files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský winLand s Hlohovcom opäť neuspel

Družstvo vedené trénerom Martinom Liptákom je asi pre michalovských hádzanárov čiernou morou. Hráči winLandu ho totiž nedokázali zdolať ani vo štvrtom vzájomnom stretnutí a HC Sporta tak ostane jediným tímom, ktorý Michalovčania v základnej extraligovej časti neporazili. Zverenci trénera Ľuboša Hudáka to budú môcť zmeniť v prvý júnový víkend, kedy sa pravdepodobne s Hlohovcom stretnú v semifinále záverečného turnaja Final - Four, kde postupujú štyri najlepšie celky.

Čierna páska cez logo sponzora. Súčasná situácia michalovskej mužskej hádzanej je veľmi ťažká ...

Zápas rozdielnych polčasov

Prítomní diváci videli priemerný extraligový zápas s dvoma rozdielnymi polčasmi. V tom prvom dominovali hostia, ktorí si vypracovali v niektorých fázach až osemgólové vedenie (10:18). Nečudo tak, že do polčasu viedli 19:13 a zdalo sa, že druhé dejstvo bude iba formalitou. Omyl. Domáci hádzanári v ňom dokázali zmazať viacgólové manko Hlohovca a v 48. minúte po presnej strele Sadového vyrovnali na 22:22. Hlavným strojcom tohto obratu bol golman HC winLand Maroš Popčák, ktorý svojimi zákrokmi privádzal hostí doslova do zúfalstva. V závere ale hráči Sporty našli na neho recept, ďalšiu drámu nepripustili a zápas tak doviedli do víťazného konca. „Rozhodol jednoznačne prvý polčas, v ktorom sme nedokázali súperovi konkurovať. Do zápasu sme vstúpili úplne zle a vedenie Hlohovca bolo absolútne zaslúžené. V druhom polčase to už bolo z našej strany lepšie, no na víťazstvo to nakoniec nestačilo,“ uviedol hlavný dôvod trojgólovej prehry 27:30 Popčák, ktorý so svojimi spoluhráčmi nastúpil na stretnutie s prelepeným logom winLandu na drese, čím dali jasne najavo momentálne problémy michalovskej mužskej hádzanej. „Rozhodli sme sa takým to spôsobom vyjadriť určitý protest, proti veciam, ktoré sa tu dejú. Je veľmi ťažké sa v našej situácii motivovať na zápas, keď už niekoľko mesiacov nedostávame výplaty. Určite aj to v nás zanechalo dojem a aj to bol možno dôvod nášho slabšieho prvého polčasu,“ dodal k aktuálnym problémom odchovanec prešovskej brankárskej školy.

Chýbajúci skalp získať vo Final – Four

Michalovskí hádzanári tak nezdolali družstvo HC Sporta ani vo štvrtom vzájomnom meraní síl. Hlohovec tak ostane jediným tímom, ktorý winLand v základnej extraligovej časti nezdolal. „Trošku ma to možno mrzí, pretože sme chceli odčiniť hlavne náš dvadsaťjeden gólový debakel z predchádzajúceho merania síl. Bohužiaľ, nestalo sa a Hlohovec ostáva jediným mančaftom, ktorý sme v tejto sezóne ešte nezdolali,“ smutne skonštatoval Popčák. Práve Hlohovec bude na 99% súperom winLandu v semifinále Final – Four a podľa slov michalovského golmana môže prísť ich chvíľa práve tam. „Vzhľadom nato, že sa s Hlohovcom stretneme aj v semifinále, ani jeden tím podľa mňa neodkryl všetky karty. Aj keď sme s nimi v tejto sezóne štyrikrát prehrali, tento súper je určite poraziteľný a verím tomu, že ho môžeme zdolať práve tam. Určite sa o to pokúsime.“

Spokojný návrat

V drese HC Sporta sa vo veľmi dobrom svetle ukázal bývalý hráč HC winLand Michal Holdoš. Ten výborne bránil domácich strelcov Hruščáka so Sadovým a navyše si na svoje konto pripísal aj tri presné zásahy. „Návrat do Michaloviec mi veľmi chutil. Samozrejme, toto mesto mám veľmi rád aj tento klub, keďže som tu dostal minulú sezónu šancu pravidelne hrávať. Vyhrali sme tu aj druhý tohtosezónny zápas, a tak som so svojim návratom spokojný,“ poznamenal odchovanec bojnickej hádzanej, ktorý za michalovský winLand odohral celú minulú sezónu, no pred touto sa nedohodol na zmluve a odišiel do Hlohovca. Aj podľa Holdoša ani jeden tím v piatok neodkryl všetky svoje karty. „To určite nie. Obidvaja súperi vedeli, že sa stretnú v semifinále a podľa toho sa aj zariadili. Michalovčanov sme v tejto sezóne štyrikrát zdolali, no náš vzájomný súboj v semifinále bude určite iný a tak my, ako aj Michalovčania, sa na neho dobre pripravíme. Ako sa hovorí, bič plieska až na konci, a tak ma síce naše štyri výhry nad týmto súperom tešia, no nepreceňujem ich. O všetkom sa rozhodne na záverečnom turnaji,“ dodal na záver Michal Holdoš.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.05.2013 09:21:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.