files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladé Iuvenťáčky s cieľom postupu zo skupiny

Už o niekoľko dní sa v dánskych mestách Kolding a Sönderborg (1. - 11. august) uskutočnia majstrovstvá Európy v hádzanej junioriek. Na tie sa kvalifikovali po úspešne zvládnutej kvalifikácii hranej v Michalovciach aj slovenské reprezentantky. Zastúpenie v záverečnom kádri má aj Iuventa Michalovce. Do nominácie rovnocennej trénerskej dvojice Darina Sveráková - Peter Olšavský sa dostali jej štyri hráčky - pivotka Vladimíra Kišíková, krídelníčka Sofia Nagyová a spojky Veronika Habánková či Mária Olšovská. Navyše Michalovce majú zastúpenie aj v realizačnom tíme, keďže masérom družstva je Marin (Miňo) Kasakov, ktorý túto funkciu vykonával aj v mužskom tíme HC winLand.

Slovenské juniorské reprezentantky v plnej kráse: Vladimíra Kišíková, Mária Olšovská, Veronika Habánková a Sofia Nagyová

Mladé hádzanárky majú po postupe na kontinentálny šampionát za sebou už tri sústredenia a štvrté ich čaká tesne pred odletom na sever Európy. Najprv Slovenky absolvovali sústredenie v Jasnej, potom na Skalke a tretie v Považskej Bystrici. „Prvé sústredenie sme mali za odmenu, že sme postúpili na šampionát. V Jasnej sme chodili na túry, spoznávali vysokohorské prostredie, čo nám po namáhavej sezóne určite pomohlo,“ uviedla jedna zo štyroch Iuvenťáčok v tíme Veronika Habánková, ktorá síce v týchto dňoch bude oslavovať iba osemnásť rokov, no už sa naplno presadila aj do zostavy trénera Jána Packu.

Na slová odchovankyne trenčianskej hádzanej v službách michalovskej Iuventy nadviazala aj Mária Olšovská. „V druhom na Skalke sme sa už venovali naberaniu kondície. Tamojšie prostredie je na to ako stvorené a momentálne sa v ňom pripravujú napríklad hádzanárky Šale či muži Hlohovca. V Považskej Bystrici sa už tréneri zamerali na hernú časť a absolvovali tam aj prípravný duel, v ktorom sme podľahli Češkám o päť gólov (18:23),“ poznamenala ostrá krajná spojka, ktorá sa nestratila ani v reprezentačnom drese.

Cieľom je postup zo skupiny

Slovenky si postup do Dánska vybojovali zo 7. kvalifikačnej skupiny, ktorú odohrali v michalovskej Mestskej športovej hale. Tá im nakoniec priniesla šťastie v podobe postupu, keď najskôr remizovali so Srbskom 24:24, potom zdolali Moldavsko 32:22 a v stretnutí o postup pokorili Island 26:23. Vtedy boli v kádri tri Michalovčanky, Vladimíru Kišíkovú z účasti v kvalifikácii vyradilo zranenie členka. „Už to, že sme postúpili zo základnej skupiny možno považovať za obrovský úspech. Aj keď som do zápasov zasiahnuť nemohla, dievčatám som silno držala palce a z postupu som mala obrovskú radosť,“ podotkla Kišíková, ktorá je už teraz trénerskej dvojici plne k dispozícii a spoluhráčkam tak môže splatiť to, že vďaka ním si môže zahrať na kontinentálnom šampionáte.

Súperkami Sloveniek v A. skupine hranej v Koldingu budú postupne Nórsko, Rumunsko a Portugalsko. „Ide o ťažkých súperov, no určite nie sme bez šance. Podľa mňa sú jednoznačnými favoritkami na jedno z dvoch postupových miest zo základnej skupiny Nórky. Druhá priečka je otvorená a pobijeme sa o ňu s Rumunkami a Portugalčankami. Našim jednoznačným cieľom je spomenutú dvojicu súperov zdolať a postúpiť medzi osem najlepších tímov,“ skonštatovala štvrtá do partie, krídelníčka Sofia Nagyová.

My len dodajme, že juniorky SR majú posledné sústredenie od soboty 27. júla v bratislavskom Dome športu. Ešte pred odletom odohrajú generálku proti rakúskym rovesníčkam a v pondelok naberú smer Kolding, kde ich vo štvrtok 1. augusta čaká úvodný súboj s Nórskom.

Zloženie základných skupín na ME v hádzanej hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013):
A. skupina: Nórsko, Rumunsko, Slovensko, Portugalsko
B. skupina: Rusko, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko
C. skupina: Dánsko, Holandsko, Chorvátsko, Česko
D. skupina: Maďarsko, Švédsko, Španielsko, Slovinsko

Program Sloveniek
Štvrtok 1. august: Nórsko - Slovensko (Kolding 14.00)
Piatok 2. august: Slovensko - Rumunsko (Kolding 16.00)
Nedeľa 4. august: Slovensko - Portugalsko (Kolding 16.00)

Nominácia junioriek na ME 2013
(klubová príslušnosť jednotlivých hráčok je uvedená ešte podľa sezóny 2012/2013)
Brankárky: Lenka Janešíková (MHK Bytča), Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín), Simona Csáková (UDHK ŠG Nitra)
Krídla: Darina Šichmanová (MHK Bytča), Lívia Klučková (HKM Chirana Medical Šurany), Lea Poórová (ŠKP Piccard Senec), Sofia Nagyová (Iuventa Michalovce), Diana Tomášechová (Inter SC Bratislava)
Pivotky: Barbora Königová (UDHK ŠG Nitra), Nikola Jurigová (Inter SC Bratislava), Vladimíra Kišíková (Iuventa Michalovce)
Spojky: Alica Kostelná (MHK Bytča), Veronika Habánková, Mária Olšovská (obe Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (UDHK ŠG Nitra), Petra Varjassiová (Inter SC Bratislava), Martina Sláviková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Peter Brendza



Uverejnené: 25.07.2013 08:44:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.