files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín má tri nové posily

Káder MFK Zemplín vystužili skúsený golman Martin Raška, stredný obranca Michal Gallo a pravý obranca či stredopoliar Igor Obert.

Futbalový klub MFK Zemplín získal pred nastávajúcou sezónou nové posily do svojho kádra. Po tom, čo ho postupne opustili Ľubomír Korijkov, Juanpe, Libor Hruška, Miloš Breda aj Pavol Jurčo teraz prišlo k posunu smerom dnu. Vedenie klubu sa totiž na zmluvách dohodlo s tridsaťšesťročným brankárom Martinom Raškom, pravým bekom či stredopoliarom Igorom Obertom a stopérom Michalom Gallom. „Už na začiatku prípravy sme hovorili, že sa chceme posilniť v defenzíve, a tak sa aj stalo. Práve tam nás totiž tlačila topánka. S Michalom Gallom sme podpísali dvojročnú zmluvu, s Obertom jednoročnú a Rašku sme si upísali na dva roky plus následná jednoročná opcia,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Všetci traja hráči by mali byť trénerovi Bubenkovi k dispozícii už v stredu na prípravný duel proti Bardejovu, ktorého úvodný výkop je naplánovaný na 17.00.  

Na druhej strane sa s tímom už nepripravuje obranca Ján Vajda, ani stredopoliar Lukáš Janič.

O nových posilách

Martin Raška

Tridsaťšesťročný ochranca svätyne sa narodil 31. januára 1977 v Ostrave, kde aj začínal s futbalom. Krátko pôsobil vo Frýdku Místku. V rokoch 1997 - 2006 pôsobil v materskom klube. Medzitým jednu sezónu 2000/2001 hosťoval v Spartaku Trnavu. V roku 2007 odišiel do dánsku Midtjyllandu, z ktorého sa v jeseni roku 2010 opäť vrátil do trnavského Spartaka. V jeho drese odchytal 60 zápasov. Do Michaloviec prichádza ako voľný hráč, keďže v poslednej dobe bol bez klubu.

Martin Raška ešte v drese trnavského Spartaka

Igor Obert

Pravý krajný obranca či stredopoliar sa narodil 14. júla 1982 v Partizánskom, kde aj v drese tamojšieho FK Tempo začínal s futbalom. Po Radvani, Topoľčanoch, Žiari nad Hronom či Šali zakotvil v Dubnici. V jej drese si zahral najvyššiu slovenskú súťaž. V sezóne 2010/2011 prestúpil do Dunajskej Stredy, z ktorej sa v jeseni roka 2011 vydal na prvé zahraničné dobrodružstvo v gréckom Olympiakosu Volos. Tam ale dlho nepobudol a ešte v jeseni tohto roku sa vrátil naspäť do Dunajskej Stredy. Obert naposledy hrával v českej Jihlave, kde po tejto sezóne ukončil svoje pôsobenie.

Igor Obert v drese Jihlavy

Michal Gallo

Stoosemdesiatpäť centimetrový stredný obranca sa narodil 2. júna 1988 v Ružomberku, kde pôsobil až do leta 2012. Následne prestúpil do českého druholigového MAS Táborsko. Tam v minulej sezóne odohral 16 zápasov. Michal Gallo má na svojom konte aj niekoľko štartov v reprezentačnom drese, keď postupne reprezentoval v devätnástke, dvadsiatke aj dvadsaťjednotke.   

Michal Gallo v drese Ružomberka

Peter Brendza



Uverejnené: 10.07.2013 07:52:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.