files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gamrát k Trtíkovi do Rostocku

Bývalý hráč HC winLand Michalovce Lukáš Gamrát má nové pôsobisko. Od sezóny 2013/2014 sa totiž dohodol na zmluve s účastníkom II. najvyššej nemeckej súťaže HC Empor Rostock, ktorý vedie bývalý kormidelník Tatrana Prešov Rastislav Trtík.

Dvadsaťšesťročná ostrá spojka tak okúsi po slovenskej (Sečovce, Michalovce), maďarskej (Györ, Nyíregyháza, Békés, Mezokovesd) a rumunskej (Odorheiu Secuiesc) aj druhú nemeckú bundesligu. "Naskytla sa mi možnosť vyskúšať nemeckú súťaž a ja ju chcem využiť. Chcem sa totiž posunúť ďalej a v mojom veku je to možno moja posledná šanca výraznejšie sa presadiť v Európe,“ poznamenal Gamrát, ktorý sa s nemeckým tímom dohodol na jednoročnom kontrakte.

Trtík za jeho príchodom nestojí

V minulej sezóne šiesty tím druhej bundesligy vedie slovenský lodivod Rastislav Trtík. Stál práve on za príchodom odchovanca sečovskej hádzanej? „To nie. Riešil som to cez manažéra. Tréner Trtík teda za mojim príchodom nestál. Na druhej strane, viem, že ide o kvalitného lodivoda a je to pre mňa len a len plus, že tam pôsobí. Na spoluprácu s ním sa veľmi teším,“ zdôraznil siedmy najlepší strelec minulej extraligovej sezóny, ktorý mal aj iné ponuky, ale rozhodol sa pre druhú nemeckú bundesligu. „Mal som aj iné ponuky. Zo Slovenska sa mi napríklad ozvali Topoľčany, no za ich ponuku som sa poďakoval. Chcem totiž skúsiť opäť zahraničie,“ podotkol Gamrát. Ten tak po roku opäť okúsi zahraničný chlebík. Naposledy hral v cudzine počas jarnej časti sezóny 2011/2012, kedy neúspešne zachraňoval maďarský Mezokovesd v Budapešť Bank League.  

Gamrát je už piatym hráčom michalovského winLandu, ktorý si našiel nové pôsobisko. Potom, čo po Patrikovi Hruščákovi a Viačeslavovi Sadovom siahol Tatran Prešov, sa v týchto dňoch s druhým tímom mužskej Extraligy Sportou Hlohovec dohodla dvojica ukrajinských legionárov Aleksander Petrov, Gennadij Kučer. Ako je známe, v minulej sezóne bronzové družstvo slovenskej mužskej hádzanárskej Extraligy HC winLand Michalovce sa pre finančné problémy neprihlásilo do žiadnej súťaže a mužský tím de facto zanikol.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.07.2013 15:12:31 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.