files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé jarné domáce víťazstvo MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce po minulotýždňovom víťazstve na pôde Ružinej (3:1), tentoraz nezaváhali ani na domácom trávniku, keď zdolali jedného z adeptov na zostup MFK Tatran Liptovský Mikuláš po góloch Božoka a Kuncu 2:0 (1:0). Zverenci trénera Alberta Rusnáka sa najbližšie predstavia v sobotu na pôde Šale, doma ich budeme môcť vidieť v utorok 23. apríla, kedy v dohrávke 21. kola II. futbalovej ligy privítajú o 17.30 celok Rimavskej Soboty.

Domáci futbalisti mali počas celých deväťdesiatich minút zápas vo svojich rukách. Nikto by sa nečudoval, keby už po prvom polčase viedli viacgólovým náskokom. Zverencov trénera Alberta Rusnáka mohol poslať do vedenia už v 5. minúte útočný hrot Hamuľak, ktorý však zblízka Šavola neprekonal. V 12. minúte sa zastreľoval Božok, jeho strela zo zhruba 25 metrov išla nad. Michalovský ofenzívny klenot si všetko vynahradil o tri minúty neskôr, keď si nabehol na center Janočka a hlavou otvoril skóre zápasu - 1:0. Domáca aktivita neutíchala ani po vedúcom góle. Už o desať minút po prvom presnom zásahu mal gól na kopačkách aj Kunca, jeho tvrdú jedovku ale Šavol vytlačil na rohový kop. O dve minúty neskôr sa do šance dostal opäť Hamuľak, no ani tentoraz zoči - voči Šavolovi neuspel. V 30. minúte si mohli gólovú spoluprácu zopakovať Janočko s Božokom, tentoraz však projektil strelca prvého gólu duelu v sieti neskončil. Krátko pred koncom prvého polčasu si na center Janočka nabehol Korijkov, no nanešťastie napálil loptu iba do vybiehajúceho Šavola. Ten sa vyznamenal aj o niekoľko desiatok sekúnd neskôr, keď spod šibenice vyrazil strelu Kovaľa. 

Druhý polčas obrat v zápase nepriniesol. Aj v tomto dejstve mali domáci viac z hry, no toľko gólových príležitosti, ako v prvom dejstve, si už nevyzparacovali. Už po jedenástich minútach hry sa skóre menilo opäť. Po ľavej strane prenikol Vanák, posunul loptu Božokovi, na ktorého prihrávku si nabehol Kunca a nezadržatelne skóroval - 2:0. Od tohto momentu už Michalovčania kontrolovali priebeh hry. Skóre sa mohlo meniť v 71. minúte, strela Kunca ale v sieti neskončila a keď štyri minúty pred koncom nevyužil tutovku ani hosťujúci Kucharčík, zápas sa skončil presvedčivým víťazstvom domácich. Futbalisti MFK Zemplín tak zaznamenali svoje druhé jarné víťazstvo a momentálne ťahajú šesťzápasovú sériu bez prehry.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0)

Góly: 14. Božok, 56. D. Kunca

ŽK: 82. J. Chomistek, 89. M. Pastva

Rozhodoval: Fajčík - 1 190 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez (54. S. Danko), Vernon, Korijkov, M. Vanák - Kovaľ, Podhorin, V. Janočko (85. T. Sedlák) - D. Kunca, M. Hamuľak (72. Juanpe), Božok

MFK TATRAN: Šavol - P. Moravčík, Kubena, Kucharčík, Mizerák - Blaščík (33. Balluch), Latiak, M. Pastva, J. Chomistek, Trnovský (67. Revák) - Malec (46. Šupej)



Uverejnené: 13.04.2013 20:53:11
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.