files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Krimi-správy: Muža skopali a dorezali

Trebišovskí policajti vypátrali a zo zločinu lúpeže obvinili dvojicu mladistvých z Kráľovského Chlmca.

Obvinení dňa 9. júna 2013 okolo 2:30 hod. vo dvore predajne bielej techniky v meste Kráľovský Chlmec fyzicky napadli 27-ročného muža z okresu Trebišov. Kopli ho do oblasti nôh, načo poškodený  spadol na zem. Keď sa chcel postaviť, tak ho jeden z útočníkov udrel päsťou do tváre a dvakrát kopol. Následne poškodeného obvinený Marek s nožom porezal na líci, čo využil Daniel a z ruky mu odcudzil mobilný telefón. Obaja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

 

Muži zákona z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 18-ročného mladíka z Iňačoviec.

Obvinený bol včera na Cukrovarskej ulici v Trebišove vyrušený majiteľom domu pri tom, ako preskočil oplotenie obývaného rodinného domu, prešiel po dvore k vchodovým dverám domu a chcel vojsť do vnútra. Obvinený následne ušiel preč. Majiteľovi domu nestihol spôsobiť žiadnu škodu. Po zadržaní bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

 

Z obvinenia toho istého prečinu porušovania domovej slobody čelí aj dvojica Trebišovčanov vo veku 22 a 25 rokov.

Tí včera popoludní v Trebišove došli k oplotenému pozemku rodinného domu, kde jeden z nich preskočil plechové oplotenie a zo záhrady odcudzil 5 ks metrových železných tyčí. Tie následne podal svojmu komplicovi cez oplotenie, pričom ich vyrušila poškodená majiteľka. Policajti ich zakrátko zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

 

Policajti Obvodného oddelenia PZ Michalovce vypátrali a zaistili odcudzený krovinorez, ktorý ukradol doposiaľ neznámy páchateľ koncom júna 2013. Ten sa vlámal do budovy materskej školy  na ulici Fraňa Kráľa  v Michalovciach. Mestskému úradu spôsobil krádežou škodu vo výške 350,- eur a poškodením dverí škodu vo výške 100,- eur. Policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a po páchateľovi ďalej pátrajú.

 

Nálezy munície

V  obci Lekárovce v okrese Sobrance počas výkopových  zemných prác majiteľ pred svojím rodinným domom pri priekope našiel dve nemecké protitankové míny s priemerom 30 cm a jednu protipechotnú mínu. Na ulici Medzi Jarky v obci Kuzmice (okr. Trebišov) počas opravy strechy rodinného domu našiel majiteľ dve  funkčné náboje kalibru 4,5 mm, ktoré pochádzajú z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu našli aj v lese katastra obce Zemplínska Teplica. Išlo o delostreleckú mínu kal. 82 mm, pochádzajúcu z obdobia II. svetovej vojny. Všetky miesta nálezov policajti zabezpečili a privolaní pyrotechnici nevybuchnuté munície zaistili a previezli k ich zneškodneniu.

 

Polícia opäť apeluje na občanov, aby pri nájdení akejkoľvek munície za žiadnych okolností ju nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. V prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti, je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Vhodné je miesto nejakým spôsobom označiť alebo si nájsť v okolí  nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Možnosťou je aj mobilný telefón z GPS, kde je možné uložiť aktuálnu pozíciu a takto sa vrátiť na to isté miesto. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158 a tak predišli možnému nešťastiu.



Uverejnené: 02.07.2013 10:00:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.