files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

O víťazstve MFK Zemplín rozhodol meninový oslávenec Dominik Kunca

Futbalisti MFK Zemplín sú aj po treťom kole druhej najvyššej futbalovej súťaže bez prehry. V sobotu na domácej pôde zdolali MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0, keď o ich víťazstve rozhodol po hodine hry útočník Dominik Kunca.

Rozhodujúci moment zápasu. Dominik Kunca práve strieľa jediný gól

Minulý víkend sa Michalovčania predstavili na pôde Rimavskej Soboty. Opäť ukázali, že sa im na ihrisku tohto súpera nedarí a po remíze 1:1 (1:0) sklamali trénera Bubenka ani nie výsledkom, ale hlavne hrou. Aj preto chceli túto sobotu pred vlastným fanúšikom odčiniť slabší výkon z Gemera. Zemplínčania to ale mali veľmi ťažké. Proti ním totiž stál skonsolidovaný súper, ktorý kládol oveľa väčší odpor, ako Dubnica v prvom kole. Možno aj preto ostávala liptovská pevnosť hodinu hry nedobytná. „Tréner Bubenko nám od začiatku prizvukoval, že máme ísť do zápasu naplno, ihneď pri rozohrávke súpera napadať a dostať ho pod tlak,“ uviedol michalovský útočník Dominik Kunca. Trénerove slová sa aj naplnili. Michalovčania držali loptu na svojich kopačkách, no dobre brániaci súper ich do veľkých šancí nepúšťal a keď aj niečo prešlo, spoľahlivo to pochytal brankár Matej Šavol. „Chceli sme získavať lopty už na ich polovici, čo sa nám spočiatku darilo. Bol to zápas o prvom góle, no ten sa nám dlho nedarilo streliť.“

Samotný strelec mal zo svojho gólu obrovskú radosť

Rozhodnutie po hodine hry

Rozhodujúci okamih zápasu sa zrodil po hodine hry. Miroslav Božok unikol po ľavej strane až do pokutového územia, spätnou prihrávkou našiel na hranici jedenástky práve Kuncu, pre ktorého už nebol problém rozvlniť sieť. „Mirko vynikajúco potiahol loptu, výborne ma našiel na jedenástke, kde som bol osamotený. Snažil som sa trafiť loptu ideálne, čo im nakoniec aj vyšlo,“ s úsmevom poznamenal dvadsaťjedenročný útočník, ktorý tak gólom oslávil svoje nedeľňajšie meniny.

Zemplínčania tesnou výhrou odčinili slabší výkon z Gemera, kde uhrali podľa viacerých šťastnú remízu 1:1. „To bolo aj našim cieľom pred samotným zápasom. Hrali sme doma a doma treba vyhrávať. V tej Rimavskej Sobote sme nepodali ideálny výkon. Trošku ma mrzia stratené dva body, no vzhľadom na samotný zápas nie je ani bod z Gemera najhorší. Rozhodli sme sa ten nepodarený zápas hodiť za hlavu a sústrediť sa na Liptovský Mikuláš. Vedeli sme totiž, že k nám príde konsolidovaný súper, čo sa aj stalo. Vďaka bohu za toto víťazstvo. Ako hovorím, bolo to stretnutie o prvom góle, ktorý sa nám nakoniec podarilo streliť. Mohli sme pridať aj ďalšie, no nestalo sa. Aj napriek tomu môžeme byť s touto výhrou a predvedeným výkonom podľa mňa spokojní.“  

Chceli deväť, no spokojnosť aj so siedmimi bodmi

Michalovskí futbalisti sú tak po troch kolách bez prehry a v tabuľke so siedmimi bodmi na treťom mieste, len vinou horšieho skóre za prvým Sencom a druhým Šamorínom. Je s bilanciou dve výhry a jedna remíza po troch kolách v šatni spokojnosť? „Neviem. Chceli sme z prvých troch zápasov deväť bodov, no máme sedem, čo takisto nie je zlé. Lepšie by to bolo s deviatimi, no už s tým nič nenarobíme. Potom výkone v Rimavskej Sobote však vravím, že aj sedem bodov je dobrý výsledok,“ podotkol rodák zo Strážskeho. Na zverencov trénera Jozefa Bubenka teraz čaká ich prvý anglický týždeň v tejto sezóne. Michalovčania sa už v utorok predstavia v prvom kole Slovenského pohára na ihrisku treťoligového Námestova a v nedeľu ich zase čaká súboj štvrtého kola, keď sa odohrajú stretnutie na pôde nováčika súťaže Dolnej Ždane. „My musíme ísť do každého zápasu naplno. V Slovenskom pohári tiež chceme ísť ďalej, a tak nemôžeme súpera podceniť a musíme sa na neho dobre pripraviť. Čo sa týka toho anglického týždňa. Myslím si, že sme dobre trénovaní a dva zápasy v týždni by nám väčšie problémy narobiť nemali,“ dodal na záver Dominik Kunca, ktorý si presným zásahom do siete Liptovského Mikuláša otvoril v tejto sezóne svoj gólový účet.

Výsledky 3. kola II. futbalovej ligy

ŠK SFM Senec - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (0:0), ŽP Šport Podbrezová - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0), Partizán Bardejov - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0), FC ŠTK 1914 Šamorín - MŠK Rimavská Sobota 0:0, FK Slovan Duslo Šaľa - MFK Dubnica nad Váhom 2:0 (1:0), MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0).

Tabuľka po 3. kole

1 ŠK SFM Senec
3 2 1 0 7 : 2
7
2 FC ŠTK 1914 Šamorín 3 2 1 0 6 : 2 7
3 MFK Zemplín Michalovce
3 2 1 0 5 : 1
7
4 Partizán Bardejov
3 2 1 0 2 : 0
7
5 Tatran Prešov
3 2 0 1 9 : 2
6
6 ŽP Šport Podbrezová 3 2 0 1 3 : 2 6
7 FK Slovan Duslo Šaľa
3 1 0 2 4 : 4
3
8 MŠK Rimavská Sobota 3 0 3 0 1 : 1 3
9 FC Spartak Trnava juniori
3 1 0 2 1 : 10
3
10 MFK Tatran Liptovský Mikuláš
3 0 1 2 1 : 3
1
11 FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa    3 0 0 3 1 : 6
0
12 MFK Dubnica nad Váhom 3 0 0 3 1 : 9
0

Peter Brendza



Uverejnené: 04.08.2013 10:28:15 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.