files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude historická medaila aj poslednou?

Michalovská mužská hádzaná dosiahla v týchto dňoch svoj najväčší úspech. Hráči HC winLand totiž skončili na treťom mieste a ziskom bronzovej medaily získali historický kov. Tento výsledok je obdivuhodný hlavne preto, že hráči winLandu zápasili doslova s existenčnými problémami a úspech dosiahli aj napriek tomu, že viacero mesiacov nevideli výplaty a hrali prakticky zadarmo. Aj tieto problémy spôsobili, že mužská hádzaná je v tomto meste na pokraji priepasti a jej koniec je veľmi pravdepodobný.

Základom výborná partia

Už od úvodu letnej prípravy bolo zrejmé, že sa tu formuje výborný kolektív, ktorý má silu niečo dosiahnúť. Do kádra totiž pribudli výrazné posily (Hruščák, Gamrát, Petrov ...), ktoré vycibrili už dovtedy kvalitné jadro tímu. Hlavnú zásluhu na tom má tréner Ľuboš Hudák. Ten nahradil po predchádzajúcej sezóne na lavičke HC winLand Pavla Jana a s ním prišiel aj potrebný nový impulz, ktorý hlavne v závere prechádzajúcej sezóny chýbal. Základom úspechu bola určite partia. Tá ťahala za jeden koniec povrazu aj za zlej finančnej situácie. WinLand začal súťaž veľmi dobre. Po troch kolách bol spolu s Prešovom na čele tabuľky, keď nestratil ani bod. Družstvo potom síce trošku vykoľajili zranenia alebo tresty, no Zemplínčania sa aj napriek tomu pohybovali v horných priečkach tabuľky a plnili tak stanovený cieľ, umiestnenie do tretieho miesta.

Dva vrcholy

To si udržali až do konca základnej časti. Tá mala z pohľadu hráčov HC winLand dva vrcholy - začiatkom februára na domácej pôde po výbornom výkone pokorili favorizovaný Tatran Prešov (38:31) a pripravili mu tak len druhú prehru v súťaži - a druhým vrcholom bola výhra v Považskej Bystrici (30:29), ktorá definitívne „hudákovcom“ zabezpečila tretie miesto. To sa ukázalo ako veľmi dôležité neskôr. Na záverečnom turnaji Final - Four sa totiž stretnutie o bronz nehralo a ten si odnieslo družstvo, ktoré skončilo po základnej časti na lepšom mieste. Keďže sa očakávalo, že Tatran Prešov semifinálovú prekážku v pohode zvládne, bolo jasné, že tretie miesto po základnej časti zabezpečuje na 99% medailu. Tak sa aj stalo.

Bronz vyvážený zlatom

Hádzanári HC winLand Michalovce tak dokázali to, čo sa nepodarilo ich predchodcom. Ešte ani jeden mužský hádzanársky tím sa totiž v Michalovciach netešil zo zisku medaily. Tú získala až táto generácia. A to aj napriek tomu, že klub doslova finančne krváca a situácia v ňom nebola počas sezóny vôbec dobrá. Zverenci trénerskej dvojice Ľuboš Hudák - Marcel Vaľo však ekonomické problémy hodili za hlavu a hlavne preto si zaslúžia absolutórium. Vzhľadom na túto situácia je získaný bronz doslova vyvážený zlatom a niektorí dokonca hráčov michalovského klubu považujú za morálnych víťazov.

Príde po úspechu pád?

Mužská hádzaná je na pokraji priepasti a to je fakt. Príde po úspechu pád? Aj táto otázka nám momentálne prichádza na um. Padne po historickom úspechu michalovská mužská hádzaná opäť na kolená? Faktom je to, že mecenáš klubu Stanislav Hudák, ktorý mužský tím financoval prakticky iba zo svojich zdrojov tri roky, sa síce snaží, no momentálne nevie nájsť finančné prostriedky na ďalšie fungovanie. Aj preto sa zdá, že mužský tím po troch úspešných rokoch skončí.

Najhoršie je, že vieru pomaly strácajú aj najväčší optimisti. Veľa sa hovorilo o pomoci z radov mesta, no v súčasnej situácii nikto nemôže očakávať, že práve samospráva, či mestské zastupiteľstvo, by malo byť záchrancom tohto športu v Michalovciach. Mužská hádzaná sa tak topí naďalej a záchranné koleso jej momentálne nevie hodiť nik. A je dosť pravdepodobné, že sa ani nikto nenájde...

Káder HC winLand v sezóne 2012/2013

Brankári

Maroš Kolpak, Martin Bumbera, Maroš Popčák.

Pivoti

Juraj Géci, Matúš Kocák, Jevgenij Kuzmenko.

Krídla

Aleksander Tibulevyč, Vladimír Regenda, Ján Frajkor, Edurad Kohút, Radoslav Kollár.

Spojky

Patrik Hruščák, Viačeslav Sadovij, Aleksander Petrov, Gennadij Kučer, Lukáš Gamrát, Jozef Gedeon, Marián Huňady, Marcel Cibere.

Tréner: Ľuboš Hudák

Asistent trénera: Marcel Vaľo

Masér: Marin Kasakov

Peter Brendza



Uverejnené: 05.06.2013 22:35:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.