files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mesto schválilo rekonštrukciu lávky, otvorená by mala byť v júli

Už niekoľko mesiacov kvári hlavne obyvateľov sídliska Stráňany či SNP a návštevníkov športových podujatí uzavretý most na Športovej ulici v Michalovciach. Ako je známe táto lávka bola uzavretá začiatkom decembra po tom, čo sa na nej uvoľnila časť železobetónovej konštrukcie a na moste vznikla zhruba metrová diera. Keďže už to klimatické podmienky umožňujú, pátrali sme, kedy bude tento most pre chodcov a cyklistov sprevádzkovaný k užívaniu verejnosti.

Podľa našich najnovších informácii sa situácia ohľadom rekonštrukcie lávky pohla výrazne dopredu. Práve včera totiž schválilo mestské zastupiteľstvo návrh na rekonštrukciu, v ktorej je už aj posudok statika. Nič teda nebráni tomu, aby sa začala oprava. „Mestské zastupiteľstvo schválilo finančný dodatok k rozpočtu, ktorý je určený na opravu lávky. Teraz je hlavnou úlohou nájsť prostredníctvom súťaže firmu, ktorá tento projekt uskutoční. Keďže ide o realizáciu v špecifických podmienkach, môže to ísť trošku pomalšie. Jedná sa totiž o prácu vo výške, navyše nad hladinou rieky, a tak realizáciu projektu môžu uskutočniť iba špecifické firmy, ktorých je na Slovensku málo,“ informovala nás hovorkyňa mestského úradu Ing. Iveta Palečková.

Dokedy ešte bude lávka zatvorená? Podľa hovorkyne mesta by to malo byť do konca júla

Tá odpovedala aj na našu následnú priamu otázku, kedy očakáva otvorenie lávky. „Vzhľadom na problémy, ktoré môžu nastať, to bude asi trošku trvať. Projekt je schválený, je v ňom aj posudok statika, a tak nič nebráni rekonštrukcii, ku ktorej sa pristúpi hneď po skončení súťaže a ihneď potom, kedy tomu bude zodpovedať aj počasie. Keď sa pýtate, kedy by mala byť lávka otvorená, ten termín je polovica až koniec júla. Práve vtedy by sme už chceli, aby bola lávka k dispozícii občanom. Všetko sa však môže natiahnuť, kvôli špecifickým problémom, ktoré som už menovala.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.04.2013 11:03:36
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.