files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladší žiaci FBK Michalovce víťazmi Slovenského pohára

Po mladších a starších žiačkach, ktoré obsadili na finálový turnajoch druhé respektíve tretie miesto, sa tentokrát záverečných turnajov Slovenského pohára, ktoré sa konali v Topoľčanoch, zúčastnili mladší aj starší žiaci FBK Michalovce. Tí nadviazali na výsledky svojich mladších kolegýň a za ich umiestneniami rozhodne nezaostali. Viac sa darilo mladším žiakom, ktorí sa stali víťazmi Slovenského pohára.

Mladí Zemplínčania odohrali v Topoľčanoch v priebehu troch dní sedem stretnutí, po ktorých sa radovali zo zisku cennej trofeje. Záverečného turnaja sa zúčastnilo šesť tímov. Tie si zmerali najskôr sily každý s každým a štyria najlepší postúpili do semifinále. Michalovčania v základnej skupine prehrali iba raz, keď nešťastne podľahli ZŠ Prašice 0:2, no ani táto prehra im nezabránila k postupu do semifinále, kde zdolali Partizánske vysoko 10:2 a postúpili tak do finále. V ňom už Prašiciam vrátili spomenutú prehru a po víťazstve 3:2 sa stali držiteľmi Slovenského pohára. „Som veľmi rád, že sa chlapcom podaril takýto husársky kúsok. Aj napriek tomu, že Prašiciam v základnej skupine podľahli, v tomto súboji neboli slabším tímom a tak sme ich pred finále nabádali, že na tento tím majú. To potvrdil aj finálový zápas, v ktorom chlapci triumfovali a zaslúžene sa tak tešia zo zisku cennej trofeje. Náš úspech zvýrazňuje aj to, že najlepším brankárom turnaja sa stal Peter Pempek a najproduktívnejším hráčom Branislav Sokirka,“ poznamenal prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír.

Výsledky mladších žiakov:

Základná skupina

Eastern wings Michalovce - ZŠ Blue Shots Tribečská 11 8:1

Eastern wings Michalovce - Prievidza Hammers 5:0

Eastern wings Michalovce - FBK Harvard Partizánske 6:2

Eastern wings Michalovce - ŠK Rebels 91 Topoľčany 7:1

Eastern wings Michalovce - ZŠ Prašice 0:2

Semifinále

Eastern wings Michalovce - FBK Harvard Partizánske 10:2

Finále

Eastern wings Michalovce - ZŠ Prašice 3:2

Zostava mladších žiakov: Brankár: Pempek. Hráči v poli: Skalko, Cifranič, Rauch, Novák, Haňo, Rabatin, Vojna, Gulvaš, Stripai, Sokirka, Choma.

Na obrovský úspech siahali aj starší žiaci, ktorí svoj turnaj odohrali takisto v Topoľčanoch. Michalovčanom sa takisto darilo, keď spomedzi pätnástich účastníkov vyhrali jednu zo základných skupín a putovali hneď do štvrťfinále. „V základnej skupine sme postupne zdolali Victory Nový Stars Novú Dubnicu, Juventu Žilina, Likavku Ružomberok aj N-Sport Zvolen. Vo štvrťfinále nás čakali opäť hráči Likavky, s ktorými sme si opäť poradili a postúpili tak medzi štyroch najlepších,“ poznamenal Gerhard Puchír. Medzi štyrmi najlepšími ale starším žiakom došli sily. Proti družstvu Snipers Bratislava totiž dlho viedli 1:0, no hráčom z hlavného mesta sa podarilo vyrovnať a tesne pred koncom inkasovali Michalovčania aj druhý gól, ktorý rozhodol, že si zahrajú iba o bronz. Ani tento zápas im už nevyšiel a po prehre 0:3 im ostala iba zemiaková medaila. Aj napriek tomu, bol prezident klubu veľmi spokojný. „S účinkovaním na turnaji musím vysloviť obrovskú spokojnosť. Chlapcom síce vo finálových dueloch došiel dych, no aj tak je tento výsledok pre nás úspechom. Náš úspech zveľaďuje aj to, že najproduktívnejším hráčom turnaja sa stal Hugo Hrivňák.“

Zostava starších žiakov: Brankár: Kravec. Hráči v poli: Hrivňák, Mesároš, Stretavský, Macko, Pál, Ženčák, Župík, Kokočák, Vojna, Sokirka, Pempek.



Uverejnené: 12.06.2013 15:03:54

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623