files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa hladko vyhrala aj v Senci a postúpila do piateho finále v rade

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa aj po piatykrát v rade predstavia v národnom finále. V semifinálovej sérii proti Sencu totiž po dvoch hladkých výhrach na domácej pôde triumfovali aj na palubovke ŠKP Piccard 35:26 (18:10) a v najkratšom možnom termíne postúpili do finále, kde bude ich súperom opäť Duslo Šaľa. Prvý zápas finálovej série je na programe v sobotu 27. apríla o 18.30.

Zraneniami zdecimovaný Senec, ktorý ako bolo aj medializované, opäť nastúpil bez Bačikovej, mohol v treťom stretnutí myslieť na úspech iba v úvodných minútach. Skóre zápasu síce otvorila Horňáková ale po góloch Štetákovej a Pollakovej viedol domáci ŠKP Piccard 2:1. Následne sa však Iuventa rozbehla a po dvoch góloch Szöllösiovej v 5. minúte opäť viedla (2:3). Vyrovnaný stav ostal až do 7. minúty, kedy Polláková premenenou sedmičkou vyrovnala na 4:4. Od tohto momentu ale Iuventa dosiahla tri góly v rade a po presnej strele kanonierky Tobiašovej vyhrávali jej hráčky v 10. minúte 7:4. Favorizované hostky si troj až štvorgólové vedenie udržiavali aj v ďalších minútach. V 19. minúte dala z rýchleho protiútoku Trehubová na 6:10, o dve minúty neskôr bol po góle Snopovej stav 7:11 a keď sa z rýchleho protiútoku následne presadila aj Trehubová (7:12), tréner domácich Peter Olšavský si v 21. minúte zobral oddychový čas. Ani ten ale narastenie skóre v prospech Iuventy nezastavil a po presnej strele Horňákovej viedli Michalovčanky v 26. minúte už o sedem gólov (9:16) a v pohode tak kontrolovali priebeh zápasu. Ich polčasový náskok narástol až na osem gólov, keď v záverečných sekundách upravila polčasové skóre na 10:18 Snopová.

Aj keď v druhom dejstve domáce hráčky zlepšili svoju hru, aj toto dejstvo sa nieslo v dominancii michalovskej Iuventy. Jeho skóre otvorila strelecky aktívna Trehubová (10:19), no domáce hráčky využili vylúčenie Snopovej a po troch góloch zranenej Dubajovej znížili na 13:19. Za Zemplínčanky opäť odpovedala Trehubovou (13:20), Senec ale gólmi Štetákovej a Dubajovej znížil v 37. minúte na rozdiel piatich gólov (15:20). Michalovská Iuventa ale žiadnu drámu nepripustila a po góle Horňákovej v 41. minúte viedli jej hráčky opäť o sedem gólov (17:24). Domáce v druhom dejstve kontrovali hlavne gólmi Dubajovej (v druhom dejstve ich táto kanonierka dosiahla osem), no Iuventa si aj naďalej udržiavala pohodlný náskok. Ten po dvoch góloch Trehubovej a Snopovej v 52. minúte narástol na deväť gólov (21:30) a tréner ŠKP Piccard Peter Olšavský opäť reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom sa presadili Pollaková s Dubajovou (23:30), no to nič nezmenilo na tom, že Iuventa v pohode dokráčala k tretiemu víťazstvu v semifinálovej sérii a do finále tak postúpila v najkratšom možnom čase. Zverenky trénera Jána Packu tak budú môcť získať majstrovský hetrik. V ceste im podobne, ako v predchádzajúcich dvoch rokoch bude stáť Šaľa, ktorá v treťom stretnutí druhej semifinálovej série zvíťazila 24:20 (14:12) na pôde Partizánskeho a takisto ako Iuventa, aj hráčky Dusla postúpili do finále v najkratšom možnom čase.

Štatistika

Senec - Michalovce  26:35 (10:18) - stav série 0:3, do finále postupuje Iuventa Michalovce

Pok. hody: 3/2 - 4/4 , vylúčené: 2 - 5. Rozhodovali: Mandák a Rudinský - 200 divákov.

ŠKP PICCARD: Ladicsová, Sedláčková - Marčeková, Neštická, Poórová, Gáliková, Palková, Tučnovičová 1, Štefíková, Dubajová 8/1, Štetáková 5, Vasilenková 2, Polláková 10/1.

IUVENTA: Krebsová, Gubiková, Medveďová - Piskayová, R. Vargová, Szöllösiová 3, Kovaličková 2, Rebičová, Hollá, Habánková 1/1, Horňáková 6, Tobiašová 7/3, Snopova 7, Olšovská, Vinyukova 1, Trehubova 8.



Uverejnené: 20.04.2013 19:29:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.