files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Peter Boltun je s práve skončenou sezónou spokojný

V nedávno skončenej sezóne si zahral až v štyroch kluboch. Sezónu začínal v slovenskej dvadsiatke, následne pokračoval v prvoligovom Bardejove aj košickej juniorke a sezónu ukončil už v drese HC Košice, s ktorými sa tešil zo striebornej medaily. Reč je o útočníkovi Petrovi Boltunovi, ktorý v tejto sezóne prežil radosť aj sklamania a stihol si zahrať aj proti svojmu rodnému klubu.

Zahral si v štyroch tímoch

Táto sezóne bola pre Petra Boltuna veľmi špecifická. Začínal ju totiž v drese slovenskej dvadsiatky. Spolu s ním sa v tomto tíme objavil aj ďalší odchovanec michalovského hokeja Matej Hinďoš a na chvíľu sa v tejto mládežníckej reprezentácii objavil aj Richard Mašlanka. Boltun v drese SR 20 odohral v extralige devätnásť zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly. Po skončení v reprezentácii putoval tento dvadsaťročný útočník naspäť do Košíc, kde sa zapojil do prípravy prvého tímu pod vedením trénera Milana Staša. V ňom počas základnej časti odohral dvadsať duelov s bilanciou dvoch gólov a piatich asistencii. Na tri zápasy si Boltun odskočil aj do prvoligového Bardejova a keby toho nebolo dosť, k dispozícii bol aj košickej juniorke. V tejto sezóne tak hral v štyroch tímoch. „Musím povedať, že to bola naozaj špecifická sezóna. Zahrať si v štyroch družstvách je niečo výnimočné. Túto sezónu môžem hodnotiť veľmi kladne. Po skončení pôsobenia v dvadsiatke som sa vrátil do Košíc, kde som dostal dostatok príležitosti, čo ma veľmi milo prekvapilo aj potešilo. Aj kvôli tomu túto sezónu hodnotím veľmi kladne,“ poznamenal útočník, ktorý sa už predviedol aj v drese michalovskej Dukly, kde bol minulý ročník na striedavom hosťovaní.

Na druhý svetový šampionát sa už Boltun nepozrel

Neúčasť na šampionáte stále mrzí

Boltun však v tejto sezóne prežil aj nejedno sklamanie. Najviac ho mrzí to, že sa nedostal na MS do 20 rokov, ktoré sa konali na prelome rokov v ruskej Ufe. V čom vidí príčiny, že sa nedostal do záverečnej nominácie? „To je dosť ťažká otázka. Neviem, prečo to tak bolo, asi sa na to bolo potrebné opýtať trénera. Pravdepodobne potreboval do nominácie iné typy hráčov. Mňa neúčasť na šampionáte veľmi mrzela. Dal som do toho všetko. Bolo totiž mojim cieľom dostať sa tam. Bohužiaľ, nestalo sa. S odstupom času som sa však s tým zmieril a beriem to športovo,“ podotkol dvadsaťročný útočník, ktorý si tak po účasti na MS do 18 rokov na svoje konto nepripísal ďalší šampionát.

Rozhodli aj skúsenosti

Po nevydarenej reprezentačnej kapitole sa Peter Boltun v januári vrátil do tímu HC Košice, kde najskôr pôsobil v juniorke, no čoraz viac dostával príležitosť aj v prvom tíme. V závere sezóny už bol plnou súčasťou tímu a do zostavy sa dostal aj počas finále play-off, v ktorom Košice nestačili na Zvolen. Bolo to pre mňa niečo neuveriteľné. Zahral som si extraligové finále, v čo by som ešte pred sezónou ani nedúfal. Získal som ďalšie nové skúsenosti, ktoré vo svojej kariére určite zužitkujem,“ poznamenal Boltun, ktorého síce teší zisk striebornej medaily, no v kútiku duše dúfal, že to bude zlato. „To je samozrejmé, že ma to trošku mrzí a ešte dlho mrzieť bude. Každá prehra totiž bolí a vo finále ešte oveľa viac. Je škoda, že to finále nám až tak nevyšlo. Podľa mňa rozhodli o víťazstve Zvolena skúsenosti. Tento tím má totiž vo svojom rade viacero skúsených hráčov a vo finále z toho ťažili,“ uviedol Boltun, ktorý v play-off odohral deväť zápasov s bilanciou deväť bodov za dva góly a sedem asistencii.  

 Oblečie si ešte niekedy aj dres Michaloviec?

Hrať proti Michalovciam bolo odlišné

Okrem extraligových Košíc si seniorský hokej Boltun v tejto sezóne vyskúšal aj v prvoligovom Bardejove, kde sa v troch zápasoch nepresadil bodovo ani raz. Náhoda chcela, že práve jeden z týchto troch zápasov bol aj proti jeho rodným Michalovciam. Ako sa mu teda hralo proti "svojim". „Bol to taký zvláštny pocit nastúpiť proti Michalovciam. Snažil som sa na to nemyslieť a brať to profesionálne,“ vrátil sa Boltun k zápasu proti Michalovciam, v ktorom Bardejov vyhral 4:2.

Dohodnutý s Košicami

Aj keď sa sezóna skončila len nedávno a momentálne sa rozbiehajú dohady kto – kde bude pôsobiť, Peter Boltun má o svojej budúcnosti už jasno. V týchto dňoch som podpísal nový kontrakt s Košicami takže ostávam tam," informoval nás s čerstvou novinkou tento dvadsaťročný útočník, o ktorého bol v minulej sezóne záujem aj v michalovskej Dukle. Aj keď svoju budúcnosť spojil momentálne s „oceliarmi“, nevylučuje že v budúcnosti si oblečie aj dres materského klubu. „Nikdy nehovor nikdy. Bolo by to určite pekné, zahrať si opäť za Duklu. Mojím prvoradým cieľom však momentálne je, dostať sa do tímu Košíc a v extralige odohrať čo najviac zápasov,“ s úsmevom na záver dodal šikovný útočník.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.04.2013 14:10:07

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623