files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do Michaloviec smeruje víťaz PVP

Jubilejný 20. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču sľubuje veľmi zaujímavú účasť. Ponuku vedenia michalovského vedenia totiž prijali štyri tímy európskej špičky a fanúšikovia sa tak majú na čo tešiť. Spomedzi všetkých najviac púta rakúsky Hypo Niederosterreich Viedeň, ktorý je úradujúcim držiteľom Pohára víťazov pohárov. Keďže ani ostatné celky zvukom svojho mena nezaostávajú, máme sa v polovici augusta na čo tešiť!

Za príchodom Hypa aj Ján Packa

Predstavitelia slovenského ženského hádzanárskeho majstra sa naozaj pochlapili. Na jubilejný 20. ročník už tradičného Memoriálu Tomáša Jakubča sa im totiž podarilo dostať tímy z absolútnej európskej špičky. Okrem domácich hádzanárok sa na ňom zúčastnia aj obhajca prvenstva rumunský Jolidon Kluž, majster Poľska SPR Lublin, ruský vicemajster a semifinalista PVP Rostov na Done, no najväčším lákadlom pre divákov určite bude rakúske Hypo Niederösterreich Viedeň v zostave aj s najlepšou hádzanárkou za rok 2012 Brazílčankou Alexandrou Nascimento. „Ako som už spomínal, turnaj sme chceli vyšperkovať pri príležitosti jeho dvadsaťročného jubilea. Keďže máme celkom slušné kontakty s viacerými európskymi klubmi, rozhodli sme sa osloviť ich. Čo sa týka viedenského Hypa, rozhovory s ním sme začali už počas lanskej návštevy Szabela cupu v Budapešti, kde boli tomu Rakúšania naklonení a teraz sme to už vlastne iba dotiahli do konca. Myšlienka pozvať Rostov na Done vznikla počas nášho vzájomného súperenia v Pohári víťazov pohárov. Šéf klubu Artur Sazonov mi prisľúbil, že ak prídu v rámci prípravy na európske turné, ako to v posledných rokoch robia, nevynechajú ani náš turnaj. V tejto súvislosti bolo dôležité, že sa u nás cítili vlani v novembri veľmi dobre. Videli Chemkostav arénu, videli hotel, videli mesto a to ich presvedčilo. S Jolidonom Kluž máme nadviazanú veľmi dobrú spoluprácu. Už pred rokom sme boli u nich na turnaji, aj oni u nás. Teraz v tom iba pokračujeme a sme veľmi radi, že tento skutočne kvalitný tím k nám znovu príde. Poľský Lublin je od Michaloviec vzdialený iba čosi vyše 300 kilometrov, je to poľský majster, takže prečo nie? Poliaci sa veľmi potešili a my tiež. Prezradím, že šiestym do partie mal byť semifinalista Ligy majstrov Krim Elektra Ľubľana zo Slovinska, ale ten napokon uprednostnil turnaj v Maďarsku,“ uviedol športový riaditeľ aktuálneho slovenského majstra Jaroslav Čúrny, podľa ktorého za príchodom rakúskeho tímu stojí aj súčasný lodivod Ján Packa. Ten v tomto tíme pôsobil na poste asistenta trénera v rokoch 1989 - 1996 a v sezóne 2000/2001 dokonca jednu sezónu Hypo aj viedol. „Áno, prihovoril sa za nás. Rakúsky klub, ktorý personálne vedú Maďari, dal aj na jeho referencie. Ferenc Kovács, asistent trénera Andrása Németha, je veľmi dobrý priateľ Jána Packu. Potom som sa už iba ja spojil s manažérom Márkom Hegedüsom a dotiahli sme termínové i pobytové záležitosti. Mimochodom, Ján Packa v minulosti viedol aj poľský SPR Lublin, ale v tomto prípade sa nemusel angažovať. Keď Poliaci videli, kto sem mieri, neváhali ani sekundu.“ 

Memoriál o týždeň skôr

V predchádzajúcich rokoch boli v čase konania memoriálu v meste či okolí viaceré iné podujatia (motozraz, jarmok a športové podujatia s ním súvisiace) a hlavne preto sa rozhodli organizátori jeho termín o týždeň posunúť. Ten sa tak uskutoční v termíne od 8. do 11. augusta. „V prvom rade robíme tento turnaj pre divákov. Tento ročník ponúka možnosť vidieť na vlastné oči skutočnú európsku smotánku. V minulosti sa Memoriál Tomáša Jakubča konal v čase, keď v Michalovciach bol súčasne jarmok i  Motozraz. Ľudia boli všade, len nie v hale... Preto sme sa rozhodli posunúť začiatok turnaja o týždeň skôr, aby sme našim priaznivcom umožnili vidieť v akcii najlepšie európske či svetové hádzanárky,“  zdôraznil Jaroslav Čúrny, ktorý verí, že tento turnaj bude zárukou obrovskej kvality. „V tomto zložení nám prakticky môže konkurovať jedine Szabela cup, ktorý organizuje Ferencváros Budapešť v závere augusta. Ja verím, že tento turnaj bude po hádzanárskej stránke nadpriemerný. Zároveň chceme, aby bol kvalitný aj po spoločenskej stránke. Vyžaduje si množstvo času na organizáciu, zabezpečenie stravy, ubytovania a celkovej logistiky. Máme už bohaté skúsenosti s podobnými typmi akcií, preto som presvedčený, že všetci aktéri turnaja budú z Michaloviec odchádzať maximálne spokojní.“  A prečo sa vlastne tímy európskej špičky rozhodli prijať ponuku michalovského klubu?  „Dobrý chýr letí ďaleko. Keď organizujeme ženský turnaj alebo hoci aj žiacky Enjoy cup, organizačný tím ľudí pracuje na vyše 100 percent. Je jedno, či ide o takýto turnaj alebo detský, my sa vždy snažíme urobiť maximum. Takisto pri organizácii stretnutí v európskych pohárových súťažiach. Ešte nám nikto nikdy nič nevyčítal, všetko je organizované s maximálnou precíznosťou. Aj preto sme si vydobyli v Európe kredit, ktorý nám garantuje aj takýchto súperov. Na druhej strane, ak hociktorému klubu ukážete našu Chemkostav arénu, hotely, v akých budú bývať a do posledného detailu prepracovanú logistiku ich pobytu u nás, niet sa čo čudovať, že to prijali,“ dodal na záver športový riaditeľ aktuálneho majstra aj držiteľa Slovenského pohára.

Účastníci 20. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču
Iuventa Michalovce
Hypo Niederösterreich (Rakúsko)
Rostov na Done (Rusko)
SPR Lublin (Poľsko)
U Jolidon Kluž (Rumunsko)

Program 20. ročníka Memoriálu Tomáša Jakubču
Štvrtok 8. august
Iuventa Michalovce - Rostov na Done (18.00)

Piatok 9. august
Iuventa Michalovce - SPR Lublin (17.00)
Jolidon Kluž - Hypo Niederösterreich (19.00)

Sobota 10. august
Jolidon Kluž - Rostov na Done (9.00)
Hypo Niederösterreich - SPR Lublin (11.00)
SPR Lublin - Rostov na Done (16.30)
Iuventa Michalovce - Hypo Niederösterreich (18.30)

Nedeľa 11. august
SPR Lublin - Jolidon Kluž (9.00)
Hypo Niederösterreich - Rostov na Done (11.00)
Iuventa Michalovce - Jolidon Kluž (13.00)
Záverečný ceremoniál (14.30)

Peter Brendza



Uverejnené: 22.05.2013 14:08:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.