files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nový lodivod HK Dukla známy do konca mája

V michalovskej hokejovej Dukle sa začínajú veci pohýnať dopredu. Nástupca predchádzajúceho lodivoda Miroslava Ihnačáka ešte nie je známy, podľa prezidenta klubu Alexandra Černegu by tak malo byť do konca mája. Takisto sa intenzívne pracuje aj na hráčskom kádri. Z minulosezónneho úspešného družstva zatiaľ odchádza iba Ľuboš Fajčák, zotrvanie ďalších hráčov, ktorí majú lukratívnejšie ponuky z iných tímov, je zatiaľ v štádiu riešenia.

Bez prvej fázy letnej prípravy

Práve v tomto čase sa v hokejových kluboch rozbiehajú prvé fázy letnej prípravy. V michalovskej Dukle je zatiaľ trochu ticho, a tak sme pátrali potom, kedy a či vôbec začne prvá fáza letnej prípravy. „Tento rok to bude trošku odlišné,“ rozhovoril sa prezident HK Dukla Alexander Černega, ktorý následne dodal. „Hráči sa budú pripravovať individuálne podľa svojich tréningových plánov. Káder sa prvýkrát zíde až na začiatok druhej fázy letnej prípravy zhruba v polovici júla. Ani tentoraz nebude chýbať kondičné sústredenie v Medzilaborciach, ktoré sa minulý rok veľmi dobre osvedčilo. Po ňom by sme už mali mať k dispozícii aj ľadovú plochu,“ podotkol ešte k letnej príprave prezident HK Dukla.

Prezident HK Dukla Alexander Černega verí, že Dukla vydobené pozície neopustí

Nástupca Miroslava Ihnačáka známy do konca mesiaca

Vedenie klubu musí, podobne ako minulú sezónu, hneď na úvod riešiť trénerskú otázku. Kormidelník minuloročného finalistu prvej ligy Miroslav Ihnačák sa totiž dohodol na zmluve s nováčikom poľskej Ekstraligy TMH Polonia Bytom. Bývalý lodivod Michalovčanov, ktorý v minulosti viedol aj tímy Kežmarku, Prešova, Spišskej Novej Vsi či Trebišova, mal totiž zmluvu iba na minulú sezónu a k ďalšej dohode nedošlo. Práve preto sa rozhodol prijať ponuku poľského klubu. Očakávalo sa, že po piatkovom zasadnutí správnej rady môže prísť k uvedeniu Ihnačákovho nástupcu, no zatiaľ sa tak nestalo. „Momentálne je tréner v poslednom štádiu hľadania. Máme vytypovaných niekoľkých kormidelníkov, s ktorými momentálne prebiehajú intenzívne rokovania,“ zdôraznil Černega, podľa ktorého slov bude nový lodivod michalovských hokejistov známy do konca tohto mesiaca. Podľa našich informácii je klub v rokovaní s dvoma trénermi, zhodou okolnosti obaja sú odchovancami spišskonovoveského hokeja a jeden z nich už pôsobil v Michalovciach aj ako hráč.

Nástupca Miroslava Ihnačáka bude známy do konca mesiaca

Odišiel zatiaľ iba Fajčák

Zmenami oproti minulej úspešnej sezóne prejde aj káder družstva. Je totiž jasné, že viacerí hráči majú po finálovej účasti v prvej lige ponuky aj z iných tímov a bude ťažké udržať celý minulosezónny káder pokope. „Všetci hráči z minulej sezóny dostali ponuku na predĺženie zmluvy. Samozrejme, uvedomujeme si, že všetkých tu neudržíme. Niektorí totiž dostali ponuky, ktorým my nemôžeme konkurovať,“ uviedol prezident HK Dukla, podľa ktorého je zatiaľ istý akurát odchod Ľuboša Fajčáka. Ten už zarezáva v extraligovej Banskej Bystrici, no má ponuky aj z iných tímov najvyššej súťaže. „Okrem trénerskej otázke v týchto dňoch intenzívne pracujeme aj na zložení kádra. Nechceme totiž ustúpiť z našich pozícii, ktoré sme si vydobyli minulý rok. Len z počutia viem, že niektorí chlapci sa majú začať pripravovať s Bardejovom, no zatiaľ je to len také jedna pani povedala. Nemáme to totiž potvdené od nich,“ dodal na záver Alexander Černega, ktorý takto reagoval na našu otázku, čo je pravdy na tom, že niekoľkí hokejisti (Chovan, Zorvan) v minulej sezóne obliekajúci dres HK Dukla začínajú prípravu v tíme obhajcu prvenstva prvej ligy.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2013 11:12:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.