files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhý ročník R+R Summer Streetballu sľubuje zaujímavú účasť

V piatok 5. júla sa na Moteli Kamenec uskutoční druhý ročník streetbalového turnaja R+R Summer Streetball. Organizátorom sa podarilo tento turnaj presadiť do série streetballovej ligy, ktorú zastrešuje Basketland – „Slovenská streetballová asociácia“. Hrať sa bude na piatich ihriskách a účasť prisľúbilo viacero slovenských reprezentantov. Toto podujatie je predzvesťou budúceho ročníka, ktoré chcú organizátori zaradiť do oficiálnych majstrovstiev Slovenska.

Štyri kategórie

Po úspešnom pilotnom projekte, ktorý sa uskutočnil minulé leto, pokračuje streetbalový turnaj, ktorý organizuje Ladies Fitnes R+R a Motel Kamenec svojim druhým ročníkom. Diváci sa tentokrát majú načo tešiť, pretože organizátori pre nich pripravili rad sprievodných akcií. „Turnaj sa tento rok zaradil do série streetbalovej ligy, takže sa bude súťažiť o oficiálne streetballové body. Nebude chýbať ani súťaž o najlepšieho hráča. Pre divákov je okrem vynikajúce športového zážitku pripravený napríklad aj tobogán, veľkoplošné pódium a množstvo súťaži, o ktorých teraz ešte hovoriť nechcem,“ poznamenal organizátor podujatia Roman Rakovský, podľa ktorého sa turnaj bude konať v príjemnom prostredí Motela Kamec. „Hrať sa bude na piatich ihriskách v štyroch kategóriách. Ide o kategóriu VIP, kde budú súťažiť staršie ročníky, kategórie MUŽI Open, DIEVČATÁ Open a JUNIORI. V minulom roku sme mali na turnaji 30 družstiev a minimálne takýto počet tímov očakávame aj teraz,“ podotkol Roman Rakovský.

Aj s plážovou hádzanou

Podobne, ako minulý rok, aj tentorkát, by sa streetballového turnaja malo zúčastniť mnoho známych tvári spod deravých košov. „Určite viem, že sa turnaja zúčastní napríklad slovenský reprezentant v basketbale Róbert Nuber. Zo známych extraligových hráčov môžem už teraz povedať, že účasť prisľúbil Košičan Richard Mišinský, ktorý naposledy hrával v Komárne. No sú tu aj ďalší slovenský seniorskí či juniorskí reprezentanti a reprezentantky. Diváci sa určite majú na čo tešiť,“ s úsmevom uviedol Roman Rakovský. Druhý ročník R+R Summer Streetball sa uskutoční v deň pracovného pokoja v piatok 5. júla v priestoroch Motela Kamenec. Len o niekoľko desiatok metrov ďalej sa na plážovom ihrisku uskutoční aj čoraz populárnejší turnaj v plážovej hádzanej. Organizátori tak využili situáciu a niektoré stretnutie sa odohrajú aj v priestoroch Motela. „Som veľmi rád, že sme sa dohodli s predstaviteľmi plážovky. Môžem povedať, že niektoré zápasy ženského turnaja sa budú hrať na našich ihriskách.“

Streetball predzvesťou ďalších akcií

Ladies Fitness R+R spolu s Motelom Kamenec však toto leto neorganizujú iba streetballové podujatie. Tých akcií totiž bude viac. „Už minulú sobotu 29. júna sa uskutočnil Jumping maratón. Nasledujúci víkend v sobotu 13. júla môžu diváci ďalej vidieť Spinning maratón a 20. júla je pripravená Zumba Show. Naše akcie budú pokračovať v sobotu 10. augusta, kedy je pripravený Fitness víkend a počas celých prázdnin organizujeme aj ligu v Beach volejbale. Jej vyvrcholenie so záverečným turnajom Final Four je na programe v nedeľu 25. augusta,“ informoval nás Roman Rakovský o ďalších podujatiach, ktoré sa uskutočnia na Moteli Kamenec počas celého leta. Máme sa teda načo tešiť.

Fotogalériu z prvého ročníka si môžte pozrieť tu

Peter Brendza



Uverejnené: 01.07.2013 11:09:16

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623