files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Základná škola v Strážskom je v rekonštrukcii

V meste Strážske prebieha od 3. 8. 2009 rekonštrukcia základnej školy, ktorá sa má ukončiť v júni 2010. Mesto získalo na projekt „Stavebné úpravy, modernizácia ZŠ Strážske“ nenávratný finančný príspevok vo výške 1 239 810,24 €.


Tento projekt je  spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 85%  z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, 10% je zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a na 5 % sa spolupodieľalo mesto Strážske. Cieľom tohto projektu je prispieť k skvalitneniu vzdelávacieho procesu žiakov základnej školy.

Základná škola bola postavená v rokoch 1962. Budova má jedno podzemné a dve nadzemné podlažia a podkrovie. V súčasnosti ju navštevuje viac, ako 500 žiakov. Pred samotnou rekonštrukciou mala množstvo technických nedostatkov a súčasný technický stav nevyhovoval potrebám a požiadavkám v oblasti výchovno-vzdelávacieho procesu a štandardom energickej hospodárnosti budov. Náklady na prevádzku školy boli veľmi vysoké, objekt nespĺňal energetické požiadavky a dochádzalo tak k úniku tepla, hlavne cez okná a vstupné dvere.

Niektoré aktivity, na ktoré získalo mesto finančný príspevok už boli uskutočnené. Budova je plne zateplená vrátane omietok, drevené okna sú nahradené novými plastovými. Vymenená je aj strešná krytina, dažďové zvody a strešné žľaby. Ukončila sa práca na murovaní tehlových priečok, elektroinštalácii a zdravotechnike. Takisto sa rekonštruoval interiér budovy, jedáleň, kuchyňa a telocvičňa. „Budova školy už takúto veľkú rekonštrukciu potrebovala“. dodala projektová referentka.
                         Martina Králiková

 

 



Uverejnené: 09.03.2010 10:33:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.