files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa krok od majstrovského hetriku

Hádzanárky Iuventy Michalovce rolu favorita v prvých dvoch finálových zápasoch splnili. Vo svojej domovskej Chemkostav aréne totiž dvakrát zdolali svojho tradičného rivala Slovan Duslo Šaľa (33:20, 31:19) a vo finálovej sérii tak vedú 2:0. K zisku majstrovského hetriku im stačí jedno víťazstvo, ktoré budú môcť získať už nasledovný víkend v Šali, kde je na programe tretí a prípadne aj štvrtý zápas finálovej série. Po druhom finálovom stretnutí sme oslovili oboch trénerov tímu. Spokojnejší bol lodivod Iuventy Michalovce Ján Packa, ktorý je presvedčený, že Iuventa jeden z troch mečbalov určite využije. Na druhej strane jeho náprotivok Tomáš Kuťka uznal silu súpera, no podľa jeho slov Šaľa ešte rozhodne flintu do žita nehádže a finálovú sériu chcú zdramatizovať.

 

Kuťka je realista, flintu do žita však ešte nehádže

Priebeh obidvoch zápasov finálovej série bol dosť podobný, s tým rozdielom, že v úvode prvého dominovali Šalianky, ktoré trikrát viedli o tri góly (0:3, 1:4, 3:6). Od tohto momentu sa však dobre naolejovaný stroj Iuventy rozbehol a nikto z hráčok Dusla ho už nedokázal zastaviť. „Iuventa v obidvoch dueloch naprosto profesionálne splnila úlohu favorita. My sme varili len z toho, čo sme mali k dispozícii. Niečo nám vyšlo, niečo nie. V podstate bola len otázka času, kedy Iuventa svoju pozíciu potvrdí. Tak sa aj stalo a k dvom víťazstvám im úprimne blahoželám,“ uviedol po druhom finálovom stretnutí lodivod Dusla Tomáš Kuťka.

Ten síce vedel, že proti Iuvente sa otvorení hra nevypláca, inú taktiku pre svoje zverenky však nenaordinoval. „Môj tím nie je stavaný nato, aby hral pomalú hádzanú. Ja osobne som navyše taký typ trénera, že radšej prehrám o dvanásť, ako by som sa snažil spomaľovať hru a potom sa biť do pŕs, aký dobrý výsledok som dosiahol,“ zdôraznil Kuťka, podľa ktorého Šaľa ešte finálovú sériu nebalí a na domácej pôde to chcú Zemplínčankám znepríjemniť. „Keby sa nám podarilo v sobotu vyhrať, určite by sme boli všetci radi. Musíme však byť realisti. Každý zápas je iný, začína sa od 0:0. Uvidíme, čo nám prinesú nasledujúce dni, no rozhodne flintu do žita ešte nehádžeme.“

Iuventa s troma mečbalmi, Packa verí v ich využitie

Spokojnejší ako šalianský lodivod bol tréner Iuventy Ján Packa. Ten za výkon v oboch stretnutiach svoje zverenky pochválil. „Som veľmi rád, že dievčatá potvrdili svoju kvalitu a v sérii vedieme 2:0,“ povedal na úvod kormidelník Iuventy Ján Packa. „K dispozícii máme tri mečbaly. Som presvedčený, že jeden z nich využijeme.“

Michalovčanky sa tak síce potrápili viac ako v semifinále so Sencom, no aj tak dosiahli dve finálové vysoké víťazstvá (33:20, 31:19) a sú len krôčik od majstrovského hetriku. K jeho dosiahnutiu majú k dispozícii tri mečbaly. „Obidva zápasy boli skoro úplne rovnaké. Šaľa s nami držala krok skoro celý prvý polčas a v druhom dejstve sme rozhodli o svojich víťazstvách. Povedal by som, že tie zápasy boli úplne rovnaké,“ dodal na záver lodivod michalovskej Iuventy.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.04.2013 20:44:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.