files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazmi Ekobehu sa stali žiaci III. ZŠ

Hvezdáreň v Michalovciach, tak ako v posledných rokoch, aj tentoraz zorganizovala v piatok 19. apríla Ekobeh – ekologickú súťaž spojenú s orientačným behom. Ekobeh hvezdáreň usporadúva každoročne ku dňu Zeme (22.4.) a zúčastňujú sa na ňom štvorčlenné družstvá piatych ročníkov základných škôl a prvých ročníkov osemročného gymnázia.

Tie na piatich stanovištiach plnili rôzne úlohy: mleli zrno na múku, zachraňovali zvieratká (plyšové) z ľadovej kryhy pri globálnom otepľovaní, dvíhali zhotovenými pomôckami do výšky krabicu, ochutnávali zdravé potraviny a určovali ich chuťou a zrakom a napokon aj prenášali "hnojivo" pre rastliny. Za dosiahnuté výkony získavali body a k nim sa pripočítavali ešte body za čas, ktorý potrebovali na prebehnutie celej trate. Nielen víťazi, ale všetci súťažiaci , od nás obdržali odmeny vo forme zdravých potravín - ovocie a syry. Ceny venovali firmy Syráreň Bel Slovensko, a.s. a M.A.D.D. Fruits, s.r.o. Na stanovištiach nám pomáhali študentky a študenti Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach.

Štvorčlenné tímy plnili úlohy na piatich stanovištiach: Na prvom z nich mleli zrno na múku ...

dvíhali zhotovenými pomôckami do výšky krabicu ...

ochutnávali zdravé potraviny a určovali ich chuťou a zrakom ...

zachraňovali zvieratká (plyšové) z ľadovej kryhy pri globálnom otepľovaní ...

a napokon aj prenášali "hnojivo" pre rastliny.

Po prejdený všetkých stanovísť sa všetky body spočítali zúčastneným tímom spočítali. Najviac bodov získali žiaci z III. ZŠ, na druhom mieste žiaci VI. ZŠ a tretie skončilo družstvo II.ZŠ.

Tabuľka

Škola Počet bodov Poradie
I.ZŠ 35 4.
II.ZŠ 41 3.
III.ZŠ 43 1.
IV.ZŠ 32 5.
V.ZŠ 31 6. - 7.
VI.ZŠ 41 2
VII.ZŠ 31 6. - 7.
  ZŠ Pavla Horova       nezúčastnili sa    
CZ ZŠ 23 8.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.04.2013 21:36:15

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623