files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla začína s prípravou

Hokejisti HK Dukla Michalovce začali v pondelok prípravu na novú sezónu. Tesne pred jej začiatkom zverejnili funkcionári klubu prvých podpísaných hráčov. Medzi nimi sú aj minuloročné opory brankár Tomáš Petro či skúsení harcovníci Richard Šechný, Slavomír Vorobel, Martin Opatovský či Miloš Palovčík, ale aj staronová posila Tomáš Stríž naposledy pôsobiaci v Bardejova a obranca Lukáš Cvejn naposledy hrávajúci vo francúzskom Champigny, no fanúšikom známy aj z pôsobenia v Trebišove. Michalovčania začínajú prípravu kondičným sústredením v  Medzilaborciach, kde pobudnú do piatka. Od začiatku budúceho týždňa sa budú pripravovať v domácich podmienkach a v pondelok 5. augusta po prvýkrát vykorčuľujú na ľad.

Do prípravy sa zapojil aj kapitán Richard Šechný

Aj so Strížom a Cvejnom

Michalovská Dukla začína v týchto dňoch s prípravou na nastávajúcu sezónu. Zaujímalo nás teda, aký hráčsky káder má nový lodivod Marián Horváth, ktorý na tomto poste nahradil Miroslava Ihnačáka, v súčasnosti k dispozícii. „Momentálne sme dohodnutí s dvanástimi hokejistami. Do prípravy sa zapojili brankár Tomáš Petro, obrancovia Maroš Žemba, Slavomír Vorobel, Patrik Gavura, Ladislav Halapy, či útočníci Miloš Palovčík, Martin Opatovský, Richard Šechný a Tomáš Banovský. Tí v Michalovciach pôsobili aj v minulej sezóne, takže sa nám podarila istá kontinuita. Dohodnutí sme aj s Petrom Cmorejom, ten však momentálne kvôli zraneniu netrénuje. Takisto sme blízko k dohode aj s Martinom Drotárom. Novými posilami v kádri sú obranca Lukáš Cvejn, ktorý je známy z pôsobenia v Trebišove a druhou staronovou je útočník Tomáš Stríž, naposledy hráč Bardejova, no fanúšikovia ho poznajú aj z pôsobenia v Michalovciach. Ďalším novým hráčom je obranca Martin Petrina, ktorý v minulej sezóna hral v Topoľčanoch. Niektorých hráčov tu máme aj na skúške. Ide o Štefana Majerníka, ktorý naposledy hral vo francúzskom Nice a trénerovi Horváthovi je momentálne k dispozícii aj obranca Dušan Kobeľa, ktorý hral v Trebišove,“ informoval nás o zložení kádra na sústredení prezident HK Dukla Alexander Černega. Podľa jeho slov sa na ďalších hokejistoch, ktorí by mali v nastávajúcej sezóne obliekať dres Dukly pracuje.

Štefan Majerník -  v minulosti jeden z najproduktívnejších hráčov prvej ligy prišiel na skúšku

Na skúške aj Pinďár

V Medzilaborciach sa nachádza aj niekoľko mladíkov, ktorí by mohli obliekať v nastávajúcej sezóne dres Dukly. Trénerovi Mariánovi Horváthovi je k dispozícii aj trojica michalovských juniorov obranca Ľuboš Horčík a útočníci Dominik Harasthy či František Zrelák. S Duklou sa pripravuje aj útočník Dávid Rušin. Ide o devätnásťročného útočnika, odchovanca popradského hokeja, ktorý posledné dva roky strávil v Amerike. Zaujalo nás ešte jedno meno. Z tímu HC Košice prišiel na skúšku útočník Denis Pinďár. Jeho priezvisko vzbudzuje pozornosť. Ide totiž o synovca bývalej ikony michalovského hokeja a snáď aj najznámejšieho hráča Dukly Petra Pinďára. „Všetci mladíci majú šancu dostať sa do mužstva. Je len na nich, ako zapôsobia na trénera Horvátha. Šancu určite dostanú,“ poznamenal prezident HK  Dukla Michalovce Alexander Černega.

Prvé dni v Medzilaborciach

Hokejisti HK Dukla začínajú prípravu sústredením v Medzilaborciach. Tamojšie prostredie sa im osvedčilo minulý rok, a tak tam zavítali aj tentoraz. „Pobudneme tu päť dní, čiže do piatku. Následne sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a v pondelok 5. augusta ideme prvýkrát na ľad,“ uviedol nový lodivod HK Dukla Marián Horváth, ktorý už má jasno o príprave v prvých dvoch týždňoch, kedy ešte družstvo nebude mať k dispozícii ľadovú plochu. „Prvé dva týždne sa zameriame hlavne na naberanie kondície. Prostredie v Medzilaborciach je aj kvôli tomu pre nás priam ideálne. Máme tu dokonca k dispozícii aj telocvični či posilňovňu. Ten istý model prípravy budeme dodržiavať aj druhý týždeň, ktorý už strávime v Michalovciach.“

My len dodajme, že Michalovčania v príprave absolvujú deväť duelov. Prvý z nich odohrajú v utorok 13. augusta na ľade poľského Sanoku, doma ich uvidíme v piatok 16. augusta, kedy o 17.00 privítajú Bardejov. Prvá hokejová liga začína v piatok 13. septembra a Michalovčania sa predstavia v prvom kole doma, keď nastúpia proti slovenskej osemnástke.

Káder HK Dukla na sústredení
Brankár: Tomáš Petro
Obrancovia: Lukáš Cvejn (Champigny), Maroš Žemba, Slavomír Vorobel, Dušan Kobeľa (na skúške z Trebišova), Patrik Gavura, Ladislav Halapy, Martin Petrina (Topoľčany), Ľuboš Horčík (prišiel z juniorky).
Útočníci: Miloš Palovčík, Richard Šechný, Martin Opatovský, František Zrelák (prišiel z juniorky), Tomáš Banovský, Dominik Harasthy (prišiel z juniorky), Denis Pinďár (na skúške z HC Košice), Tomáš Stríž (prišiel z Bardejova), Štefan Majerník (Nice), Dávid Rušin (na skúške)

Kalendár prípravných duelov HK Dukla
13. august (utorok) Sanok - Michalovce
16. august (piatok) Michalovce - Bardejov
20. august (utorok) Michalovce - Csikszereda
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
27. august (utorok) Voľný termín
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
03. september (utorok) Michalovce - Spišská Nová Ves
06. september (piatok) Prešov - Michalovce
10. september (utorok) Spišská Nová Ves - Michalovce

*domáce prípravné zápasy začínajú zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 23.07.2013 12:59:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.