files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na záver rozprášila Jindřichuv Hradec

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v záverečnom kole základnej časti WHIL doma nad Jindřichovým Hradcom vysoko 41:18 (18:7) a potvrdili postavenie víťaza jarnej časti WHIL. Zverenky trénera Jána Packu teraz čakajú boje v play-off, kde sa najprv v semifinále stretnú s ŠKP Piccard Senec. Úvodné dva zápasy tejto série sú na programe už na budúci víkend, prvý súboj sa odohrá v sobotu 13. apríla 2013 už o 15.45 hod., začiatok druhého je naplánovaný na nedeľu 14. apríla 2013 o 10.30 hod.


V poslednom kole interligového kola sa nehrala príliš oku lahodiaca hádzaná. Úvod vyšiel lepšie hostkám, ktoré sa Krupicovou ujali vedenia (0:1). Michalovčanky sa rozbiehali pomalšie, keď sa prvýkrát dostali do vedenia v 6. minúte po presnej trefe Horňákovej. Od tohto momentu už domáce hráčky vedenie z rúk nepustili. Geričová upravila v 10. minúte na 6:3 a po presnom zásahu Horňákovej v 13. minúte si za stavu 9:4 vzal hosťujúci lodivod Karel Petržala oddychový čas. Ten však priebeh zápasu nezmenil. Horňáková bola dnes totiž pri streleckej chuti a po jej dvoch góloch hneď po time - oute viedla Iuventa už 11:4. Hostkám sa síce troma gólmi podarilo znížiť v 20. minúte na 12:7, posledná desaťminútovka vyšla lepšie domácim. Tie po góle Piskayovej viedli v 27. minúte 15:7, o dve minúty neskôr po presnom zásahu Habánkovej už Michalovčanky vyhrávali o desať gólov (17:7). V závere ešte upravila Geričová polčasové vedenie na 18:7 a keďže gól Eliášovej padol až po záverečnom klaksóne, Iuventa už do polčasu viedla jedenásťgólovým rozdielom.

V druhom polčase to už bola iba otázka skóre. Tréner Ján Packa dal v zápase príležitosť aj celej lavičke a niektoré vekom ešte juniorky sa svojej šance naozaj chytili. Krídelníčka Mária Holešová totiž v druhej polovici stretnutia zaznamenala päť gólov, čím výrazne prispela k pohodlnému víťazstvu domácich. To v druhom polčase narástlo až na dvadsaťtri gólov. Snahou Michalovčaniek bolo odovzdanému súperovi streliť aj štyridsiaty gólov, čo sa dve minúty pred koncom podarilo Olšovskej (40:17). V závere sa presne trafila aj Holešová a na vysokom víťazstve Iuventy nič nezmenila ani Zbožínkovej premenená sedmička nariadená po záverečnom hvizde rozhodcovskej dvojice.

Štatistika

Michalovce - J. Hradec 41:18 (18:7)

Pok. hody: 1/1 - 2/1, vylúčené: 0 - 1. Rozhodovali: Gábriš a Klinka - 650 divákov.

IUVENTA: Krebsová, Gubiková, Medveďová - Geričová 3, Piskayová 1, Szollosiová 1, Kovaličková 3, Hollá 1, M. Holešová 5/1, Habánková 1, Horňáková 10, Tobiašová 3, Olšovská 2, Snopová 5, Vinyuková 6, Trehubová.

TJ HÁZENÁ: Davidová, Lavická - Horečková, Kohoutová 2, Matoušková 5, Eliášová 5, Zbožínková 4/1, Markesová 1, Desjardins, Jonová 1, Krupicová 4, Maryšková 1, Záhradníková.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 06.04.2013 20:24:50
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.