files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štipendiá na štúdium v zahraničí

Jazyky v dnešnej dobe „letia“ a nie nadarmo sa vraví, že koľko jazykov ovládaš, toľkokrát si človekom. Napomôcť mladým ľuďom v jazykovom zdokonaľovaní má aj možnosť získania sociálnych štipendií na ročné štúdium na zahraničnej strednej škole.


POZOR !


Ak ste už tohto roku stihli poslať prihlášku, tak už iba čakáte na jej posúdenie, no ak ste tak ešte neurobili, tak sa poponáhľajte, máte čas do konca tohto týždňa!!! Tí ktorí majú záujem o toto štúdium by sa mali poponáhľať, nakoľko tento projekt, ktorý má pomôcť hlavne žiakom zo sociálne slabších rodín bol schválený zatiaľ iba do roku 2011.
Tieto sociálne štipendiá ponúka študentom vláda Slovenskej republiky, ktorí spĺňajú podmienky. Ide o jednoročné študijné pobyty, na ktorých sa žiaci zdokonaľujú v cudzom jazyku a zároveň obohacujú svoj život o nové skúseností.

Kto a kde môže študovať ?

Štipendiá sú určené pre žiakov 3. ročníka stredných škôl a žiakov iných typov škôl ( osemročné gymnázia, šesťročné gymnázia ) v rovnakom veku. V prípade, že sa nenaplnia kapacity žiakov, tak budú vybraní žiaci, ktorí sú o rok mladší a majú záujem o toto štúdium.
V tomto školskom roku majú možnosť žiaci vycestovať do krajín ako sú Írsko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko, Rusko a tam študovať jazyk tej ktorej krajiny. Štipendium zahŕňa základné náklady spojené so štúdiom ako sú ubytovanie, stravovanie, učebnice a pomôcky, poistné, vreckové, ale aj cestovné na jednu „dovolenku“ (cestu domov ročne).

Kritéria

Toto všetko ale študent môže získať až potom, ako splní nasledujúce kritéria :
- štátny občan SR a bydlisko v SR
- stanovený ročník štúdia
- priemerný prospech za predchádzajúce obdobie do 2,0
- ovládanie vybraného cudzieho jazyka na úrovni B1 alebo B2 SERR s potvrdením
- splnenie aspoň jedného zo sociálnych kritérií, o ktorých sa viac dočítate na
www.socialnestipendia.sk.
Na tejto stránke nájdete aj ďalšie podrobnejšie informácie, ako aj prihlášku, ktorú je nutné poslať elektronicky, ale následne aj poštou v termíne do 3. marca.
Tieto prihlášky následne posúdi zriaďovateľ SŠ Košického samosprávneho kraja a dokumenty „šťastlivcov“ posunie ďalej na MŠ SR.  Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 01.03.2010 22:05:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.