files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež v príprave

S prípravou na novú sezónu začali minulý týždeň aj dorastenci HK Mládež Michalovce. Tí by mali v tejto sezóne číriť vody na vrchu tabuľky prvej dorasteneckej ligy a predstavitelia klubu tomu prispôsobili aj prípravné duely. V nich narazia mladí Michalovčania na tímy extraligových Košíc, Spišskej Novej Vsi či minuloročného majstra Slovenska - družstva HC 07 Prešov.

Dorastenci hokejového klubu Mládež Michalovce v prvom týždni prípravy zaberali na suchu a od pondelka 5. augusta začali s prípravou na ľade. V týchto dňoch trénujú dvoj až trojfázovo. „Zameriavame sa predovšetkým nato, aby si chlapci zvykli na prechod zo sucha na ľad. Je to totiž ťažký prechod a musia si nato zvyknúť. V rámci začiatku na ľade si chceme posvietiť na zdokonaľovanie hernej činnosti jednotlivca,“ informoval nás tréner dorasteneckého výberu Ivan Králik, ktorý je zároveň aj šéftrénerom mládeže v HK Mládež Michalovce.

Dochádzka sa výrazne zlepšila

Michalovskí dorastenci sú momentálnej už v druhej fáze letnej prípravy. Tú prvú absolvovali od polovice mája až do konca júna. Práve vtedy tréner dorasteneckého výberu Ivan Králik tvrdo kritizoval prístup svojich zverencov k tréningom. Tí sa totiž vyhýbali tréningovým jednotkám, čo výrazne naštvalo trénera družstva. „Ako ste mohli vidieť aj teraz na tréningu, táto dochádzka sa od druhej fázy letnej prípravy radikálne zmenila. Momentálne mám k dispozícii štyroch golmanov a viac ako 20 hráčov, takže je z čoho vyberať,“ podotkol Králik, podľa ktorého za slabšou dochádzkou v máji a júni je to, že hráčom letná príprava na suchu nevonia. „Ja si myslím, že je to presne preto. Chlapcom, podobne ako ostatným hokejistom, letná príprava naozaj nevonia. Tam vtedy robia také cviky, ktoré nepatria medzi obľúbené, ale to je prípad aj ďalších hokejistov aj z mužských tímov. Bohužiaľ, bez toho sa hokej hrať nedá a chlapci to pociťujú aj teraz na ľade. Určite sa k tej dochádzke počas prvej fázy ešte vrátim a prispôsobím sa k tomu aj v zápasoch.“

Podľa Ivana Králika by družstvo malo hrať o čo najvyššie priečky

V príprave aj proti majstrovi Slovenska

Dorastenci HK Mládež budú mať naozaj pestrú prípravu na novú sezóne. V nej by chceli podľa slov Ivana Králika odohrať čo najviac zápasov, aby bolo družstvo na majstrovskú súťaž dôkladne pripravené. „V príprave by sme chceli odohrať čo najviac zápasov. Zatiaľ máme potvrdené dva turnaje v Sanoku a domáci Fann Sport Cup, ktorý by sa mal uskutočniť v sobotu 31. augusta a nedeľu 1. septembra. Predpokladám, že tých zápasov bude desať až dvanásť,“ uviedol tréner dorasteneckého výberu HK Mládež, podľa ktorého čakajú na jeho zverencov ťažkí protivníci. „To určite. Vyberali sme do prípravy čo najťažších súperov, aby sme boli dobre pripravení. Čaká nás poľský Sanok, Bardejov, Humenné, ale aj slovenskí extraligisti z Košíc či Spišskej Novej Vsi a dokonca sa stretneme aj s minulosezónnymi majstrami Slovenska z Prešova. Nie je to ešte isté, ale radi by sme vycestovali aj na tretí turnaj, ktorý by som zatiaľ ešte špecifikovať nechcel.“  Prvý prípravný duel by mali dorastenci odohrať v stredu 21. augusta, kedy na svojom ľade privítajú práve majstra Slovenska z Prešova.

Ambíciou je hrať o vrchné priečky

V dorasteneckom výbere sa tentoraz zišla naozaj silná generácia, ktorá bude mať v nastávajúcej sezóne v prvej dorasteneckej lige tie najvyššie ambície. „V prvom rade chceme hrať pekný hokej. Radi by sme hrali o vrchné priečky tabuľky a keby sa dalo aj o tie najvyššie,“ zdôraznil Ivan Králik, podľa ktorého naozajstnú silu kádra ukážu až prípravné zápasy. „Až tie ukážu v akej sile je káder naozaj, či ho treba doplniť alebo si vystačíme s tým, čo momentálne máme.“ My len dodajme, že prvá dorastenecká hokejová liga začína počas víkendu 14. - 15. septembra.

Káder dorastencov HK Mládež v príprave

Brankári: Roman Dzúr, Tomáš Tkáčik, Michal Kušnír, Milan Hrabovský

Obrancovia: Marko Pál, Roland Weiss, Patrik Čvirk, Michal Makkai, Patrik Pečeňák, Pavol Masaryk, Jakub Mistrík, Adam Kandráč, Nikolas Varga, Kristián Jenčo, Lenka Čurmová.

Útočníci: Mikuláš Gavura, Róbert Hercík, Rastislav Sokol, Michal Prepiora, Radoslav Ilavský, Nikolas Slobodník, Hugo Hrivňák, Marko Eštok, Daniel Jacko, Radoslav Mesároš, Juraj Hospodár, Matej Kmiť.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2013 10:07:11
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.