files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otec a syn vystavovali

V priestoroch galérie Zemplínského osvetového strediska sa 22. februára 2010 uskutoènila vernisáž „Autorov dvoch generácií“ – mladého slovenského výtvarníka Radoslava a jeho otca Ladislava Repického.


Otec so synom takto svoje diela vystavujú prvýkrát. „Chceli sme zorganizovať takú spoločnú rodinnú párty“, dodal Rado. Cesta za výtvarným umením Rada Repického viedla cez Strednú školu úžitkového výtvarníctva v Košiciach a pokračovala na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach a v Ateliéri grafiky a experimentálnej tvorby profesora R. Sikoru, kde pred rokom ukončil svoje vysokoškolské štúdium.
Diela Rada Repického sa väčšinou nesnažia niesť veľké myšlienky, ani sa nesnažia vyjadrovať sa k ťaživým a hlbokým témam. Repický tak volí jedinečnú a humornú formu, v rámci ktorej vážnosť témy ustupuje odľahčenému vizuálnemu zobrazeniu. Radov vizuálny jazyk sa vyznačuje inšpiráciou komiksovou kultúrou, zenbudhizmom a hravým prístupom k tvorbe, v ktorej sa zrkadlí nadhľad, irónia a radosť z procesu tvorby. Jeho tvorba je hrou, ktorú možno vidieť na samotných dielach. Vo svojich maľbách či grafikách sa snaží o úprimnosť a prirodzenosť, ktorá vedie k určitému druhu, ako sám nazýva „lajdáctva“. Dôraz kladie na fantáziu a voľnosť. Občas kalkuluje s postavičkami, lebo vie, že niektoré majú vačší charizmatický vplyv na publikum.

Ladislav Repický sa venuje výtvarnej tvorbe od mladosti. Jeho cesta k zdokonaľovaniu viedla cez ateliér Jozefa Saloňa, ku ktorému chodil na hodiny kreslenia a maľovania. V živote každého i v jeho, bolo a je niekoľko etáp, čo sa odzrkadľuje v jeho tvorbe.
Výstava v galérií ZOS potrvá do 12. marca 2010.    (mk)

 



Uverejnené: 01.03.2010 22:00:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.