files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matej Ševčík v Michalovciach končí. Bude trénerom HK GladiatorsTrnava

Dnes už bývalý tréner juniorov HK Mládež Michalovce a šéftréner tohto klubu po štyroch sezónach v Michalovciach končí. Od nastávajúcej sezóny by sa mal stať novým lodivodom prvoligového mužského celku HK Gladiators Trnava.

Ani pozitívne, ani negatívne

Michalovský mládežnícky hokej zaznamenal v tejto sezóne oproti minulosti mierny ústup z pozícii. Juniorka, ktorá sa v minulej sezóne stala víťazom prvej ligy sa pohybovala v dolných priečkach tabuľky, výraznejší úspech nezaznamenali ani ďalšie tímy. „Teší ma, že sa naše šiestacké a ôsmacké triedy dostali do nadstavbovej skupiny s Košicami, Popradom či Prešovom. Som o tom presvedčený, že v budúcnosti sa to týmto chlapcom určite vráti. Juniori mali tú smolu, že tam vznikol vekový problém, a tak za nich muselo hrať aj veľa mladých chlapcov. Našim ďalším cieľom bolo to, aby sme dorast udržali v prvej päťke, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Práve skončenú sezónu by som tak nehodnotil ani pozitívne, ani negatívne. Podľa môjho názoru sme sa veľa pri nej naučili,“ poznamenal šéftréner HK Mládež Michalovce Matej Ševčík, ktorý okrem svojej funkcie zastával aj pozíciu trénera juniorky.

Spokojnosť s napredovaním individualít

Činovníkov klubu teší aspoň to, že sa začali presadzovať aspoň výrazné individuality. „Ja vždy hovorím, že v tunajších podmienkach je najdôležitejšie vychovávať individuality. Som veľmi rád, že niektorí mladíci výrazne výkonnostne vyskočili. Týka sa to hlavne dvoch nových reprezentantov do 15 rokov Tomáša Tkáčika a Radoslava Mészaroša, ktorí sa veľmi dobre prezentovali v reprezentácii. Takisto ma teší rast Sama Solenského. Ten je na hosťovaní v Liberci a v týchto dňoch sa tešil z bronzovej medaily v kategórii dorastu. Nemôžem zabudnúť ani na Lenku Čurmovú, ktorá sa už vo veku šestnástich rokov dostala do slovenskej ženskej reprezentácie, s ktorou je momentálne na MS A divízie v nórskom Oslo,“ vymenoval Ševčík individuality klubu, na ktoré je najviac hrdý.

Bude z neho „Gladiátor“

Matej Ševčík pôsobí v radoch HK Mládež už štvrtú sezónu. To sa teraz zmení, keďže sa chce posunúť ďalej a prijal ponuku prvoligovej HK Gladiators Trnava. Ševčík tak po štyroch rokoch v Michalovciach končí. „Vo svojej profesionálnej kariére sa snažím správať tak, aby som sa vždy posunul. Teraz nastal ten čas. Netreba nič tajiť. Dostal som ponuku z prvoligovej Trnavy, kde by som mal viesť mužov a navyše pôsobiť ako manažér mládeže. Táto ponuka je pre mňa veľmi zaujímavá a v mojej kariére ma posunie ďalej. Rozhodlo aj to, že Trnava je bližšie k centru, teda bližšie k Bratislave,“ poznamenal Ševčík, ktorý síce ešte nemá podpísanú novú zmluvu ale je už na všetkom dohodnutý a na zmluve chýba akurát jeho podpis. Po odchode z Michaloviec sa tak z neho stane "Gladiátor". 

Michalovce mu dali veľa

Ševčíkova misia sa tak po štyroch sezónach v Michalovciach skončila. Čo mu toto pôsobisko dalo? „Dalo mi to veľmi veľa,“ poznamenal ex-tréner juniorky, ktorý následne dodal. „Veľa som sa tu naučil a spoznal som veľmi veľa zaujímavých ľudí, takisto som spoznal hokej aj z inej strany. Mal som možnosť trénovať chlapcov, ktorí sú nadaní a dnes sa živia hokejom. Pôsobil som tu štyri roky a teraz je čas posunúť sa ďalej.“ A kto by sa mal stať jeho nasledovníkom? „V Michalovciach je viacero dobrých trénerov, ktorí však musia na sebe naďalej pracovať.“

Matej Ševčík hovorí o sezónach pôsobiacich v HK Mládež

Sezóna 2009/2010

Matej Ševčík pôsobil v doraste, ktorý bojoval o postup do extraligy no nakoniec skončil na treťom mieste. V tíme pôsobilo viacero individualít, ktoré sa teraz presadzujú aj v seniorskom hokeji (Wojtovič, Gavura, Banovský, Fajčák ...)

„To bolo moja prvá sezóna v Michalovciach. Viedol som dorast, kde pôsobilo viacero kvalitných hráčov. Našou smolou bolo to, že práve vtedy prebiehala rekonštrukcia zimného štadióna a nemohli sme tak trénovať na ľade. Ľad sme mali k dispozícii až 10. septembra a už 12. septembra sme hrali prvý majstrovský zápas.“

Sezóna 2010/2011

Matej Ševčík opäť pôsobil v doraste. Ten v tejto sezóne skončili na štvrtom mieste a iba o chlp mu ušla baráž o extraligu, do ktorej postupovali prvé dva tímy. V družstve pôsobili hráči ako Borko, Mašlanka, Halapy, Wojtovič či ďalší ... Navyše po príchode trénera Jána Faitha k prvému družstvu pôsobil Ševčík aj ako jeho asistent.

„Bola to sezóna, kde som pôsobil, aj pri tíme mužov. Mojou prioritou bol však dorast, v ktorom sme opäť bojovali o postup do baráže. Bohužiaľ, zasiahla nám do toho žltačka. Tá sa síce vyskytla pri mužskom tíme, no zasiahla aj nás a juniorov. Nemohli sme trénovať či hrať zápasy a následne sme vo februári museli odohrať v priebehu 28 dní až dvanásť stretnutí.“

Sezóna 2011/2012

Tretia sezóna bola pre Ševčíka najúspešnejšou. Presunul sa k juniorke s ktorou vyhral prvú ligu a postúpil do baráže. V nej sa už tímu tak nedarilo a nakoniec skončil na poslednom ôsmom mieste.

„Vtedy sa v družstve zišli dva dobré ročníky hráčov, ktorí mali za sebou z predchádzajúcich sezón náročné zápasy a niektorí hrali už aj za mužov (Kovaľ, Gavura, Banovský, Fajčák, Mašlanka ...). Tím bol teda poskladaný veľmi slušne. Na začiatku prípravy sa do družstva investovali finančné prostriedky, čo malo za dôsledok, že sme sa presadili. Trošku ma mrzí, že sme v baráži skončili na poslednom mieste, no v takýchto súťažiach sa bojuje aj mimo ľadu a na to sme aj doplatili.“

Sezóna 2012/2013

Ševčík pôsobil ako šéftréner mládeže a navyše viedol aj juniorku. Tej sa pre zmenu túto sezónu príliš nedarilo, keď skončila až na štrnástom mieste.

„V poslednej sezóne sme si už stanovili iné ciele. Niektorí hráči z úspešnej juniorky prekročili možnosti nášho klubu a chceli sa posunúť vyššie, zahrať si teda juniorskú extraligu, iní odišli z vekových dôvodov. Viacerí sa aj uchytili. Našou úlohou v tejto sezóne bolo vychovať niektoré individuality a čas ukáže, či sa nám to aj podarilo.“

Peter Brendza



Uverejnené: 11.04.2013 13:26:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.