files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miss turnaja zaujala aj hernými kvalitami

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú za sebou prvú hernú previerku v príprave na novú sezóny. Zverenky trénera Jána Packu sa v závere minulého týždňa zúčastnili kvalitne obsadeného turnaja v rumunskom Baia Mare, ktorý niesol názov „Maramures Trophy“. Michalovčanky sa v silnej konkurencii vôbec nestratili a len o kúsok im ušla tretia priečka. Nakoniec skončili štvrté, no s výsledkami, ako aj výkonmi vládne v Chemkostav aréne pred kvalitne obsadeným Memoriálom Tomáša Jakubča, ktorý sa uskutoční od štvrtka 8. - do nedele 11. augusta, spokojnosť.

Tatiana Trehubová zaujala v Baia Mare hrou ...

O lepšie umiestnenie ich pripravila odvrátená šťastena

Kvalitne obsadeného turnaja „Maramures Trophy“ sa zúčastnilo šesť tímov, ktoré organizátori rozdelili do dvoch základných skupín. Michalovčanky hneď v úvodnom zápase turnaja zdolali rumunskú Craiovu 30:22 (16:12). V druhom zápase základnej skupiny si to teda rozdali v súboji o prvé miesto so štvrtým tímom rumunskej ligy HC Zalau. V súboji dvoch účastníkov Pohára EHF nakoniec ťahali za kratší koniec, keď prehrali 29:35 (16:17). „Boli to kvalitné zápasy, ktoré nám určite niečo dali,“ rozhovorila sa jedna z opôr Packovho tímu Tatiana Trehubová. „Ten prvý zápas bol plne v našej réžii. Celý duel sme boli vo vedení a nakoniec sme ho aj dotiahli do víťazného konca. Trošku ma mrzí tá prehra s tímom HC Zalau. Určite sme mali na viac. Odvrátila sa však od nás šťastena, keď sme zahodili veľa šancí, čo skúsený súper dokonale využil. Aj napriek tejto prehre si však nemyslím, že sme odohrali zlý zápas. Ako hovorím, chýbal nám kúsok šťastia,“ zdôraznila ukrajinská legionárka v službách michalovskej Iuventy.

Dvanásťgólová kanonáda víťazstvo nepriniesla

Michalovčanky teda obsadili v základnej skupine druhé miesto a čakal ich súboj o bronz. V ňom narazili na maďarský DVSC Debrecen. Úvod tohto duelu nenašiel Michalovčanky v najlepšom rozpoložení, keď po úvodných minútach prehrávali už o deväť gólov (4:13, 5:14). „Začiatok sme skutočne nezachytili. Súper nám dával jeden gól za druhým a zdalo sa, že príde naša vysoká prehra,“ podotkla Trehubová. Vzápätí však tréner Packa zareagoval vysunutou obranou, ktorá na vysoké spojky súpera platila. Ešte v prvom polčase sa Michalovčanky vrátili k súperovi na dostrel, keď úvodné dejstvo skončilo iba dvojgólovým vedením Debrecenu 19:17. Hlavným strojcom tohto obratu bola práve Trehubová, ktorá zaznamenala dvanásť presných zásahov! Ani to však na víťazstvo nestačilo, keďže hráčky Iuventy prehrali po remíze 35:35 v riadnom hracom čase, po strelách zo značky sedemmetrových hodov. „Opäť sme doplatili na odvrátenosť šťasteny. V úvode to síce na takýto výsledok nevyzeralo, no od druhej polovice prvého polčasu sme boli podľa mňa lepším tímom. Škoda, že sme to nakoniec nedotiahli do víťazného konca, hoci sme nato mali príležitosti,“ uviedla jedna z troch ľaváčok v Packovom tíme, ktorá musela po zranení Markovičovej odohrať duel na poste pravej spojky. „Mne to problém určite nerobilo. Na tomto poste som totiž zvyknutá hrať z ukrajinskej reprezentácie.“

... ale aj niečím iným

Zaujala nielen hernými kvalitami

Dvadsaťštyriročná ukrajinská legionárka zaujala v Baia Mare nielen svojou hrou. Organizátori turnaja ju totiž vyhlásili za MISS turnaja. „Toto ocenenie ma veľmi potešilo. Ak mám pravdu povedať, nečakala som to, no na druhej strane by to určite potešilo každého,“ s úsmevom podotkla Trehubová. Na Michalovčanky teraz čaká druhá herná previerka domáci Memoriál Tomáša Jakubču. Keďže ide o jubilejný dvadsiaty ročník tohto turnaja, organizátori chceli pritiahnuť, čo najväčšiu kvalitu. To sa im naozaj podarilo. Turnaja sa totiž zúčastnia až štyria účastníci Ligy majstrov. Poľský MKS Lublin a rakúske Hypo Niederosterreich sú nasadené do hlavnej súťaže, ďalší dvaja účastníci - ruský Rostov na Done a rumunské Baia Mare musia o účasť medzi európskou smotánkou ešte zabojovať v predkole. „Čakajú nás veľmi ťažký súperi. Povedala by som, že tento turnaj bude ešte náročnejší, ako bol ten v Baia Mare. Aj napriek tomu sa na neho všetky tešíme a proti týmto elitným európskym tímom sa chceme ukázať v čo najlepšom svetle.“

Iuventu kvária zdravotné problémy!

Pred blížiacim sa domácim memoriálom kvária michalovskú Iuventu zdravotné problémy. Tréner Ján Packa sa totiž okrem juniorských reprezentantiek Slovenska Sofie Nagyovej, Márie Olšovskej či Veroniky Habánkovej, ktoré si momentálne plnia reprezentačné povinnosti na ME junioriek v Dánsku, bude musieť zaobísť aj bez Lucie Tobiašovej. Tá v týchto dňoch začína len s ľahkým tréningom. Navyše plnú zápasovú záťaž ešte nemôžu absolvovať ani Patrícia Wollingerová so Zuzanou Piskayovou a v súboji s Debrecenom sa zranila aj nová akvizícia v kádri Jelena Markovičová. Tú momentálne trápi zranenie päty. „Je toho naozaj dosť. Počas víkendu nastúpime proti tímom, ktoré majú v kádri po devätnásť - dvadsať hráčok. Na druhej strane si budeme musieť v štyroch ťažkých zápasoch vystačiť s oveľa užším kádrom. Aj napriek tomu sa na blížiacu konfrontáciu s tímami európskej špičky tešíme. Diváci si určite prídu na svoje,“ poznamenal lodivod Iuventy Michalovce Ján Packa. My len dodajme, že 20. ročník Memoriálu Tomáša Jakubču sa začína vo štvrtok 8. augusta, kedy sa v prvom stretnutí turnaja stretnú Iuventa Michalovce a ruský Rostov na Done.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.08.2013 16:14:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.