files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lenka Černá v Iuvente Michalovce skončila

Iuventu Michalovce opúšťa skúsená Lenka Černá. Štyridsaťšesťročná česká brankárska legenda totiž po obojstrannej dohode nepredĺžila svoju zmluvu, v ktorej mala opciu aj na ďalšiu sezónu. Informovala o tom oficiálna stránka slovenského ženského hádzanárskeho majstra.

 

"Je to naozaj pravda. S Lenkou sme sa dohodli na tom, že u nás skončí. V zmluve mala síce opciu, no po obojstrannej dohode sme sa ju rozhodli nevyužiť. V kádri máme dve slovenské reprezentačné brankárky, a tak sme sa rozhodli dať viac príležitosti im," citovala oficiálna stránka slovenského majstra svojho športového riaditeľa Jaroslava Čúrneho. "Touto cestou sa jej chcem za účinkovanie v našom klube veľmi pekne poďakovať. Rozišli sme sa naozaj korektne," dodal ešte športový riaditeľ Iuventy Michalovce.

Lenka Černá odchytala za michalovský celok dokopy 21 zápasov a mala v nich 41,9% úspešnosť. Svoju premiéru si odkrútila v Moste, kde Iuventa prehrala o jeden gól (24:25). V slovensko - českej interlige stála v bráne v 16 zápasoch, Slovenskom pohári v troch a v európskych pohároch si zachytala dvakrát proti Rostovu na Done. Počas pôsobenia v Iuvente mala aj viacero hviezdnych momentov, keď vynikajúco zachytala napríklad v odvetnom zápase 3. kola PVP na pôde ruského Rostova, v lige sa zase viackrát vyznamenala v Zlíne, ako aj vo Veselí nad Moravou, kde výraznou mierou pomohla Iuvente k víťazstvu 24:15. Po návrate Lucie Gubikovej však jej minútaž v bráne klesala a stretnutia play-off následne sledovala už iba z tribúny.

Jej odchod zrejme nebude posledným pohybom v kádri Iuventy. "Pravdepodobne bude aj ďalší pohyb či už smerom dnu alebo von. O všetkom budeme včas informovať," nechcel Čúrny ďalej prezrádzať novinky v tíme aktuálneho slovenského majstra, ako aj držiteľa Slovenského pohára.

Peter Brendza (zdroj: iuventa michalovce)



Uverejnené: 14.05.2013 19:05:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.