files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Celoslovenské prvenstvo michalovskej olympiády

Mestská športová olympiáda základných škôl napísala v piatok 31. mája, jeden deň pred dňoch všetkých detí, už svoju 31. kapitolu. Aj preto sme sa rozhodli za týmto sviatkom obzrieť perom, ako aj obrazom ...

Mestská športová olympiáda michalovských základných škôl a Osemročného gymnázia na Ulici Ľudovíta Štúra má na Slovensku výnimočné postavenie,“ zdôraznil riaditeľ IV. základnej školy na Komenského ulici Mgr. Severín Činčár. Do popredia dal hlavne fakt, že žiadna iná mestská olympiáda na Slovensku nemá toľko súťažiacich a ani takú bohatú tradíciu. „Treba si uvedomiť, že táto olympiáda sa organizuje už viac ako tri desaťročia. Dnes sa koná už jej 31.ročník. No a nehovoriac o celkovom počte súťažiacich. Ak sa nemýlim, tak v tomto roku ich je tu až okolo 750,“ pokračoval vo vyzdvihovaní celomestskej súťaže. Ocenil aj skutočnosť, že na tomto podujatí, vzhľadom na jeho masovosť štartujú aj žiaci, ktorí sa na iných športových akciách príliš nezúčastňujú. Už po piatykrát hlavná časť olympiády prebiehala v modernom areáli IV.ZŠ. „Všetko naše snaženie v uplynulých rokoch smerovalo k tomu, aby tu bolo pekné atletické športovisko. Som rád, že tento zámer nám vyšiel. Vďaka tomu tu môže olympiáda pravidelne a nerušene prebiehať,“ uviedol.

Každoročne hrajú prím atletické disciplíny a inak tomu nebolo ani v tomto roku. V rámci zaužívaného programu však prišli na rad aj kolektívne športy. Konkrétne, loptové hry. Kým v prvý deň olympiády sa uskutočnili duely v základných skupinách, ďalší časť podujatia bola vyhradená súbojom o konečné umiestnenie. Hodnotnú úroveň mal aj otvárací ceremoniál. Prítomným sa prihovoril primátor Viliam Zahorčák. Nechýbala ani kultúrna vložka. Zlatým klincom bolo zapálenie olympijského ohňa. Táto milá povinnosť pripadla žiakom usporiadateľskej školy – Patrícii Dermekovej a Samuelovi Lukáčovi. Po prezentácii zúčastnených škôl nasledovali už spomínané športovédisciplíny. Michalovská mestská olympiáda sa koná od roku 1982. Jej vznik bol reakciou na vtedajší masový rozvoj telesnej výchovy v bývalom Československu. V jeden rok sa ale neuskutočnila. Príčinou sa stali ekonomické a organizačné problémy. Bolo to krátko po zmene politického systému v roku 1989.

(jan)

Foto: Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2013 14:34:24
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.