files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou jarnou výhrou

Futbalisti MFK Zemplín zaknihovali v stretnutí 24. kola II. futbalovej ligy svoje prvé jarné víťazstvo, keď zvíťazili na trávniku poslednej Ružinej 3:1. O góly MFK sa postarali Róbert Kovaľ, druhý gól pridal z pokutového kopu Vladimír Janočko a klinec do rakvy nováčika zatĺkol v závere Miroslav Božok. Zverenci trénera Alberta Rusnáka sa najbližšie predstavia na domácom ihrisku, keď v sobotu 13. apríla o 17.30 privítajú Liptovský Mikuláš.

Úvod zápasu síce vyšiel lepšie domácim, ktorí mali loptu viac na svojich kopačkách, no paradoxne, ako prví mohli inkasovať. V 13. minúte totiž zahrával Janočko priamy kop a jeho projektil domáci golman Michalík s námahou vyrazil na rohový kop. V ďalšom priebehu prvého dejstva mala viac z hry Ružiná, jej hráči však z tejto prevahy nič nevyťažili a v závere prvého polčasu zato aj pykali. Najskôr síce Michalovčania nevyužili brejk štyroch na jedného, v 39. minúte sa ale už ujala strela Kovaľa, ktorý poslal zverencov trénera Alberta Rusnáka do vedenia - 0:1.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Aktívni domáci totiž nedokázali z prevahy nič vyťažiť. Hostia sa zamerali na rýchle protiútoky a po jednom z nich došlo k stretu v šestnáste a hlavný rozhodca Jaška ukázal na biely bod. Z neho sa nemýlil Janočko a MFK Zemplín tak viedol – 0:2. Aj v ďalšom priebehu hrozili Michalovčania z brejkových situácii. Svoju šancu ale nepremenil Božok a po strele Jurča sa triaslo Michalíkovo brvno. V 82. minúte sa domácim podarilo streliť kontaktný gól, keď sa presadil Gligorov – 1:2. Ružiná vrhla všetky sily do útoku, no dve minúty pred koncom prenikol do otvorenej obrany Kunca, ktorý krásne našiel Božoka a pre tohto stredopoliara už nebolo problémom skórovať – 1:3. Michalovčania tak zdolali nováčika súťaže v tejto sezóne aj do tretice.

FK Baník Ružiná - MFK Zemplín Michalovce  1:3 (0:1)

Góly: 82. Gligorov – 39. Kovaľ, 67. Janočko (pen.), 88. Božok

Karty: 19. Urbánek, 66. Daško, 69. Ferenc, 90+. Boháčik – 33. Hruška, 36. Janočko, 47. Podhorín, 63. Božok, 73. Jurčo

Rozhodovali: Jaška - Kubačka, Vindiš.

Divákov: 400.

FK Baník Ružiná: Michalík – Ferenc, Hladík, Štajer, Urbánek – Gligorov, Daško, Boháčik, Marko (62. Kočiš) – Kamendy (81. Sikusa) – Máč (62. Blaščík).

MFK Zemplín Michalovce: Jenčo - Korijkov, Hruška, Vernon, Vanák – Kunca, Kovaľ (90. Sedlák), Podhorín, Božok – Janočko (90. Danko), Jurčo (79. Hamuľák).



Uverejnené: 06.04.2013 17:35:59 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.