu zmiernili tempo, čo malo za dôsledok aj zníženie ich náskoku. „Aj do druhého dejstva sme išli na sto percent, no začali sme zahadzovať šance a ani v obrane to nebolo ako v prvom polčase. Možno to išlo dole aj v hlavách a súper to dokázal využiť na zníženie,“ podotkla Horňáková, na ktorej slová nadviazal aj asistent trénera František Urban. „V ich bráne sa chytila Satrapová, ktorá predviedla niekoľko výborných zákrokov. Dievčatá po tom vysokom vedení v prvom polčase už neboli také koncentrované. Navyše ani obrana už nebola taká dobrá, ako v prvom dejstve. Príležitosť v závere dostali aj mladé hráčky na lavičke a ja dúfam, že tých šancí si budú pýtať ešte viacej.“

Prečo nechytala Černá?

V bráne Iuventy sa tentokrát dosť prekvapujúco neobjavila Lenka Černá, ktorá sa nezmestila ani na zápasovú súpisku a stretnutie si pozrela iba z hľadiska. „V kádri máme štyri vyrovnané brankárky a tréner sa tentokrát rozhodol dať prednosť ostatným,“ znela strohá odpoveď od asistenta trénera. Černú však výborne zastúpila v bráne Lucia Gubiková. Tá sa pred vrcholom sezóny vracia po zlomenine nohy do starej formy. „Naozaj nás dnes podržala. Hlavne v prvom polčase predviedla niekoľko výborných zákrokov a aj jej zásluhou sme v polčase viedli o deväť gólov. Tréner dal teraz príležitosť jej a jeho voľba dopadla na výbornú,“ dodal František Urban ešte k nasadeniu Gubikovej.

Rozhodne sa v poslednom kole

V súboji posledných víťazov národných pohárov tak bola úspešnejšia Iuventa, ktorej hráčky si na svoje konto pripísali ďalšie víťazstvo. Ich ligová séria bez prehry sa natiahla už na štrnásť zápasov, v ktorých sa až trinásťkrát tešili z výhry. Žiaľbohu, v predposlednom kole nezaváhal ani Most a tak sa situácia v tabuľke nezmenila. Tú vedú o dva body Severočešky a v prípade, že v poslednom kole nezakopnú v Šali, budú sa tešiť zo svojho premiérového interligového titulu. „Situáciu nemáme vo svojich rukách. Proste musíme poraziť Jindřichuv Hradec a dúfať, že Šaľa zopakuje výkon zo zápasu s nami a zdolá Most,“ poznamenala Dominika Horňáková.

S otázkou, kto vyhrá jedenásty ročník WHIL sme sa obrátili aj na trénera Slavie Praha Tomáša Hlavatého. Ten, ako známe, dve predchádzajúce sezóny strávil v Michalovciach, najprv ako tréner starších dorasteniek, potom ako asistent hlavného trénera. Pred touto sezónou ho však zlákala ponuka ďalšieho účastníka WHIL Partizánskeho. Ani tam sa Hlavatý dlho nezdržal a vo februári prijal ponuku pražskej Slavie. Komu teda praje inerligový titul viac? „Keď poviem, že nie Michalovciam, asi by ma všetci zožrali,“ s úsmevom poznamenal tréner „zošívaných“, ktorý následne dodal. „Stále hovorím, že nech to vyhrá ten, kto si to najviac zaslúži. Keď Most vyhrá v poslednom kole v Šali, bude mať o dva body viac ako Iuventa, potom bude zaslúženým víťazom. Keď nie, bude sa tešiť Iuventa, ktorá má takisto výborné družstvo.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.04.2013 16:34:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.