files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti MFK Zemplín opäť „pohoreli“ na krásu

Nič nové na svete. Michalovskí futbalisti opäť súpera tlačili, ale ten strieľal góly. A tak nečudo, že dohrávka 21. kola II. futbalovej ligy medzi MFK Zemplínom Michalovce a Rimavskou Sobotou sa skončila víťazstvom hostí 2:1 (2:0), ktorí tak získali ďalšie dôležité body k svojej záchrane. Michalovčania tak po šiestich zápasoch bez prehry zaznamenali druhú porážku za sebou a čelo tabuľky sa im tak opäť vzďaľuje.

Video zdroj TV Mistral

Rozhodol prvý polčas

Futbalisti MFK nastúpili v utorňajšej dohrávke proti súperovi, ktorý v predchádzajúcich troch zápasoch poznal iba chuť víťazstva. Rimavskosoboťania sa tak postupným krokom približujú k brehom, ktoré znamenajú záchranu a svoju formu chceli potvrdiť aj v Michalovciach. To sa im aj podarilo, keďže domácim futbalistom ukázali lekciu z efektivity, ako sa využívajú šance. Po prvom polčase viedli po góloch Mariána Adama aj Pribulu 2:0, a Michalovčania ešte môžu ďakovať brankárovi Jenčovi, ktorý dvakrát vytlačil loptu spod brvna na rohový kop. Aj keď bola aktivita na kopačkách domáceho MFK, góly strieľali hostia. „Opäť sme „zomreli“ na krásu. Po väčšine zápasu máme loptu vo svojej moci, no body nám nejako utekajú. Je to ten istý príbeh. Stále máme viac šancí ako súper, no my ich nevyužijeme a na druhej strane inkasujeme,“ uviedol po stretnutí stredopoliar MFK Miroslav Božok, podľa ktorého rozhodol prvý polčas. „Aj keď my sme mali viac z hry, v tomto dejstve dominovali hostia, ktorí strelili dva góly. To podľa mňa rozhodlo o tom, že si odniesli všetky body.“ 

Zomierajú na krásu

Do druhého polčasu urobil tréner Albert Rusnák dve zmeny a tie priniesli efekt. Hlavne príchod Gamkrelidzeho oživil útočnú hru, no stačilo to iba ne kontaktný gól. Michalovčanom sa už v 50. minúte premenenou penaltou Janočka podarilo znížiť, no ďalší gól už domáci nepridali. Mali síce optický tlak, no ten nedokázali zúžitkovať. Nepomohli im k tomu ani viaceré štandardky, ktoré boli zahrávané opäť stereotypne a bez nápadu! „My sme si cez prestávku povedali, že musíme s tým výsledkom niečo urobiť. Dali sme relatívne rýchly gól, dostali sa aj do ďalších šancí, no vyrovnávajúci gól sa nám streliť nepodarilo,“ skonštatoval Božok, ktorý so svojimi spoluhráčmi po piatich stretnutiach bez prehry zaznamenali už druhú porážku v rade. „Taký je proste futbal. Môžete mať nejakú šnúru bez prehry, no potom príde nešťastný zápas a všetko je inak. Ako hovorím, stále zomierame na krásu. Aj keď máme viac z hry, z bodov sa radujú naši súperi. Dúfam, že sa to najbližšie zmení a tešiť sa budeme my. Teraz nás čaká Bardejov, ktorý je síce v tabuľke pred nami, no to nič neznamená. Aj Rimavská Sobota je v tabuľke za nami a vyhrala u nás. Každý zápas je proste iný a my už body strácať nemôžeme. Potrebujeme zabodovať naplno,“ podotkol odchovanec michalovského futbalu, ktorý už okúsil najvyššiu slovenskú aj poľskú súťaž.

Podľa Miroslava Božoka družstvo zomiera na krásu

Vypíšu konkurz na strelca?

Sklamaný z diania na ihrisku bol aj tréner MFK Zemplín Albert Rusnák. Jeho zverenci totiž doma opäť sklamali svojich najvernejších priaznivcov a z nášho videa je zrejmé, že to Rusnák veľmi ťažko niesol.

Opäť sa ukázalo, že Michalovčanom chýba strelec. Ako sa hovorí, práve tam je pes zakopaný. To na čo upozorňujeme už dlhšiu dobu sa stáva čoraz viac vypuklejším problémom. MFK zaznamenal v doterajších siedmych jarných zápasov osem gólov, no z toho útočníci strelili iba dve, o ktoré sa postaral Dominik Kunca. V jari stále strelecky mlčia hrotoví hráči Jurčo s Hamuľákom a práve ich góly chýbajú. „Ja to hovorím už dlhšie. Chýba nám strelec, ktorý dokáže streliť za sezónou aj 15 gólov. Podbrezová má Tubonemiho, Šaľa dvoch dvadsaťgólových strelcov. Aj preto sú v tabuľke hore. Našim útočníkom sa až tak veľmi nedarí. Možno som očakával, že sa po dobrej príprave strelecky uchytí Hamuľák, no ani tomu to veľmi nejde. My sa do tých šancí aj dostaneme, no nedokážeme ich zužitkovať. Keby sa nám podarilo využiť možno iba jednu tretinu, máme o niekoľko bodov viac a v tabuľke sme vyššie. Som o tom presvedčený, že keby sme takého strelca, ako má Podbrezová či Šaľa, mali aj my, hráme o špicu tabuľky,“ zdôraznil tréner momentálne šiesteho tímu druholigovej tabuľky, ktorý na lídra Dunajskú Stredu momentálne stráca osemnásť bodov.

Georgii Gamkrelidze si svojim výkonom vypýtal miesto v základnej zostave

Samotného Rusnáka môže tešiť akurát fakt, že družstvo v druhom polčase prebral príchod gruzínskeho legionára Gamkrelidzeho. Ten si tak výrazne vypýtal v nasledujúcom domácom stretnutí miesto v základnej zostave. „Budem o tom určite rozmýšľať. Uvidíme, ako na tom bude zdravotne Kovaľ, no Gamkrelidze si dnešným výkonom určite vypýtal aspoň to, aby som nad tým uvažoval,“ dodal na záver sklamaný lodivod MFK Zemplín.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.04.2013 13:39:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.