files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí dorastenci na úvod nestačili na Šachtar Doneck

Prvými dvoma zápasmi sa dnes rozbehol kvalitne obsadený dorastenecký turnaj Michalovce Cup 2013, na ktorom štartujú tímy U 17. V prvom stretnutí turnaja si poradili hráči obhajcu trofeje CF Villarreal s Duklou Banská Bystrica, ktorú Španieli zdolali gólom Poveda z predposlednej 79. minúty. V druhom zápase turnaja prišli na rad aj domáci dorastenci MFK Zemplín, ktorí nastúpili proti ukrajinskému Šachtaru Doneck. Mladí Michalovčania boli síce aktívnejší, no po dvoch góloch z brejkových situácii svojmu súperovi podľahli 0:2 (0:0). Turnaj Michalovce Cup pokračuje ďalšími zápasmi v stredu, kedy o 18.00 nastúpia proti sebe tímy Dukla Banská Bystrica - Chievo Verona a o 20.00 je na programe duel Real Madrid - Šachtar Doneck.

 

FK Dukla Banská Bystrica - Villarreal CF 0:1 (0:0), na strely zo značky PK 1:3

V úvodnom dueli medzinárodného dorasteneckého turnaja sa hral medzišestnástkový futbal s minimom šancí na obidvoch stranách. V prvom polčase si ani jedno družstvo nevypracovalo žiadnu gólovú šancu. Španieli boli síce aktívnejší, no zo svojej aktivity veľa nevyťažili. Najväčšiu šancu zápasu spálil v 57. minúte Poveda, ktorý si výborne nabehol na center Senu z ľavej strany, no jeho strelu zblokovala obrana Dukly na rohový kop. Keď sa už zdalo, že zápas skončí bezgólovou remízou, z ničoho nič Španieli v predposlednej minúte gólovo udreli. Po rýchlej akcii sa gólovo uviedol Poveda a zabezpečil tak obhajcovi trofeje tri body.

Gól: 79. Poveda

ŽK: 75. Valent - 20. Molina

Rozhodoval: Fajčík - 1 300 divákov

FK DUKLA: Faltáni - Cvik, Gaško, Mojžiš, Peniak - Patr. Kováč (34. Škrečok), Vítek, Kapusta (49. Bublák), Arvensis (49. Valent), Hámorník (60. David) - Klačan (60. Reguli)

CF: Luque - Xavi Liebanas (65. Ali), Soro, S. Perez, Bonell (65. Kiko) - Molina (41. Poveda), Pau Torres (65. De Los Cobos), Chuca, Segura (65. Llop), Villanueva (56. Fernandez) - Ramon (41. Manu Sena)

MFK Zemplín Michalovce - FC Šachtar Doneck 0:2 (0:0), na strely zo značky PK 4:5

V druhom zápase turnaja sa hral svižnejší futbal, ktorý sa solídnej diváckej návšteve musel páčiť. Viac z hry mali domáci Michalovčania. Tí si však nepotykali s koncovkou. Už v 9. minúte stretnutia mohol otvoriť skóre domáci kanonier Pavol Bellas, s jeho strelou si ale Romanov v bráne Šachtaru poradil. Michalovčania naďalej svojho súpera tlačili. V 26. minúte prišiel z ľavej strany center, ktorý poslal Straka do Romanovovej ľavej žrde. O desať minút nato zase tvrdo vypálil kapitán MFK Jozef Vajs, no ani jeho strela si cestu do siete nenašla.

Nedáš - dostaneš sa potvrdilo hneď v úvode druhého dejstva. Ukrajincom vyšla brejková situácia a po krásnej strele Avagimiana išiel Doneck v 42. minúte do vedenia - 0:1. Michalovčania mohli vyrovnať už o dve minúty neskôr Samuel Sárik však mieril nad Romanovovu bránu. V 54. minúte len tesne minul center z rohového kopu Michal Janočko a hneď nato zaváhala pri úniku dvoch na jedného dvojica Bellas - Chimaľ. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mali domáci futbalisti v 60. minúte, kedy Jozef Vjas vysunul Pavla Bellasa, ktorý však zoči - voči mieril len do ukrajinského golmana. O štyri minúty spoza šestnástky tvrdo vypálil hosťujúci Kapelyan, no tentoraz sa vyznamenal aj domáci golman Michal Janočko. Ďalšiu šancu na vyrovnanie si Michalovčania vypracovali v 72. minúte, no Bednár opäť nevyzrel na golmana Donecka. V 75. minúte prenikol po pravej strane Kapelyan, prihral pred bránu a striedajúci Terekhov nemal problém dostať loptu do siete - 0:2.

Góly: 42. Avagimian, 75. Terekhov

ŽK: 67. Tkáčik (Michalovce)

Rozhodoval: Straka - 1 700 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Kolesár, M. Janočko, J. Vaško - Tkáčik, Vajs, Sarik (57. Ilinjo), Bednár, J. Straka (51. Chimaľ) - Bellás

FC ŠACHTAR: Romanov - Grachov, Shevchenko, Fursov, Kozlov - Kovalenko (71. Terekhov), Senytskyy (56. Shapovalov), Pikhalonok, Hlahola (52. Kostenko) - Avagimian, Kapelyan

Ďalší program 4. ročníka Michalovce Cupu:

Streda 14. augusta:

18.00 hod.: Banská Bystrica - Verona

19.45 hod.: slávnostné otvorenie turnaja

20.00 hod.: Real Madrid - Šachtar Doneck

Štvrtok 15. augusta:

18.00 hod.: Verona - Villarreal

20.00 hod.: Michalovce - Real Madrid

Piatok 16. augusta:

16.00 hod.: zápas o 5. miesto

18.00 hod.: zápas o 3. miesto

20.00 hod.: finále

21.45 hod.: slávnostné vyhodnotenie turnaja



Uverejnené: 13.08.2013 23:10:46
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.